XBMC voor de Android TV Stick

android xbmcXBMC is nu officieel uit voor Android en je kunt hem gratis downloaden. We praten hier over XBMC Frodo 12.1 for Android.

Maak van je Android TV Stick een waar Mediacenter met de XBMC app. Heb je een Android TV Stick met NEON ondersteuning? Dan gaat het zeker werken.

Android sticks met een Cortex architectuur / Rockchip ondersteunen de XBMC app.

Beleef de digitale videotheek waar je muziek en filmhoesjes te vinden zijn. Ook kun je een telefoon of tablet koppelen met de Android stick om die als afstandsbediening te gebruiken. Deze app (Yatse) staat ook op deze pagina.

Stream films en muziek vanaf het netwerk of vanaf een usb hardeschijf en beleef het!

DroidMote client app

3 reacties

 1. Ik heb XBMC geinstalleerd op mijn MK808B stick. Ik heb enkele films op een micro sd card gezet, maar kan mijn micro sd card niet toevoegen als locatie en dus kan XBMC mijn films niet vinden. De gegevens op het geheugen van de stick zelf ziet XBMC wel. Heeft iemand misschien een oplossing hoe ik mijn films vanaf micro sd card kan afspelen in XBMC?

 2. Worden de 1channel en icefilms add-ons eigenlijk automatisch ge-update of moet je dat zelf op de een of andere manier doen?
  Alvast bedankt!

 3. Ik had in eerste instantie ook problemen met het toevoegen van een SD kaart als bestands locatie. XBMC herkende alleen het interne geheugen als External SD wat normaal blijkt te zijn en verder ook geen probleem is.
  Een Externe SD kaart gebruiken als locatie voor bestanden is dus wel mogelijk. Hiervoor dien je de locatie echter zelf handmatig in te voeren. Op mijn Sony Xperia SP most ik de locatie als volgt intypen SDCARD1.

  Via bestandsbeheer software zoals Es File Explorer kun je zien hoe je Android toestel de SD kaart heeft benoemd. In XBMC voeg je een nieuwe locatie toe en daar typ je de complete naam van de locatie en dan ziet XBMC je Externe SD kaart met alle folders/ subfolders.

  Werkt perfect onder Android.