XBMC voor Android, Een mediacenter op je Android mini pc

xbmc android stickMaak van je Android TV Stick een echt mediacenter. XBMC 12 Frodo voor Android staat nog in de kinderschoenen.

Er is een XBMC app te downloaden welke je Android mini pc omtovert tot een mediacenter waar je door je favoriete hoesjes heen kunt sliden. Zelf de mediacenter bedienen met je smartfoon is mogelijk.

Niet elke Android mini pc TV stick ondersteunt de XBMC app. De processor (CPU) moet namelijk NEON compatible zijn. De Rockchip RK3066 is NEON compatible (net als alle andere Cortex A9 Cpu’s). De MK802 III, MK802 III S, MK806, iMito MX1 en UG007 zijn voorzien van deze 1.6GHz dual core RK3066 processor. Er zullen nog een aantal modellen volgen in de nabije toekomst.

Indien jouw stick XBMC 12 Frodo niet ondersteunt gaat het installeren van de xbmc.apk file fout. Je krijgt een error en er gebeurt niets.

In principe wordt alle hardware zoals toetsenborden, muizen, e.d. gewoon ondersteunt door XBMC 12 Frodo.

XBMC 12 Frodo gaat vermoedelijk niet werken op Android 4.2 Jelly Bean. Tegen de tijd dat Android TV sticks ook op 4.2 zitten is er vermoedelijk al weer een nieuwe XBMC versie welke wel compatibel is. Download eerst MX Player als ondergrond, indien je deze nog niet hebt.

 

Downloaden

Downloaden kan niet via de Google Play area maar wel via onze site!

Download de XBMC 12 Frodo (Beta 2) apk file   (releasedatum 2 december 2012)

Download de XBMC 12 Frodo (Beta 3) apk file   (releasedatum 7 december 2012)

 

NOTE:

Koop geen stick om XBMC te gaan draaien want er gaat nog een hoop veranderen. Wellicht draait het nu nog wel maar straks na een firmware update niet meer.

Rate this post

17 reacties

 1. Niet kopen xbmc werkt niet op deze apparaten, omdat ze geen hardware decoding ondersteunen er wordt uitluitend gewerkt met software decoding levert alleen maar stotterent beeld op

  • Welke stick heb je Skylander? Ik heb de MK808II en daar draait XBMC juist heel goed op. Vond de prestaties uitermate goed.

 2. eeh, ik weet niet als ik hier goed zit, maar had een vraagje…. ik wil xbmc op mijn lg tv krijgen hoe krijg ik dat scherm met alle film hoesjes en tekst erbij op me tv? net zoiets als plex media server. maar vraag me niet hoe maar bij plexx schakelt me tv zich automaties uit en aan elke keer om de 2 min…. dus wat is jullie advies om xbmc soort beeld op mijn lg tv te krijgen? door een media speler te kopen, of een ander soort media server instaleren op mijn pc?

  alvast harstikke bedankt! en hopelijk krijg ik antwoord van jullie!

  m.v.g. wouter!

  • Dan zit je hier niet goed, tenzij je een android stick koopt en daar xbmc op zet :).
   XBMC voor android is nog wel in de ontwikkelfase maar gaat zeker een groot succes worden, ben ik van overtuigd.

 3. Afgelopen zaterdag de UG007 ontvangen en XBMC erop gezet. Films e.d. staan op een Synology DS209. Alles is verbonden via een 3Com Gb switch, de UG007 is via USB Ethernet adapter ook bekabeld verbonden maar . . .
  BAGGER

  Zelf een MP3 bestand speelt deze stotterend af, films is al helemaal niet te doen. Zelf een video bestand van een paar MB geeft al problemen.

  Doe ik iets verkeerd?

  • Misschien dat USB naar Ethernet een probleem oplevert. Test het eens draadloos. Wifi bereik moet uiteraard wel voldoende zijn.

 4. Helaas, ook draadloos werkt het niet. Als is DS Audio van Synology gebruik om MP3 bestanden af te spelen dan werkt het perfect. Echter wil ik graag XBMC gebruiken voor het afspelen van films (ook iso).
  Zijn er alternatieven voor XBMC of moet ik vanuit XBMC de NAS op een andere manier benaderen dan UPnP?

  • Wel raar, het zou wel gewoon moeten werken. XBMC is echter nog wel in ontwikkeling (Beta) dus verwacht mogelijk bugs.
   ES File manager kan overweg met UPnP / Synology. Probeer die eens. Is onder kopje apps hier te downloaden.

   Is er wel voldoende netwerkdekking? Als er te weinig bereik is krijg je ook stotteringen. Wellicht ander kanaal kiezen op router? Het zijn maar ideeën. De UG007 moet wel gewoon films goed kunnen afspelen.

 5. Heb deze tutorial ook al gevolgd voor het instellen NFS op de Synology t.b.v. XBMC:
  http://www.robvanhamersveld.nl/2012/12/14/share-media-from-synology-to-xbmc-with-nfs/

  Maar helaas, ook dan stotterend afspelen van MP3 bestanden (films zijn al helemaal niet te doen).

  Netwerkdekking is ruim voldoende.

  • Heb je andere apparaten waarmee je via het netwerk iets aan films/muziek kan afspelen? Misschien een instelling in de router? Anders krijg ik het gevoel dat de stick niet in orde is. Misschien een idee om contact op te nemen met je leverancier. UG007 is echt een goede stick die gewoon films en muziek zonder stottering moet afspelen. Bijna iedereen is razend enthousiast. Enige minpuntje is het Wifi bereik. Maar met een goede router in de buurt is er niets aan de hand.

 6. Weet iemand hoe het zit met HDMI-CEC ondersteuning van XMBC op zo’n Android stick?
  Kun je XMBC net zo besturen als op de RaspberryPi?

 7. hallo
  ik heb een vraag ik heb een android mini pc stick gekocht en heb daar xbmc op geinstalleerd en dit werkt
  nou is mijn probleem dat ik geen icefilms en 1channel kan instaleren er staat dan achter defect
  kan iemand mij hiermee helpen?

 8. ik heb xbmc gedownload op mijn mini pc stick voor de tv en de mx player maar nu vind ik mijn xbmc nergens terug (alleen in mijn explorer downloads).
  Hoe krijg ik een snelkoppeling van xbmc op mijn hoofdscherm van mijn adroid stick?
  Op mijn laptop werk ik al met xbmc en dat werkt echt perfect voor films, muziek en foto’s

  Ik hoop dat jullie tips hebben

  gr wen

  • Zo te horen heb je hem alleen gedownload maar niet geïnstalleerd.
   Als je de .apk hebt gevonden kun je daar op klikken en installeren.
   Je kunt hem ook gewoon opnieuw downloaden en direct installeren.

 9. Kan ik met de MK809IV ook lezen van de server of een pc van mijn lokaal netwerk?

 10. hallo allemaal … ik kijk graag films en ik werd er op gewezen dat ik XBMC moest installeren .. dat heb ik gedaan en het werk prima er staan hier dingen die ik ook wel wil gaan proberen met stikkie en zo .. maar nu heb ik een vraag is het mogelijk om een film met subs of het nou ned eng of rus is maak ff niet uit ??? om het op je harde schijf te zetten van je pc en dan branden of op een stikkie te zetten .. alvast vriendelijk bedankt