XBMC MediaCenter

android mediacenterXBMC is een bekend mediacenter platform welke nu ook voor Android gebouwd wordt (Beta). Er wordt al enkele jaren aan XBMC gewerkt waardoor het een fantastische media ervaring is geworden. XBMC is een krachtige mediaplayer en was in eerste instantie ontwikkeld voor de Xbox.

De XBMC app is niet compatible met alle Android TV Sticks. De stick moet een processor hebben welke NEON compatible is. De Rockchip (RK3066) is dit net als alle andere Cortex-A9 chips.

XBMC voor Android is nog in ontwikkeling en daarom nog niet in de Google Play te downloaden maar op onze site is wel de Beta 2 en Beta 3 beschikbaar.

Download eerst MX Player als ondergrond.

Klik op de downloadknop om naar het volledige artikel en downloads door te gaan.download xmbc voor android

5 reacties

 1. Is deze informatie nog up to date? Aangezien ”alle andere Cortex-A9 chips’ wel veel is en de CX 919 dan ook onder zou vallen. Echter over de CX919 zeggen jullie weer dat die NEON ondersteuning bied.
  Ik snap het niet.. sorry

  • Alle Rockchips (rk3066 / rk3188) hebben Cortex A9 architectuur en daarmee ook allemaal een Neon chip aan boord welke nodig is om XBMC te kunnen draaien.

 2. Kunnen jullie mij uitleggen wat je met xmbc kunt doen. Mijn mk 802 is nogal instabiel geworden wanneer die verplaatst wordt. Is xmbc een online databank van films of zo? Moet je je eigen films delen? Welke stick ? Graag info vind t erg interessant.

  Bvd roland

  • Met xbmc kun je films kijken vanaf je eigen hardeschijf maar ook streamen vanaf het internet. Hiervoor hoef je alleen maar de add ons te installeren zoals icefilms of 1 channel. Bij een hardeschijf haalt xbmc de hoesjes van het internet en verzamelt de data voor je. Neem gewoon een Quad core stick zoals mk809iv of mk908ii.

 3. hallo rik,

  harstikke bedankt voor je reactie.

  ben op zoek naar een nieuwe stick of pc die xmbc kan draaien. ik begrijp dat je bij video’s de ad on moet toevoegen door bij voorbeeld icefilms in te typen? en dat xmbc het dan toevoegt bij je video’s?

  Dat zou mooi zijn. Alleen mijn stick is misschien niet snel genoeg voor het streamen. De streamsnelheid is nogal traag bij mijn netwerk. Heb hier wat problemen mee.Heb de mk 802 met slechts 512 ram. Kon xmbc goed installeren en enkele nba basketbal filmpjes bekijken ,maar ben natuurlijk zeer geinteresseerd in het streamen.