Wat is een wifi repeater

Een Wifi repeater is een apparaat welke het wifi signaal van de draadloze router versterkt. Het kastje hoeft alleen in een stopcontact te worden geplugd en klaar.

Hoe werk een wifi repeater

Een Wifi repeater vangt het signaal op van de Wifi router en zend dit Wifi signaal door. Hierdoor wordt het huidige Wifi signaal versterkt.

De wifi repeater hoeft dus niet aan een kabel te worden aangesloten. Een Wifi repeater kan geheel draadloos and stand alone werken.

Een Wifi repeater dient vooraf te worden geconfigureerd. Op de Wifi repeater staat de informatie over de zijn eigen SSID en de logingegevens.

Wifi repeater instellen

Zodra je de Wifi repeater in het stopcontact steekt zal hij zijn eigen SSID (netwerknaam) uitzenden. Hiermee kun je verbinding maken door te zoeken naar draadloze netwerken. De login gegevens staan op de wifi repeater zelf. Zodra je bent verbonden met een pc met de Wifi repeater kun je het IP adres intypen die bij de Wifi repeater hoort. Dit is vaak 192.168.10.1. Voer de login gegevens in en je hebt verbinding. In veel gevallen is de gebruikersnaam en het paswoord: admin.

Zodra je bent ingelogd op de Wifi repeater dan kun je in het menu kiezen wat je precies wilt gaan doen. Indien je het huidige Wifi netwerk wilt versterken dan moet je voor de repeater functie kiezen.

Je vult de netwerkgegevens in van je huidige netwerk zodat de Wifi repeater weet dat dit de bron is welke hij moet doorzenden. Je kunt het SSID (netwerknaam) van de repeater zelf ook aanpassen zodat je een 2de netwerk creëert. Hiermee kun je andere apparaten laten verbinden die normaal buiten het bereik van je Wifi router vallen.

De beste locatie om een Wifi repeater te plaatsen

De Wifi repeater kun je bijvoorbeeld op de 1e etage plaatsen als de Wifi router zich op de begane grond bevind. Hierdoor heb je ook op de 2e etage een Wifi signaal. Deze is dus afkomstig van de Wifi repeater. De beste locatie voor de Wifi repeater is vaak in het midden van de Wifi router en het apparaat waarop je het Wifi signaal wilt gaan ontvangen.

Verschillende type Wifi repeaters

wifi nWifi repeaters zijn er in vele soorten en maten. Je kunt het beste een Wifi repeater kopen die geschikt is voor een 802.11 N netwerk. Deze ondersteunt een netwerksnelheid van 300Mbit. Hiermee ben je direct klaar voor de toekomst en het prijsverschil is nihil met een ouder type Wifi repeater.

Benamingen

Een Wifi repeater wordt ook wel Wifi range extender of Wifi versterker genoemd. Dit is allemaal hetzelfde dus.

Wifi repeater en een Android Stick

wifi repeater en android stickHeb je een Android stick maar het Wifi signaal is daarop slecht dan kun je kiezen voor een Wifi repeater. Plaats de Wifi repeater qua afstand tussen de Android Stick en de Wifi router. Stel de Wifi router staat op 12 meter afstand t.o.v. de Android Stick dan kun je de Wifi repeater op zo’n 6 meter van de Android Stick plaatsen.

Vooral met Android Sticks zonder antenne aan de buitenkant is een Wifi repeater een goede toevoeging. Je zult merken dat het surfen op internet wat soepeler gaat net als het streamen van films.

wifi repeater

Wifi repeater kopen

4 reacties

 1. Prima artikel maar ik heb toch nog een vraag.
  In het artikel wordt niet genoemd wat het bereik van een repeater is.
  in mijn geval wil ik in mijn tuin ook het signaal kunnen ontvange, maar mijn tuin is wel ongeveer tachtig meter lang.

  • Hey Avon,

   De Gembird wifi repeater zou volgens specificaties 100 meter moeten halen maar er zijn veel factoren die invloed hebben. Als je hem zo dicht mogelijk bij je tuindeur plaatst dan kom je een heel eind. Het materiaal van je kozijnen en het glas hebben wel invloed op het bereik. Ik denk dat je in de praktijk op de helft komt, dus zo’n 50 meter.

 2. Hallo,

  Mijn film loopt vast in kodi en netflix.

  Weet je misschien hoe dit kan?

  Gr Henri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *