Wat heb je nodig voor een connectie met je Smart TV?

Steeds meer consumenten zijn in de afgelopen jaren overgestapt op een zogenaamde Smart TV. Zoals de naam van dit type product wellicht al doet vermoeden, zijn de mogelijkheden veel uitgebreider dan bij een normaal model televisie. Zo is het bij een Smart TV mogelijk om apps te installeren, waardoor je films voortaan niet meer van je tablet of telefoon hoeft te streamen. Hoewel een Smart TV er van de buitenkant niet anders uit zal zien dan een normale televisie, werkt de software anders. Zo is een Smart TV van een besturingssysteem voorzien, welke je door de verschillende menu’s en mogelijkheden loodst.

 

Om gebruik te kunnen maken van de functies die door een Smart TV aangeboden worden, is het belangrijk om een goed werkende internetverbinding te hebben. In dit artikel vertellen we je hoe je zo’n internetverbinding op kunt zetten.

 

Een goedkoop en snel internetabonnement afsluiten

Bij het bekijken van je favoriete film of serie via Netflix of Videoland wil je geen last hebben van een haperend beeld. Een haperend beeld kan veroorzaakt worden door een beperkte internetsnelheid, waardoor beelden niet snel genoeg geladen worden. Op deze website vind je meer informatie over de snelheid die je nodig hebt om films en series te kunnen streamen op een Smart TV. Ook vind je hier een mogelijkheid om verschillende abonnementen van Nederlandse providers met elkaar te vergelijken. Zo vind je altijd het abonnement, wat het beste bij je verbruik past.

 

Tip: denk hierbij niet alleen na over de internetsnelheid die je nodig hebt om je Smart TV optimaal te kunnen gebruiken. Je wilt mogelijk ook grote bestanden kunnen downloaden op je laptop of desktop computer, je wilt met meerdere mobiele apparaten verbonden kunnen zijn, enzovoorts.

 

Router instellen en je televisie koppelen

Wanneer je een internetabonnement hebt afgesloten, krijg je in veel gevallen een router van je provider. Deze router heb je in bruikleen en is qua kwaliteit doorgaans minder dan de routers die je zelf in de winkel kunt kopen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de internetsnelheid die een provider je biedt, kan het zodoende slim zijn om zelf een router aan te schaffen. Nadat je de router hebt ingesteld, kun je de Smart TV met het internet verbinden. Hiervoor heb je twee opties, namelijk: een verbinding via een WiFi-netwerk in huis, of een direct verbinding via een internetkabel.

 

In het geval van een WiFi-netwerk kun je dit heel eenvoudig instellen via het menu van je Smart TV. Houd er rekening mee dat een WiFi-netwerk doorgaans minder snel is dan een directe verbinding met de router. Voor een directe verbinding dien je zelf een internetkabel aan te schaffen, die je eenvoudig in de router en televisie kunt klikken. Niet iedere Smart TV beschikt over een LAN-poort. Houd hier rekening mee bij het vergelijken van verschillende televisies. Let hierbij ook op de mogelijkheden die de Smart TV je biedt. Welke apps kun je installeren? Kun je ook spellen op de Smart TV spelen? Enzovoorts.

 

Rate this post