Vragen

CategorieVraag en Antwoord
BEELDHet logo blijft in beeld staan en mijn stick gaat niet verder

Mogelijk is niet de juiste adapter aangesloten. Het kan ook zijn dat de firmware corrupt is geraakt. Bij sommige sticks die men zelf geroot heeft kan de Android software beschadigen.
BEELDDe Stick lijkt elke keer opnieuw op te starten en komt niet verder dan het Android logo. De stick blijft rebooten.

Er is een adapter probleem. Wellicht is de Android Stick op de TV aangesloten of is de adapter niet (meer) in orde. 5V 2A is vereist.
BEELDKan ik de Android stick aansluiten op een computer monitor of beamer?

Zolang de computer monitor of beamer beschikt over een HDMI aansluiting is dit
BEELDIk heb een HD ready tv en mijn beeld blijft zwart

Mogelijk staat de resolutie op de Android stick hoger ingesteld dan dat de tv aankan. Niet alle HD ready tv's ondersteunen 1080p. Sluit de Android stick op een tv aan die deze resolutie wel ondersteunt en ga naar de instelling om vervolgens de beeldresolutie lager te zetten.
BEELDMijn beeld gaat een paar seconden op zwart en daarna gaat het weer een tijdje goed

De beeldfrequentie/resolutie wordt niet goed ondersteunt op de tv. Ga naar Instellingen (settings)->HDMI mode om de beeldresolutie (Hz) lager te zetten. (1920x1080p-60 veranderen naar 1920x1080p-50) of (1280x720p-60 veranderen naar 1280x720p-50)
BEELDHet beeld stottert of hapert tijdens video afspelen

Sluit uit dat een slecht Wifi bereik een oorzaak kan spelen. Zie Wifi problemen.
Zit er mogelijk een probleem in de afspeelbron: Nas/iPad/PC/Usb stick, waar de film vanaf speelt
Zet de videoresolutie (Hz of FPS) lager en kijk of dit het probleem verhelpt.
Update XBMC naar een nieuwere versie indien deze gebruikt wordt.
Test of MXplayer dit probleem ook heeft.
BEELDVerschil tussen HDMI 1.4 Male en Female

HDMI 1.4 Male betekend dat deze rechtstreeks in de TV kan worden gestoken zonder tussenkomst van een kabel.

HDMI 1.4 Female betekend dat er een HDMI kabel gebruikt moet worden tussen de TV en het Android apparaat.
GELUIDGeen geluid op tv i.c.m. Minix Neo A2

Heeft u de Minix Neo A2 afstands en krijgt u het geluid op de afstandsbediening i.p.v. de tv?
Ga dan naar Settings > Sound > Sound Devices Manager en verander daar de alleen output instelling.
SOFTWARE/APPSProblemen met apps downloaden (Can't open file)

Waarschijnlijk krijg je deze melding nadat je een app probeert te downloaden/installeren welke niet afkomstig is uit de Goolgle Play.
De oplossing is als volgt: Download ES file explorer in de Google Play en installeer deze. Nu kun je een willekeurige app opnieuw downloaden en er zal een popup verschijnen met welk programma je de app wilt openen. Hier kies je voor ES files explorer en klaar...
SOFTWARE/APPSWelke internet browser is het beste?

Wij adviseren Google Chrome te downloaden via de Google Play en deze als standaard internet browser te gebruiken. Google Chrome is sneller en gaat beter om met beveiligingcenrtificaten.
SOFTWARE/APPSKan ik de bestanden op mijn Android stick benaderen via een pc?

Ja, dat is mogelijk. Gebruik hiervoor een app die je op de Android stick zelf installeert. Op onze apps pagina vind je o.a. een FTP server app en Android Share File Server (Apache Server).
SOFTWARE/APPSMoeten jullie XBMC er op zetten of kan ik dat zelf?

Ja, U kunt zelf gratis XBMC downloaden en installeren. XBMC apps kunt u vinden op onze app pagina of op XBMC.org. Een installatie handleiding vind u hier.
SOFTWARE/APPSGoogle Play Werkt niet meer. Hoe los ik dit op?

Probeer de fabrieksinstellingen opnieuw te laden (factory default). Dit lost vaak problemen op.
SOFTWARE/APPSUitzending gemist

Uitzending gemist werkt vooral de laatste tijd niet meer lekker. Het probleem ligt bij de provider van Uitzending gemist. Het best kan de app 'Gemist' worden gebruikt.
BESTURINGKan ik de Android stick met mijn telefoon of tablet bedienen?

Android sticks welke een Rockchip processor hebben (RK3066 of RK3188) kunnen worden bediend via een speciale app. Deze app is op een Android apparaat zoals een telefoon of tablet te installeren. Ga naar de Google Play en zoek op het model Android stick die je hebt. Vind je niets, zoek dan op de processor zoals Rockchip. In veel gevallen wil de Rockchip remote app ook goed werken voor Android TV sticks met een Rockchip.
BESTURINGKan ik de Android stick met mijn tv afstandsbediening besturen?

Nee, dat werkt niet.
BESTURINGWelk type afstandsbediening is het meest praktisch?

Een flymouse welke een combinatie van een toetsenbord en muis in 1 is wordt als meest praktisch gezien. Met de mouse kun je navigeren door de Android interface. Het toetsenbord kan handig zijn voor zoekfuncties, internet, e-mail, twitter en facebook.
BESTURINGWat zijn de beste flymouses?

Mele F10
Minix Neo A2
WIFI
Mijn Wifi bereik is slecht

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een slecht Wifi bereik. Hierover hebben wij een uitgebreid artikel geschreven. Lees hier meer over Wifi problemen oplossen.
FIRMWARE / ROOTENKan mijn Android stick defect raken door een nieuwe firmware installatie?

Ja, dat kan. Als er iets fout gaat tijdens het laden van de nieuwe firmware kan de Android stick corrupt raken en zal hij mogelijk niet meer goed werken. Lees de instructies altijd goed door voordat je er aan begint. In de update software zijn meerdere knoppen aanwezig waarbij de verkeerde knop een cruciaal gevolg kan hebben.
FIRMWARE / ROOTENIs de Android stick standaard geRoot?

Nee, als je bij ons een Android stick besteld is deze niet geRoot. Dit is iets wat je zelf moet doen. De Android sticks worden met originele firmware geleverd. Rooten is het verschaffen van toegang aan apps die de systeembestanden van het Android besturingssysteem willen benaderen om bepaalde wijzigingen aan te brengen.
FIRMWARE / ROOTENNa de firmware update doet mijn Android stick niets meer

Er zijn veel klonen in omloop welke niet compatibel zijn met de firmware. Benader in dit geval de verkoper om de juiste firmware te verkrijgen.
Het kan ook zijn dat er iets fout is gegaan tijdens het laden van de firmware. Probeer het opnieuw. Eventueel op een andere computer met een korte usb kabel.
FIRMWARE / ROOTENMijn pc herkent de Android stick niet

Indien je bestanden wilt kopieren naar het (flash) geheugen van de Android stick moet je een vinkje (usb) aanvinken in de instellingen.
Indien je firmware wilt laden moet je een recovery procedure uitvoeren (knopje ingedrukt houden en daarna usb kabel inpluggen op de otg poort van de stick) voordat de computer hem herkent. Zodra de computer hem herkent moet er voor de eerste keer een driver worden geïnstalleerd voordat de firmware recovery software de Android stick zal herkennen.
HARDWARE AANSLUITENKan ik mijn Android stick ook op de ethernet kabel aansluiten?

Veel Android sticks zijn hier mee compatibel. Bij de instellingen moet er een ethernet optie aanwezig zijn welke je aan- en uit kunt zetten. Als dit het geval is kun je een USB naar Ethernet adapter aankoppelen.
HARDWARE AANSLUITENMag ik een SD-kaart aankoppelen of verwijderen terwijl de Android stick aan staat?

Het is af te raden om een SD kaart in de Android stick te steken of te verwijderen als deze aan staat. Zet eerst de Android stick uit voordat er een handeling wordt uitgevoerd met de SD kaart. De Android software maakt de SD kaart corrupt als deze verwijderd wordt uit een werkend systeem.
HARDWARE AANSLUITENMijn Android stick heeft geen Bluetooth, kan ik dit later uitbreiden?

Een Android stick achteraf voorzien van Bluetooth is soms mogelijk. Om te beginnen moet er bij de instellingen een Bluetooth optie aanwezig zijn waarmee je in de software het aan- en uit kunt zetten. Vervolgens heb je een Bluetooth usb dongle nodig welke ook compatibel is met Android. Veel Logitech producten zijn er goed compatibel met Android.
HARDWAREWelke webcam kan ik het beste aansluiten en hoe?

De Logitech C170 webcam werkt veruit het beste op de meeste sticks. Een webcam heeft bijna altijd een Powered Usb Hub nodig om te kunnen werken. Daarnaast moet de stick eerst worden uitgezet voordat de webcam wordt aangesloten anders herkent de stick de camera niet. In sommige gevallen moet je meerdere usb poorten proberen op zowel de hub als de stick zelf.
HARDWARE AANSLUITENWerken alle usb apparaten?

Bijna alle usb apparaten zullen werken op de Android stick. Er zijn apparaten die toch niet compatibel zijn zoals de meeste usb BT dongles. Een usb webcam heeft vaak meer stroom nodig dan de Android stick kan leveren. Gebruik hiervoor een ‘powered’ usb hub. Deze heeft een eigen voeding en kan wél de usb webcam voorzien van genoeg stroom.
STROOMMoet ik de bijgeleverde adapter gebruiken of kan ik de Androidstick ook op de usb aansluiting van de tv aansluiten?

De bijgeleverde adapter moet gebruikt worden. De usb poort van de tv is niet geschikt omdat deze maar 500mA aan stroom kan leveren. Bij overbelasting kan deze defect raken. Een Android stick verbruikt in veel gevallen meer stroom dan dat de tv via de usb poort kan leveren. Vooral bij Full HD filmweergave zal de Android stick meer energie verbruiken. De bijgeleverde adapter is vaak 1A (1000mA) of 2A (2000mA) welke wel voldoet aan de behoefte van de Android stick.
STROOMKan ik de Android stick uit zetten met de afstandsbediening?

De meeste Android sticks hebben geen aan- of uitknop. Vaak kunnen ze wel met de afstandsbediening worden uit gezet maar niet meer worden aangezet. Dit is normaal. Aan te raden is een ‘powered’ usb hub te gebruiken met een aan- en uitschakelaar. Deze vind u op onze accessoires pagina.
GARANTIEMijn usb poort voor de voeding is defect

De usb poorten zijn kwetsbaar op een Android stick. Haal de voeding los aan de kant van de adapter en niet aan de kant van de Android stick. Een losse of defecte usb poort valt niet onder garantie maar fysieke schade.
GARANTIEAls ik er andere firmware op ga zetten, behoudt ik dan mijn garantie?

De garantie kan komen te vervallen door andere firmware. Indien de firmware niet geschikt is kan de Android stick niet meer werken. Daarnaast kan de levensduur negatief beïnvloed worden.
VERSCHILLENWat is het verschil tussen een Android Stick en een Android BOX?

Een Android stick is technische gezien hetzelfde als een Android box. Het verschil zijn het aantal aansluitingen. Een stick is kleiner en heeft vaak minder aansluitingen. Beide apparaten kunnen hetzelfde. Vaak zijn de sticks wat voordeliger geprijsd.
OVER DE WEBSITENieuwsbrief (momenteel niet beschikbaar)

U kunt zich gratis aanmelden voor de nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief bevat onderaan een knop waarmee u de nieuwsbrief stop kunt zetten en ze niet meer ontvangt. Indien u toch weer wenst de nieuwsbrief te ontvangen dan kunt u zich opnieuw gratis aanmelden.
OVER DE WEBSITEVragen stellen

U heeft de mogelijkheid om onderaan de pagina een reactie of vraag achter te laten. Dit kan bijna op elke pagina. Zoek daarom de pagina op die het beste bij uw vraag of product aansluit.

Aan de rechterkant van de website ziet u een blok 'discussies'. Op die plek wordt uw vraag tevens voor anderen zichtbaar welke vervolgens weer kunnen reageren.

Indien u een vraag heeft over een bestelling dan kunt u zich wenden tot ons contactformulier.