Ugoos UT6 – RK3229 Rockchip

ugoos-ut6-android-box

De Ugoos UT6 is een verrassend leuke en betaalbare Android TV Box met alles er op en er aan.

Ugoos staat bekend om de goede Android boxen die zij produceert en de regelmatige OTA updates. OTA staat voor Over The Air. Met andere woorden krijg je gewoon een melding op je scherm dat er een nieuwe update beschikbaar is. Soms is dit een update die wat verbeteringen met zich meebrengt en soms gaat het om een nieuwe Androidversie. De Androidversie die op de UT6 staat is Android 6.0 Marshmallow. De aller nieuwste dus!

 

Aansluitmogelijkheden

De Ugoos UT6 heeft 3 usb 2.0 poorten, een RJ45 en een S/PDIF. De 3 usb poorten zijn handig om externe hardware op aan te sluiten. Denk hierbij aan de ontvanger van je flymouse (afstandsbediening), een hardeschijf, een usb stick, een losse computermuis/toetsenbord en ga zo maar door.

De RJ45 aansluiting is om een ethernet/internetkabel op aan te sluiten. De Ugoos UT6 heeft een Gigabit aansluiting welke een snelheid haalt van 1GB/1000MB per seconde.

De S/PDIF aansluiting is een digitale audio output welke je kunt koppelen met je Home Cinemaset zodat je het mooiste geluid met surround uit de Android Box kunt toveren.

ugoos-ut6-box

Wifi aan boord

Natuurlijk is de UT6 van Ugoos ook voorzien van een sterke Wifi ontvanger welke zowel op 2,4GHz als 5.0GHz uitstekend presteert. Door de brede uitwendige antenne heb je een goed bereik en een stabiele verbinding. Het is wel aan te raden om een router te gebruiken die 802.11b/g/n ondersteunt om het maximale eruit te halen.

RK3229 Rockchip

De processor die in deze Android Box zit is een RK3229 van Rockchip. Deze processor heeft 4 cores welke op 1,5GHz draaien. Misschien klinkt het niet snel maar dat is hij wel! De processor is namelijk op de ARM Cortex A70 architectuur gebaseerd en dat kom je alleen in High-End toestellen tegen. De processor herbergt tevens een krachtige videochip die overweg kan met de nieuwe 4K resolutie (2160p Ultra HD) voor een haarscherp beeld. H264 en H265 protocollen worden probleemloos ondersteunt. Of je nu HD games wilt gaan spelen of UHD films wilt gaan kijken, de Ugoos UT6 is hier zeer geschikt voor.

 

Werkgeheugen

De UT6 heeft 2GB (2048MB) aan DDR3 geheugen en dat is best een hoop. Dit zie je alleen bij de high-end smartfoons terug. Veel geheugen maakt de box ook snel. Schakelen tussen apps en opstarten van apps gaat razendsnel. Zelfs video’s bewerken is geen enkel probleem.

ugoos-android-box-ut6

Opslagruimte

Ook aan opslag ruimte heb je bij deze Ugoos Android box ruim voldoende. Er is namelijk 16GB opslagruimte aanwezig. Voor wie 16GB niet genoeg is, kan eenvoudig uitbreiden met een SD-kaart of USB stick. Zelfs een HDD kun je hiervoor inzetten. Door de vele mogelijkheden gaat de Ugoos box op een complete pc lijken!

 

Downloaden tot je erbij neervalt

Met de UT6 box heb je natuurlijk toegang tot de Playstore van Google. Hier kun je meer dan 2 miljoen apps downloaden. Wat je maar kunt bedenken is er. Heb je een smartfoon of tablet, dan weet je dat de mogelijkheden van de Playstore onbeperkt zijn. Zelfs boeken en films kun je hier tegenwoordig downloaden. Heel veel is gratis dus kosten hoef je niet snel te maken.

 

Films kijken

Veel mensen willen de Ugoos UT6 kopen om films mee af te spelen. Online film kijken is met deze box super leuk! Er zijn veel apps waarmee je gratis films kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan Kodi (voorheen XBMC) en Showtime. Popcorn time was een app die ook erg populair was. Naast deze apps kun je ook Netflix draaien, uitzending gemist, RTL XL en noem maar op. Films kijken vanaf je hardeschijf of via je netwerk (streamen) is ook geen probleem. Met een app kun je zelfs de media eenvoudig delen vanaf je telefoon en delen op je televisie.

 

Ugoos UT6 mogelijkheden

Bij de Ugoos UT6 zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Ugoos zelf biedt ondersteuning op veel gebieden. Zo is je box rooten bij hun geen enkel probleem. Ook screen rotation en bediening via je smartfoon of tablet is mogelijk! Naast Internetten, Facebooken, Skypen (met camera), Bellen, TV kijken, Muziek luisteren en Gamen, kun je er nog 1000  andere dingen mee doen.

 

Specificaties

Android versie: Android 6.0.1

Talen: Alle talen, ook Nederlands

Processor: Rockchip RK3229 Quad Core 1.5GHz ARM Cortex-A7MP

Video processor: ARM Mali-400 MP2

SDRAM: 2GB DDR3

Opslag: 16GB (NAND Flash), uitbreidbaar via SDkaart (max 32GB)/usb stick/usb hdd

Netwerk: RJ45 1Gbit LAN

Wifi: 802.11b/g/n 2,4GHz+5Ghz (Chipset AP6255)

Bluetooth: Ja, versie 4.0

HDMI: HDMI 2.0 met 4K UHD support. 2160p, 1080p en 720p geschikt.

USB: 3x USB 2.0

Audio ouput: HDMI en SPDIF (digitaal)

AVout: Ja, 3.5mm

SD kaart slot: JA, kaarten tot 32GB ondersteuning

4.6/5 - (10 stemmen)

Een reacti

  1. Knappe box! Ziet er goed uit. Heb nu de UT3 en ben daar heel tevreden over. Echter wil ik overstappen naar Android 6. Dus ik denk dat ik de box binnenkort ga halen.