Ugoos UT3S

ugoos-ut3-android-tv-box-rk3288

€ 124,95 gratis verzendingJoy-it mini PC Kopen

Met trots presenteren wij de Ugoos UT3S, een Android TV box welke over de allernieuwste Rockchip RK3288 beschikt. De chip is sterker en sneller dan zijn voorganger. Dit maakt de Ugoos UT3S een razendsnelle jongen.


 

ugoos-ut3-android-tv

De Ugoos beschikt over een groot aantal sterke punten. Om te beginnen staat er standaard Android 4.4.2. Kitkat op. Een fris, nieuw en snel besturingssysteem. De RK3288 1.8 GHz Quad Core chip garandeert een snelle opstarttijd. 2GB* aan RAM werkgeheugen en 16GB* aan opslagcapaciteit maken deze Android TV box een high-end box. De processor is geschikt voor de nieuwe 4K resolutie en is prima geschikt om 3D films mee te kijken. Heb je een tv die beide nog niet aankan dan is dat geen enkel probleem. De Ugoos UT3S kan ook prima met lagere resoluties overweg. Je kunt er draadloos mee het internet op maar ook via een ethernet kabel. Er zijn meerdere usb poorten aanwezig zodat je snel en makkelijk externe hardware kunt aansluiten. Wie van gamen houdt kan zijn lol op met deze Android TV Box. Naast je telefoon of tablet kun je ook een gamepad koppelen en games downloaden uit de Google Play.

*Er is naast de 2GB/16GB uitvoering ook een 4GB/32GB uitvoering beschikbaar


 

Ugoos UT3 vs. Ugoos UM3

ugoos-ut3-vs-ugoos-um3-vergelijken

De Ugoos UT3 is de grote broer van de Ugoos UM3. Er zijn weinig verschillen tussen deze 2 behalve het formaat en het aantal aansluitingen.

Wat de UT3 wel heeft en de UM3 niet is het volgende:

  • 1Gbit LAN Ethernet (RJ45)
  • HDMI input (1080p)
  • 3,5mm Microfoon ingang
  • Optisch digitale audio uitgang (SPDIF)

Voor de rest zijn de Ugoos UM3 en de Ugoos UT3 hetzelfde. Zelfs de firmware is identiek. Hier heeft Ugoos over nagedacht. Het voordeel is dat ze namelijk maar 1 firmware hoeven te maken welke op meerdere apparaten werkt. Het resultaat is een betere firmware ondersteuning.

Standaard worden zowel de Android TV Stick (UM3) als de Android TV Box (UT3) voorzien van een Wifi antenne welke voor een goed bereik zorgt. De LAN aansluiting is een mooie extra op de Ugoos UT3 als je geen router in de buurt hebt staan.

De HDMI input (welke alleen de UT3 heeft) maakt het mogelijk om een bijvoorbeeld een DVD-speler aan de Android box te koppelen zodat je minder HDMI poorten gebruikt op de tv zelf. Staat de UT3 uit dan verschijnt het beeld van de DVD-speler in beeld. Staat de box aan dan krijg je Android in beeld.

De 3,5mm Microfoon ingang kan worden voorzien van een microfoon. De microfoon is te gebruiken voor bijvoorbeeld spraakopdrachten. Hiervoor kan ook een Flymouse worden gebruikt welke beschikt over een ingebouwde microfoon. Een Flymouse is een accessoire die je er los bij kunt kopen. De Mele F10 PRO en de Minix Neo A2 zijn als voorbeeld Flymouses met een ingebouwde microfoon.

De Optisch digitale uitgang kan d.m.v. een glasvezelkabel worden gekoppeld met een Home Cinemaset of TV welke over een optical-input beschikt. Het geluid gaat i.p.v. over HDMI via de glasvezelkabel.


 

De sterke Rockchip processor

rockchip-rk3288-iconDe Ugoos UT3 is voorzien van een Rockchip RK3288 welke de opvolger is van de RK3188. De processor is een all-in-one SoC processor welke naast de CPU ook een grafische processor (GPU) herbergt. Dit type processor heeft alleen maar voordelen. Zo kunnen meerdere processoren makkelijker gekoeld worden, is de gegevensuitwisseling onderling een stuk sneller en is de fabricage ook een stuk goedkoper. Je krijgt absolute High-End kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs.

De CPU is een Quad Core 1.8 GHz processor welke over 4 kernen beschikt. Hij beschikt over 4-kernen en kunnen taken snel verdelen waardoor alles snel en efficiënt wordt uitgevoerd.

De GPU is een 16-Core (Mali T764) processor welke ook wel bekend is als 3D monster. De oersterke GPU kan 4K beelden prima genereren. 4K oftewel Utra HD op een resolutie van 2160p (3840×2160 pixels). UHD is de opvolger van Full HD 1080p en 2x zo scherp. Ook zware games voor Android worden soepel gespeeld.

Elk formaat video kan worden afgespeeld en de videochip biedt ondersteuning aan OpenGL ES1.1/2.0/3.0 en  OpelCL 1.1.


 

RAM en Opslag

ram-en-flash-emmc-geheugenMet 2GB aan RAM heb je vooral met Android Kitkat een luxe hoeveelheid. Veel RAM helpt je bij het verwerken van taken welke meer geheugen vereisen. De CPU gebruikt het RAM als geheugensteuntje en zal die gebruiken bij het verwerken van de taken. Taken kunnen hierdoor sneller verwerkt worden.

Aan opslagruimte heb je ook niet te klagen. 16GB is ook een luxe hoeveelheid welke tevens nog eenvoudig is uit te breiden. Er is namelijk een SD-kaart slot aanwezig waar je een micro-SD-kaart in kunt steken. Kaarten tot 64GB worden ondersteunt. Gebruik wel kaarten van goede kwaliteit zoals Kingston. Er zijn namelijk veel goedkope merkloze SD-kaarten in omloop welke in praktijk problemen vertonen als je meer dan 30% gaat verbruiken.


 

Sterke Wifi antenne

wifi-antenne-ontvangst-ugoos-ut3Ugoos heeft de UT3 voorzien van een goede Wifi-hardware. De UT3 beschikt over een Dual Band Wifi welke overweg kan met 802.11 BNG en 802.11 AC protocollen. Door deze netwerktechnologieën te combineren kunnen er hogere datasnelheden gehaald worden. Daarnaast is de Wifi antenne van zeer goede kwaliteit en heeft een zeer goede ontvangst. Je kunt dus op 2,4 GHz en 5 GHz band tegelijkertijd werken.

Heb je geen router die de Dual Band modus aan kan dan werk je alleen op de Single Band waardoor je op 2,4 GHz of 5 GHz communiceert. Ook voor bijvoorbeeld het streamen van een film via Netflix is dit ruimschoots voldoende. Je hebt dus niet perse een Dual Band router nodig om volop te kunnen genieten van deze prachtige Android TV Box.


 

Android, Google Play en Dual Boot

android-ubuntu-dual-boot-ugoos-ut3

Standaard wordt de Ugoos UT3 geleverd met Android 4.4.2. Kitkat. Er staan een groot aantal apps al voorgeïnstalleerd waardoor je meteen aan de slag kunt. Uiteraard krijg je onbeperkt toegang tot de Google Play waar je kunt kiezen uit ruim 1 miljoen apps.

Deze Android TV Box is ook leverbaar met een Dual Boot besturingssysteem. Als 2de besturingssysteem wordt er dan Linux Ubuntu 14.10 bijgezet. Tijdens het opstarten kun je dus kiezen uit Android of Ubuntu. De Dual Boot uitvoering is voorzien van een andere firmware waar Ubuntu bij ingebakken is.


 

Aansluitmogelijkheden Ugoos UT3

Er zijn veel aansluitmogelijkheden aanwezig waardoor dit een zeer interessante Android TV box is. Alle aansluitingen zitten aan de zijkant. Hier vind je de USB-poorten, HDMI-aansluitingen, de LAN aansluiting, een antenne connector, een power input, een AV-output, een microfoon ingang, een optical output en een micro-SD-kaartslot.

ugoos-ut3-lan-usb-hdmi-power

LAN

Er is een LAN Ethernet aansluiting aanwezig welke een snelheid van 1Gbit aankan. Deze aansluiting is bedoeld om een netwerkkabel op aan te sluiten zodat je netwerkverbinding kunt maken zonder Wifi. Ideaal als je geen Wifi in de buurt hebt of als je router erg ver weg staat.

USB

Er zijn 3 Full-Size USB poorten aanwezig waar je externe apparaten aan kunt koppelen. Denk hierbij aan een ontvanger voor een Flymouse, een usb muis, een toetsenbord, een webcam, een usb stick of een ander usb apparaat.

HDMI

Er zijn 2 HDMI aansluitingen. Een HDMI-output (2160p) welke naar de tv toe gaat en een HDMI-input (1080p) welke kan worden gekoppeld aan een ander HDMI afspeelapparaat waaronder een DVD-speler. Je kunt met de Ugoos UT3 niets opnemen. De input is bedoeld om door te geven aan de tv als de box uit staat.

Optical out

De optisch digitale uitgang (SPDIF) is voor een digitale audio output. Normaal gaat het geluid over de HDMI kabel naar je tv. Sommige mensen geven de voorkeur aan een digitale verbinding met een Home Cinemaset. Daar kan deze aansluiting dus voor gebruikt worden. Optische kabels worden niet standaard meegeleverd bij de box.

 ugoos-ut3-recover-sd-av

AV-out

Er is een AV-output aanwezig waarop een 3,5mm AV-kabel kan worden aangesloten. De AV-out kan worden gebruikt om oudere tv’s of beamers aan te sluiten d.m.v. de gele, rode en witte cinch stekker. De gele stekker is voor het beeld en de rode en witte voor het linker- en rechter audiokanaal. Deze kabel zit standaard niet bij de UT3.

Recover

De recover button is bedoeld als men handmatig firmware wilt terugzetten. De Ugoos UT3 ondersteunt OTA (Over The Air) firmware updates dus deze button hoeft in de praktijk niet gebruikt te worden.

SD-kaart slot

Tot slot de SD-kaart uitbreidingsmogelijkheid. Dit slot (SD/MMC) is bedoeld voor het inbrengen van een micro SD-kaart. Je kunt zelf achteraf een SD-kaart in de Ugoos UT3 stoppen voor diverse toepassingen. Je kunt het gebruiken als externe opslag en uitbreiding van het opslag geheugen. Met de app ‘app2SD’ kun je apps verplaatsen naar de SD-kaart. Ook kun je er vooraf data opzetten waaronder films en die later afspelen op je Android TV Box.


 

Afstandsbediening meegeleverd

Standaard wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Deze afstandsbediening is redelijk eenvoudig maar beschikt over de belangrijkste basisfuncties die je nodig hebt om de Ugoos UT3 te besturen. Zo is er een navigatietoets waarmee je snel items kunt selecteren. Ook is er een power knop aanwezig, een home button, een back button, een menu button en kun je het volume harder en zachter zetten. De afstandsbediening wordt zonder batterijen (2x AAA) geleverd.

Toch blijft een Flymouse/Airmouse zeker een toevoeging omdat deze vaak beschikt over een volledig qwerty toetsenbord en te gebruiken is voor veel games. Er zijn ook varianten met ingebouwde microfoon om spraakopdrachten in te geven.

ugoos-ut3-afstandsbediening


ugoos-ut3s

Ugoos UT3S

Er is een nieuwe uitvoering bijgekomen genaamd de UT3S. De UT3S is voorzien van een ventilator welke de processor koelt. Als je een processor sneller laat draaien dan wordt hij warmer. Door een koelfan toe te passen kun je de temperatuur stabiel houden waardoor je dus net iets meer prestaties kunt neerzetten. De Ugoog UT3S heeft een net iets hoger prijskaartje dan de normale variant. Voor de rest verschilt de box niet veel met de andere variant.

Verschil tussen UT3 en UT3S

Wat is er anders aan de UT3S uitvoering?

  • Een ventilator (erg stil)
  • Een led in het logo aan de voorzijde
  • Geen HDMI input meer wat de normale uitvoering wel heeft

 

 

Technische specificaties Ugoos UT3

Merk en Type Ugoos UT3S
Processor Rockchip RK3288
CPU Quad Core 2.0 GHz (ARM Cortex A17)
GPU Mali T764 16-Core (UHD 2160p support)
RAM 2 GB DDR3 (eMMC) of 4 GB DDR3 (eMMC)
Opslag 16 GB of 32 GB (beide uitbreidbaar met 64 GB)
Android versie Android 4.4.2 Kitkat
Aansluitingen
USB 3 Full size usb poorten
HDMI in 1x HDMI input 1080p (t.b.v bijv. DVD speler)
HDMI out 1x HDMI output (2160p) versie 2.0
Digital audio output SPFID optical output
AV output AV composite video output (3,5 mm)
LAN 1Gigabit LAN (10/100/1000Mbit)
SD kaart slot Micro SD (MMC) tot 64 GB
Antenne connector Voor meegeleverde Wifi antenne
Ondersteunde formaten
Video  H.264, H.265, BD-ISO, Divx, MP4, etc
Audio  Stereo  / DD / DTS
Beeldresolutie  480p/576p/720p/1080p/2160p (4K/UHD)
Toebehoren  Afstandsbediening, HDMI kabel, USB kabel, Adapter