Ugoos UM3, nieuwe generatie Android TV stick

ugoos um3

Ugoos UM3 in aantocht

De fabrikant Ugoos welke we o.a. kennen van de Ugoos UM2 heeft nu de Ugoos UM3 in de maak. Hoe de Ugoos UM3 er precies uit gaat zien is nog onbekend. Wel zijn enige technische specificaties bekend gemaakt. Zo is de nieuwe Ugoos UM3 voorzien van een nieuwe generatie Quad Core SoC processor. Opnieuw koos Ugoos voor de welbekende en betrouwbare Rockchip processor. Ugoos komt waarschijnlijk als eerste uit met een Android TV stick welke voorzien is van de nieuwe Rockchip RK3288 processor. Dit wordt dan de Ugoos UM3. Andere fabrikanten zullen niet achter blijven en ook spoedig hun nieuwe modellen presenteren. Uiteraard kun je dit dan hier bij ons teruglezen.

Connectiviteit

ugoos um3 antenneUiteraard mag je van een hypermoderne Android TV stick verwachten dat deze alle connectiviteit mogelijkheden aan boord heeft zoals Wifi en Bluetooth. Hij ondersteunt de 802.11BG (2,4 GHz band) en de 802.11N (5 GHz band). Hierdoor heb je een snelle en stabiele draadloze internetverbinding. De Ugoos UM3 heeft geluisterd naar het publiek en concurrenten en alsnog een antenne aan de buitenkant van de Android TV stick geplaatst. Ondanks dat de Ugoos UM2 bewezen had dat hij zonder ‘buitenboord’ antenne ook goed kan presteren.

Verder heeft hij Bluetooth 4.0 waarmee je diverse bluetooth apparaten eenvoudig kunt koppelen. Denk hierbij aan draadloze controllers zoals een Playstation 3 of Playstation 4 controller.

Ook mogen de usb poorten niet ontbreken. Net als bij de UM2 zal de UM3 voorzien worden van 2 normale USB poorten waarop je eigen hardware kunt aansluiten zoals een ontvanger voor je remote, een usb stick, een hardeschijf, een webcam, een usb toetsenbord of ga zo maar door. Het voordeel van Android is dat je een enorme compatibaliteit hebt met usb apparaten omdat er in Android ontzettend veel drivers ingebakken zitten. Plug & Play dus.

ugoos-um3-android-tv-box

Android besturingsysteem

De Ugoos UM3 is voorzien van de nieuwste Android versie namelijk Android 4.4 Kitkat. Dit hagelnieuwe besturingsysteem vereist minder resources en draait lekker vlot en stabiel. Bij de Ugoos UM3 heb je veel meer capaciteit dan het besturingsysteem vereist. Mooi meegenomen want dan is er meer power voor apps en andere zware taken beschikbaar.

Google haar eigen besturingsysteem genaamd ChromeOS is ook getest op de RK3288 processor en draait als een trein. Wellicht komt er nog een speciale firmware release voor de Ugoos UM3 maar dat is toekomst muziek.

Processor

rk3288 rockchipVoor de Ugoos UM3 is er gekozen voor een Rockchip RK3288 processor. Deze processor is de opvolger van de RK3188. De RK3288 is, net als zijn voorganger, een SoC processor waarbij de CPU en videokaart (GPU) gecombineerd worden. Een SoC processor heeft veel voordelen zoals een snellere dataoverdracht tussen CPU en GPU en lagere productiekosten. De CPU bij de RK3288 draait op een kloksnelheid van 1,8 Ghz en is van een Quad Core type waarbij er in feite 4 processoren in 1 jasje zijn gestopt.

De videokaart (GPU) in de RK3288 (SoC) processor is een ARM Mali T764 welke ook een Quad Core processor is. Deze GPU heeft bijzondere kenmerken zoals een 4K video resolutie en HDMI 2.0 comptabiliteit.

4K is een nieuwe resolutie welke nog niet door heel veel tv’s wordt ondersteunt. We kennen de Full HD 1080P resolutie welke staat voor 1920 x 1080 pixels. 4K staat voor Ultra HD 2160P. Dit is een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit is een nog scherper beeld dan 1080p. De Rockchip RK3288 ondersteunt deze resolutie dus. Uiteraard kun je ook gewoon 1080P (Full HD) instellen als je nog niet zo’n hypermoderne 4K tv hebt.

De Mali T764 GPU zal uiteraard ook 3D video en H265 ondersteunen. Alles wat de voorganger konden, zoals de Mali 400 welke in de RK3188 processor zit, kan de Mali T764 ook maar nog iets sneller. Het directe voordeel wat deze nieuwe video processor op zal leveren is vooral de ondersteuning van nieuwe zware videogames.

ugoos um3 opslagWerkgeheugen en opslagcapaciteit

De Ugoos UM3 krijgt 2GB DDR3 RAM (werkgeheugen) en 8GB opslag. Het werkgeheugen is net als de Ugoos UM2 royaal en meer dan voldoende. De 8GB opslag is voldoende om een hele hoop apps op kwijt te kunnen. Wil je uitbreiden dan is dat mogelijk. Ook de Ugoos UM3 heeft een SD kaartslot waar je een micro SD kaart in kunt stoppen. Kaarten van 32GB worden ondersteunt welke een totale opslag van 40GB creëren. In dat geval kun je ook met gemak meerdere zeer grote games zoals Asphalt 8 en GTA opslaan.

Accessoires en besturing

Als het goed is wordt de Ugoos UM3 net als de UM2 geleverd met een standaard afstandsbediening. Deze zal de meeste basisfuncties kunnen uitvoeren. Wil je het maximale uit je Android TV stick halen dan raden we je toch een Flymouse aan welke meer mogelijkheden geeft.

Ugoos UM3 kopen

Inmiddels is deze Android tv kanjer te koop. Meer hierover vind je op deze pagina: UM3

 

Rate this post

8 reacties

 1. Nou ben benieuwd…

 2. De specs zijn indrukwekkend maar ik kan nog steeds geen goede nieuwslezer op mijn android stick vinden, en scrollbalken daar is helemaal nog nooit van gehoord, laat staan flash op een website. En soms geen zoomfunctie, of wanneer je het niet wilt.

 3. Is er al bekend wanneer de Ugoos UM3 in Nederland verkrijgbaar is?

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

 4. Is ie al verkrijgbaar nu ? zie m op deze website al wel staan..

  [link verwijderd]

  • Staat ook bij dat het pre-order is. 3 a 4 weken.
   Dan moet hij ook nog naar Nederland dus houdt rekening met zo’n 2 maanden.

 5. Apparaat is gewoon leverbaar daar,even onder de 100,en wordt dan verzekerd verzonden.(kan ook gratis worden verzonden,is niet aan te bevelen)
  Inklaring is even een verrassing wel/niet.
  Verwacht hem aankomende week.
  Bij deze toko wordt wel je cc goed nagetrokken,je moet hiervan een copy en een copy id toesturen(is even een weetje,ivm fraude)
  Wel belangrijke dingen afdekken,mocht men iets bestellen,je weet maar nooit.

  • Uhm.. er is een rood rechthoekje aanwezig waarin in staat Pre-Order (ships in 3-4 weeks). Dat betekend vooruit bestellen en over 3 a 4 weken ga het op transport. Kever64 heeft gelijk. Overigens wordt het lastig met garantie. Terugsturen is een dure optie naar….. waar ze ook zitten…. staat geen adres op die site. Zal wel China zijn.