Tronsmart Vega S89

tronsmart-vega-s89-android-tv-box-s802

€ 109,95 gratis verzendingJoy-it mini PC Kopen

Uitgebreide review voor de Tronsmart Vega S89

De Tronsmart Orion R28 is een van de nieuwste Android TV boxen van het merk Tronsmart. Deze box heeft een Amlogic S802 of een Amlogic S802-H processor als kern.


 

android-tv-box-tronsmart-vega-s89

 3 Vega S89 modellen

Er bestaan 3 Vega S89 modellen:

  • Tronsmart Vega S89 Standaard
  • Tronsmart Vega S89 Elite
  • Tronsmart Vega S89-H

 

Verschillen tussen Standaard en Elite

Het verschil tussen de Vega S89 Standaard en de Vega S89 Elite is de hoeveelheid opslaggeheugen.

  • Standaard = 16 GB Opslag
  • Elite = 8 GB Opslag

 

Verschillen tussen Vega S89 en Vega S89-H

De Tronsmart Vega S89-H is de luxe uitvoering welke beschikt over een aantal extra’s. De extra’s zijn:

  • Dual band Wifi
  • Dolby digital (DD) en DTS
  • Processor (s802-H i.p.v. S802)

 

Amlogic S802 & S802-H Processor

amlogic-s802-processorAmlogic heeft 2 processoren welke erg veel op elkaar lijken. In het typenummer verschillen ze slechts een letter welke de letter H is. De H die achter het typenummer komt duidt aan de de processor beschikt over een paar kleine extra features. Zo kan het H-type Dual Band Wifi aan en DD+DTS audio. Voor de rest is de CPU en de Videochip (GPU) hetzelfde. Ze presteren dus identiek.

CPU & GPU

De Amlogic is een all-in-one processor waarbij de CPU en GPU dus in een jasje zijn gestoken. Hierdoor kunnen de processoren onderling sneller met elkaar communiceren en hoeft er slechts 1 processor koel te worden gehouden. Veel efficiënter dus.

De CPU is een Quad Core type welke bestaat uit 4 kernen. Iedere kern kan op 2.0 GHz draaien. Zware rekentaken worden snel uitgevoerd.

De grafische processor, oftewel de GPU, is een Mali 450 welke zeer goede videoprestaties neerzet. De processor kan de nieuwe 4K resolutie aan maar jammer genoeg niet de H.265 codec welke ervoor zorgt dat films met een kleiner bestandsformaat kunnen worden afgespeeld. Dit bestandsformaat wordt in principe alleen bij 4K films toegepast zodat ze een stuk kleiner worden. Wie voorlopig zijn Full HD 1080p tv houdt heeft daar zeker geen last van. Verder kan de GPU prima overweg met 3D films, Blu-ray en HD formaten en games.

De Tronsmart familie

Tronsmart heeft meerdere Android TV boxen op de markt waaronder de Draco AW80 en de Orion R28. Daarnaast worden deze modellen ook nog in een Meta, een Telos en een Pro uitvoering geleverd. Wat precies de verschillen zijn vind je in het onderstaande tabel terug.

tronsmart-android-tv-boxen-vega-orion-draco

Draco AW80 Orion R28 Vega s89 Vega s89-H
PROCESSOR Allwinner A80 rk3288 amlogic S802-B amlogic S802-H
VIDEOCHIP PowerVR6230 Mali T764 Mali 450 Mali 450
CPU Octa 2.0 quad 1.8 quad 2.0 quad 2.0
RAM 2 GB of 4 GB 2 GB of 4 GB 2 GB 2 GB
OPSLAG 16 GB of 32 GB 8GB / 16 GB /32 GB 8 GB of 16 GB 16 GB
MAX. BEELDRES. 2160p 2160p 2160p 2160p
H265 ondersteuning ja ja nee nee
USB 3.0 ja nee nee nee
SATA ja nee nee nee
Gbit LAN ja ja nee nee
Dual Band Wifi ja Ja (PRO niet) nee ja
802.11AC ja Ja (PRO niet) nee nee
DTS/DD audio ja ja nee ja
Modelinfo meta=2/16GB meta=2GB/16GB standaard=2GB/16GB
telos=4/32GB pro=2GB/8GB elite=2GB/8GB
telos=4GB/32GB

 

Bij de Tronsmart Vega S89 kun je dus kiezen voor een:

Tronsmart Vega S89 standaard = 2GB / 16GB
Tronsmart Vega S89 elite = 2GB / 8GB
Tronsmart Vega S89-H = 2GB / 16GB / +Dual Band Wifi +DD/DTS

De Vega S89 aan de buitenkant

De Tronsmart Vega S89 is een verrassende verschijning. Deze Android TV box is namelijk helemaal rond en heeft een chique en mysterieus uiterlijk tegelijkertijd. De aansluitingen zijn zoveel mogelijk aan de achterkant gesitueerd zodat je niet tegen kabels aan hoeft te kijken als hij naast je tv staat. Wat opvalt is dat deze Android TV box geen antenne heeft aan de buitenkant. Direct onder de deksel van de bovenkant is de Wifi antenne geplaatst. Leg er daarom niets bovenop om de Wifi ontvangst niet te belemmeren.


 

tronsmart-vega-s89-afbeelding


 

Android 4.4.2 Kitkat besturing

Android 4.4 Kitkat is een van de nieuwse Android besturingssystemen die er te krijgen is. Ondertussen is 5.0 Lollipop al uit maar nog voor heel weinig apparaten beschikbaar. Android 4.4. Kitkat is zeer geschikt voor de TV en om er een echte Android TV van te maken.

Het besturingssysteem werkt snel en soepel en is goed te bedienen met de standaard meegeleverde afstandsbediening of een flymouse welke optioneel verkrijgbaar is.

Bijna elk usb apparaat werkt er direct op en drivers hoef je daarvoor niet te installeren wat bij Windows soms nog wel het geval is. Is het apparaat compatibel met Windows en Linux dan weet je eigenlijk zeker dat het in 1x gaat werken. Plug&Play dus.

De Google Play, Google’s app store, biedt je een enorme hoeveelheid apps aan waar je uit kunt kiezen. De apps zorgen er voor dat je Android TV apparaat nog veel meer mogelijkheden er bij krijgt. Ondertussen heb je een ruim 1 miljoen apps in de Google Play waar je uit kunt kiezen. Zelfs films die kort geleden de bioscopen hebben verlaten zijn in de Google Play te vinden. Naast films en apps kun je er ook waanzinnig veel leuke games vinden. HD games bijvoorbeeld welke er waanzinnig uitzien op je tv en daarnaast ook erg leuk en verslavend zijn. Denk bijvoorbeeld aan Asphalt 8 of Dead Trigger 2. Zo zijn er nog honderden titels te noemen van games die zich goed laten besturen met bijvoorbeeld een gamepad welke je ook op de Tronsmart Vega S89 kunt aansluiten.

Veel mensen schaffen een Android TV box aan voor het film kijken waar hij uitermate geschikt voor is. Een Android TV box is de beste Mediaplayer die je kunt kopen namelijk. Op de Tronsmart Vega S89 kun je diverse apps installeren waarmee je films, muziek, series, e.d. kunt streamen vanaf het internet. Streamen betekend dat je het direct van internet haalt zonder het vooraf eerst moet downloaden. Een goed voorbeeld hiervan is Netflix.

Er zijn veel gratis apps waarmee je films en uitzendingen terug kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan NPO. Ook kabelaars zijn met Android apps gekomen zoals UPC en Ziggo.

android-tv-beeld

 

Dual Band Wifi

Dual Band Wifi is een methode om 2 Wifi frequenties tegelijkertijd te benutten waardoor je meer snelheid en stabiliteit kunt krijgen. Zo kan de 2,4 GHz band (802.11BG) en de 5 GHz band (802.11N) gecombineerd worden. Het resultaat is dus hogere datasnelheden.

De Tronsmart Vega S89 is er in meerdere uitvoeringen. Slechts 1 uitvoering ondersteunt de Dual Band Wifi en dat is de Vega S89-H.


 

4K Ultra HD ondersteuning

4k-2160p-androidJe ziet ze steeds vaker, de 4K oftewel de UHD tv’s. Veel mensen hebben het nog niet in huis maar als je een nieuwe tv gaat kopen dan wordt je er vast en zeker mee geconfronteerd. Naast de Full HD 1080p worden er nu ook Ultra HD 2160p tv’s verkocht.

4K UHD heeft een hogere resolutie (3840×2160 pixels) t.o.v. Full HD (1920×1080 pixels). Om het verschil te kunnen zien moet je redelijk dichtbij zitten of een scherm groter dan 50 inch aanschaffen.

In ieder geval is de Tronsmart Vega S89 serie geschikt voor het afspelen van 4K films. Jammer genoeg worden de nieuwe H.265 codec niet ondersteunt. Wel wordt de H.264 codec ondersteunt naast diverse populaire formaten waaronder de Blu-ray.

H.265 is een nieuwe methode om films te comprimeren. Bij hogere beeldkwaliteit gaat de omvang van het videobestand ook omhoog. De H.265 codec weet deze kleiner te maken waardoor hij niet groter hoeft te worden dan een Full HD film.


 

DLNA, Miracast en Airplay

dlna-miracast-airplayAndroid 4.4.2. Kitkat ondersteunt prima het DLNA protocol. DLNA is een taal die de meeste media-apparaten kunnen spreken. Hierdoor wordt het uitwisselen van data eenvoudiger gemaakt. Een Playstation, een Xbox, een Windows PC en bijna alle Netwerk hardeschijven kunnen overweg met het DLNA protocol net als Android. Dit betekend dat als je films of muziek op een van deze apparaten hebt staan, je dit via het netwerk kunt afspelen op je Android TV box en het laten verschijnen op je tv. In praktijk downloaden mensen met hun vaste pc nog wel eens films en slaan deze op bij de NAS (netwerk hardeschijf). Vervolgens kunnen ze de NAS weer benaderen vanuit de Tronsmart Android TV Box en kunnen ze het afspelen. KODI, de opvolger van XBMC, is daar prima geschikt voor. KODI toont tevens alle filmhoesjes en achtergrondinformatie van de films en series zodat je een prachtige digitale bibliotheek krijgt welke er visueel erg gelikt uitziet.

Media delen vanaf een Smartfoon of Tablet wordt ook steeds populairder. Heb je een foto of video op je mobiele device staan dan kun je deze delen met de tv zodat iedereen mee kan genieten. Android apparaten maken gebruik van Miracast. Voor Apple apparaten (iOS) is er Airplay. Met deze apps kun je eenvoudig verbinding maken met je Android TV box en je media delen.


 

Vega S89 bedienen met telefoon of tablet

amlogic-telefoon-appOok kan de Tronsmart Vega S89 op basis van een Amlogic S802 of S802-H chip bediend worden met een telefoon of tablet. Heb je Android 4.0 of hoger op je telefoon of tablet dan kun je deze dus inzetten als afstandsbediening waarbij je kunt beschikken over het touchscreen als bedieningsinterface. De app vind je terug op onze app pagina of via deze link: Amlogic remote app.

Elke Android TV Box gebaseerd op een Amlogic / Rockchip / Allwinner A31 processor beschikt over een eigen Remote app voor telefoon of tablet. De apps zijn niet universeel en je moet de juiste downloaden.


 

Meegeleverde afstandsbediening

De Tronsmart Vega S89 wordt standaard geleverd met eenvoudige infrarood afstandsbediening waarmee je de basisfuncties kunt bedienen. Er is een navigatieknop waarmee je omhoog, omlaag, links en rechts kunt. Met de OK knop selecteer je de items. Ook zijn er net als een telefoon een Home knop, een Back knop en een Menu knop. De afstandsbediening is tevens voorzien van een volume regeling waarmee je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Voor internetten is deze afstandsbediening niet erg handig. Ook kun je er geen games mee bedienen. Hiervoor zou je een Flymouse kunnen bestellen of een Gamepad. Uiteraard kun je op een van de usb poorten ook een ander apparaat waaronder een usb muis of toetsenbord koppelen waarmee je meer kunt.

afstandsbediening-tronsmart-vega-s89

 


 

Vega S89’s aansluitingen

Tronsmart heeft de Vega S89 van een aantal handige poorten voorzien waaronder de SPDIF en de AV poort. Daarnaast vind je 2 USB poorten terug, een LAN ethernet poort, een HDMI output, een OTG aansluiting, een voedingsaansluiting en een micro SD kaart slot.

LAN– De LAN ethernet aansluiting kan worden gebruikt voor een bedraad netwerk. De LAN poort heeft een maximum snelheid van 100 Mbit.

USB  – Er zijn 2 Full Size USB poorten aanwezig waarop je diverse usb apparaten kunt aansluiten.

USB OTG – De OTG poort is een micro usb aansluiting t.b.v. de connectie met een pc voor handmatig firmware flashen.

HDMI – De HDMI 1.4b connector is de connector waarop je de kabel aansluit welke richting de tv gaat. Het beeld en geluid gaan over deze kabel. De kabel wordt standaard meegeleverd.

AV-out – De AV poort is een Audio/Video output van een Composite type. Je zou een ouder type tv kunnen aansluiten welke niet beschikt over een HDMI aansluiting. Wel is de beeldresolutie van AV een stuk lager. Dit is vergelijkbaar met de VHS videoband. De kabel wordt meegeleverd.

Optical out – De Optical (SPDIF) output is bij alle Tronsmart Vega S89 boxen aanwezig. Alleen bij de Vega S89-H doet hij het. De S89-H is namelijk uitgerust met DD en DTS audio ondersteuning. De SPDIF connector kan worden voorzien van een optische kabel en worden verbonden met een Home Cinemaset.

SD-kaart slot – Mocht je niet genoeg hebben aan het interne opslaggeheugen dan kun je uitbreiden met een SD kaart. SD-kaarten van 64 GB worden ondersteund. De app Link2SD kun je gratis downloaden en inzetten om bestanden vanaf je interne opslag over te zetten naar je SD-kaart.

aansluitingen-tronsmart-vega-s89


 

 Technische specificaties Tronsmart Vega S89

 

Merk Tronsmart
Model Vega S89
Materiaal behuizing Kunststof
Besturingssysteem Android 4.4.2 Kitkat met OTA support
Processor merk en type Amlogic S802 (Standaard en Elite) of Amlogic S802-H
CPU Cores Quad Core 2.0 GHz
GPU (videochip) Mali 450
RAM geheugen 2GB DDR3 (elite, standaard en H- uitvoering)
Interne opslag 8GB voor Elite en 16GB voor standaard en H- uitvoering
SD-kaart support ja, kaarten tot 64 GB ondersteunt
Wifi 802.11 b/g/n
Wifi Dual Band  Alleen Vega S89-H
Bluetooth Bluetooth 4.0
H.265 ondersteuning Nee
Video formaten *.mkv,*.wmv,*.mpg, *.mpeg, *.dat, *.avi, *.mov, *.iso, *.mp4, *.rm and *.jpg
Audio formaten MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, Ogg
Maximale resolutie 4Kx2K – UHD – 2160p
HDMI aansluiting HDMI female standaard maat
HDMI Versie HDMI 1.4b
Additional Function Support Google Play & APK install
Support DLNA,Miracast Protocol
Support Skype/QQ/MSN/GTALK (Depends on APK )
WORD/EXCEL/PDF(Depends on APK install)
Overige aansluitingen 2 x USB2.0,
1 x USB otg
1 x SPDIF (Optical) – Alleen Vega S89-H ondersteunt DD en DTS
1 x SD kaartslot
1 x AV Poort
1 x RJ45 10M/100M
Power DC5V/3A
Certificaten CE, RoHs
Toebehoren 1 x Android TV box
1 x Afstandsbediening
1 x Handleiding
1 x HDMI kabel
1 x USB kabel
1 x Voedingsadapter adapter
1 x AV kabel

 

Rate this post