Android TV Stick of Box ROOTEN met Rockhip RK3288

rockchip rk3288 rootenHeb je een Android TV Stick of Box welke beschikt over een Rockchip RK3288 dan kun je de onderstaande ROOT procedure uitvoeren om je apparaat te Rooten. Rooten kan voor- en nadelen hebben dus lees de handleiding hieronder goed door.

Wat is rooten

Rooten zorgt er voor dat apps toegang krijgen tot de systeembestanden van Android waardoor je meer mogelijkheden krijgt. Door je apparaat te Rooten kunnen ook kwaadwillende apps toegang krijgen tot je systeembestanden en daarmee je Android firmware kapot maken. Dat zou betekenen dat je er nieuwe firmware op moet zetten om het probleem op te lossen.

Hoe controleren of je apparaat al geroot is

Voordat je gaat rooten kun je nog even controleren of je apparaat niet toevallig al geroot is. Hiervoor zijn er meerdere apps in de Google Play te downloaden welke je snel kunnen vertellen of je apparaat wel of niet geroot is.

Je kunt bijvoorbeeld Root Check downloaden. Als je in de Google Play zoekt op Root Check of Root Checker dan vind je vele apps die hetzelfde kunnen en dat is je snel vertellen of je apparaat wel of niet geroot is.

Rockchip RK3288 driver installeren

Om straks je Android TV apparaat te kunnen verbinden met de (Windows) pc is er een driver nodig. De RK3288 Driver Assistent kun je hier downloaden en is geschikt voor Windows 7 en 8 voor zowel de 32bits als 64bits uitvoering.

De Rockchip driver installeer je wanneer je nieuwe firmware wilt gaan laden of wilt gaan Rooten.

Download RK3288 driver voor W7 (32/64bit) en W8 (32/64bit)

Als je de driverassistant hebt gedownload dan moet je hem even uitpakken (Winrar). Je ziet dan de bestanden die je hieronder in de afbeelding ziet. Je start DriverInstall.exe en de driver wordt voor je geïnstalleerd.

Heb je nog geen Winrar, dan kun je hem hier gratis download: Winrar 5.10 downloaden

rockchip driver

rockchip-driver

Sluit je apparaat aan via OTG

otg poortNu is het tijd om je Android TV apparaat welke beschikt over een Rockchip RK3288 processor te koppelen met je pc. Gebruik hiervoor een usb kabel tussen pc en apparaat. Veel Android TV apparaten hebben meerdere usb poorten maar er kan er slechts 1 een OTG poort zijn welke speciaal is bedoeld voor de koppeling met een pc. Soms staat er OTG bij en soms niet. In een aantal gevallen gebruikt de fabrikant vaker een afwijkende usb poort formaat zoals mini of micro. Je hebt hiervoor dan een verloopkabel nodig. Zorg er voor dat de voeding van je Android TV apparaat is aangesloten tijdens het koppelen en rooten anders werkt het niet.

RK3288 Root tool downloaden en installeren

De Root tool kun je downloaden via deze link of op de website van iRoot. Je virusscanner kan het bestand mogelijk niet zo leuk vinden. Als dit gelukt is moet je 2 instellingen aanpassen op je Android TV apparaat om communicatie met de PC mogelijk te maken. Dit zijn USB-foutopsporing/debug en Connect to PC aanvinken.

1) Je Android TV Stick of Box beschikbaar maken voor USB toegang -> Ga naar settings -> Opties voor ontwikkelaars -> USB-foutopsporing (debug) aanvinken.

2) Ga daarna terug naar USB (linker kolom onder ‘apparaat’) en vink Connect to PC aan

Als dit gelukt is dan start je het programma iRoot op. iRoot zal automatisch op zoek gaan naar aangesloten hardware. Vervolgens kun je op de groene knop rechts onder klikken voor ‘Connect device’

Volg alle instructies die op het scherm voorbij komen. Als het rooten is gelukt dan kun je eventueel nog met de Root Check app controleren of het goed is gegaan.

Mocht je de melding krijgen dat het apparaat al geroot is dan klik je op Root Again.

vroot

5/5 - (2 stemmen)