Rii Mini One i28: All in one controller

rii mini one i28 Futuristisch en een fantastische look, de Rii Mini One i28 mag er zeker wezen!

De Rii Mini One i28 is de opvolger van de i8 en op veel punten verbeterd. De i8 lag al lekker in de hand en er waren fijne materialen gekozen. Bij de Rii Mini One i28 is dat alleen nog maar beter geworden.

Materiaalkeuze

De fabrikant van de Rii Mini One i28 heeft zeker haar best gedaan om deze controller te voorzien van goede en degelijke materialen welke tevens erg fijn aanvoelen. Door deze controller alleen al vast te houden heb je direct het gevoel dat je kwaliteit in handen hebt. Hierin is de fabrikant goed geslaagd.

Een controller is een gebruiksvoorwerp welke je elke dag in je handen zult hebben en af en toe wel eens laat vallen. Daar moet hij gewoon tegen kunnen zonder dat hij meteen uit elkaar ligt.

De achterzijde heeft een speciaal laagje waardoor hij meteen grip heeft in je handen. Dit is prettig omdat hij ook tijdens het typen dan stevig in de handen ligt.

De toetsen zijn ook voorzien van een speciaal laagje voor meer grip.

€ 42,50 Joy-it mini PC Kopen

rii mini one i28

Het toetsenbord

Wat meteen opvalt is dat de toetsen erg lekker indrukken en klikken. Hierdoor krijg je meteen een bevestiging dat je toets heeft gereageerd. Tussen de toetsen is er ruimte waardoor je niet snel op de verkeerde toets zult drukken. Met de Rii Mini One i28 heb je ook direct het gevoel dat je snel kunt typen zonder fouten. Ideaal als je een email wilt opstellen of aan het chatten bent.

Net als een normaal (pc) toetsenbord heb je de speciale tekens die je kunt gebruiken i.c.m. de ‘shift’ toets. Denk hierbij aan de ! @ # $ % ^& * ( ).

Het toetsenbord heeft de normale Qwerty indeling en voelt meteen vertrouwd.

Ronde navigatie toetsen

Links en rechtsboven heb je ronde navigatietoetsen zitten. Niet alleen erg mooi vormgegeven maar ook erg functioneel.

De linkerkant is voor de media controls. Hiermee kun je een video eenvoudig bedienen. Start/Pauze, terug, volgende, volume harder en zachter zijn de functies van deze knoppenpartij.

Aan de rechterkant heb je navigatiebesturen welke niet alleen in het Android menu goed werkt maar ook bij games en het XBMC menu. De functies zijn: up/down/left/right en i.c.m. met de functietoetst (FN) krijg je een PageUp, PageDown, Home en End functie.

bovenkant rii mini i28

 

Touchpad

Het touchpad is centraal gesitueerd op de Rii Mini One i28. Hij heeft een erg groot bereik en dat valt meteen op. Je hoeft niet meerdere malen over het touchpad heen te slepen om van boven naar beneden te swipen. 1x is genoeg. Je hele beeldscherm heb je dus in 1x onder controle en binnen handbereik. Een absolute pluspunt.

Six Axis control

In de Rii Mini One i28 is een Gyroscopische sensor (G-sensor) ingebouwd welke de bewegingen en positite van de Rii Mini One i28 nauwkeurig registreert. Het is wel even wennen en veel mensen zullen mogelijk toch gaan voor de touchpad besturing. Het mooie is bij deze Android controller dat je gebruik kunt maken van beide functies. Jij bepaald wat je gebruikt.

Backlight

Wat nog een erg handig snufje is aan deze Rii Mini One i28 Android controller is toetsenverlichting. Zeker handig als je een film aan het kijken bent in een donkere ruimte en toch wilt zien waar welke knop zit. Door de 2 onderste/buitenste knoppen in te drukken zal de backlight oranje gaan verlichten. Heel futuristisch en tevens praktisch.

backlight rii mini i28

Bereik

Deze Android TV controller heeft een zeer goed bereik d.m.v. radioverbinding met de meegeleverde RF usb dongle welke tevens opgeborgen zit onder een klepje aan de onderkant.

De fabrikant geeft een bereik aan van 10 meter en in praktijk hebben wij dat ruim kunnen halen. Het voordeel bij de gebruikte 2,4 GHz RF technologie is dat je de ontvanger niet in het zicht hoeft te houden en hij alsnog prima reageert zonder dat het effect heeft op het bereik.

gamepad i28Accu

Bij de Rii Mini One i28 heb je geen batterijen nodig omdat er een Lithium Ion accu is ingebouwd welke je eenvoudig kunt opladen. Opladen kan via de aanwezige micro usb aansluiting. Bij deze controller zit een usb kabel zodat je hem aan je Android TV stick kunt opladen. Waarschijnlijk zul je hem in praktijk sneller aan de lader van je mobiele telefoon hangen omdat je die sneller binnen handbereik hebt. Beide is dus mogelijk!

De controller heeft een aan- en uitschakelaar zodat je hem ook uit kunt schakelen als je hem langer niet gaat gebruiken. Dit is wel aan te raden omdat je langer dan met je accu doet.

Reactie

De i28 controller reageert goed en snel en er zijn geen vertragingen merkbaar. Dit is ook zoals het zou moeten.  Je hebt in ieder geval  het gevoel dat hij op en top reageert en goed communiceert met de ontvanger en met Android.

Compatibiliteit

De Rii Mini One i28 werkt goed samen met Android, Mac en Windows. Er is zelf een Windows toets opgenomen (links onder) zodat je het snel menu bij Windows kunt openen. De controller werkt plug en play zonder gedoe met instellingen.

€ 42,50 gratis verzendingJoy-it mini PC Kopen