Rii mini i8 Keyboard Mouse combinatie

android mini pc keyboardRii mini i8

De Rii mini i8 is een kleine wireless keyboard muis combinatie die zeer goed in de hand ligt. Hij is licht van gewicht en eenvoudig in de bediening.

De Rii mini i8 typt erg lekker en hij heeft een volledig toetsenbord welke je net als de pc kunt gebruiken.

Cijfers zijn zonder rare toetsencombinaties direct in te toetsen. Speciale tekens zoals !,@,#,$,%, e.d. kun je d.m.v. de shift toets bereiken.

€ 34,95 Joy-it mini PC Kopen

Als je veel wilt typen/email o.i.d. moet je deze Rii mini i8 hebben. Je houdt hem met 2 handen vast en typt bijna net zo snel als dat je achter je pc doet. De knoppen zijn groot genoeg om met grote duimen uit de voeten te kunnen.

Besturing

Verder zien we linksboven een video/audio navigatie knop zitten welke bestemd is om het geluid harder en zachter te zetten en de film op start/stop/vorige/volgende te zetten.

Rechtsbovenin zit een cursortoets om te navigeren door de Android menu’s. Dit werkt erg prettig en snel.

In het midden bovenaan zit een touchpad welke we kennen van een laptop. Je kunt nauwkeurig de muisaanwijzer richten en een tik op het touchpad is als een tik op een touchscreen. Slepen is mogelijk door de linkermuisknop in te houden. Een spelletje zoals Angry Birds kun je daarom ook prima spelen met deze controller. De rechtermuisknop is de back functie.

Sneltoetsen

Verder zijn er sneltoetsen zoals e-mail, zoeken en home om snel door de Android interface te navigeren. Er zijn een paar toetsen die niets doen en er zijn ook een paar toetsen met andere functies.

Connecten

De Rii mini i8 werkt i.c.m. met een meegeleverde 2,4GHz micro usb stick. Zodra je hem aankoppelt op een Android 4.0 of hoger dan werkt hij meteen.

Accu

De Rii mini i8 werkt op een (telefoon) accu welke je via de meegeleverde mini usb kabel kunt opladen aan een usb poort. Het voordeel is dat je de accu ook in de toekomst kunt vervangen mocht deze stuk raken. Je kunt erg lang op een acculading werken. Uiteraard wel afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt.

Aan- en uit zetten

Er is een aan- en uitschakelaar aanwezig om de Rii mini i8 echt uit te zetten. Laat je hem te lang aan staan gaat hij in een slaapmodus. Om hem weer wakker te maken zet je hem even uit en direct weer aan.

 

Pluspunten: licht gewicht, lithium accu, goed toetsenbord, makkelijk navigeren

Minpunten: enkele sneltoetsen hebben geen functie maar dat is niet erg

 

€ 34,95 gratis verzendingJoy-it mini PC Kopen