Remote app voor AmLogic processoren

amlogic remote appAls het om Android TV Sticks gaat is de processorfabrikant Rockchip marktleider. Echter zijn er meer gelijkwaardige processorfabrikanten die spoedig hun marktaandeel gaan opeisen. Amlogic is een van deze fabrikanten.

Op het moment van schrijven heeft Amlogic in het verleden enkele Android TV Sticks gemaakt maar een groot succes is het niet geworden. De verwachting is dat Amlogic alsnog een Android TV Stick gaat uitbrengen gebaseerd op een Amlogic S802 of S805 processor.

Van telefoon of tablet naar afstandsbediening

Op deze pagina kun je de remote app downloaden waarmee je een Android TV apparaat kunt besturen welke op een Amlogic S802 en S805 is gebaseerd. De Amlogic remote app kun je op een tablet of telefoon installeren. Je telefoon of tablet wordt dan een afstandsbediening welke via Wifi verbonden is met je Android TV apparaat.

Door met je vinger over het touchscreen te bewegen kun je de muisaanwijzer op de tv bewegen. De app is ook voorzien van een mediatoetsen waarbij eenvoudig een film kan worden bediend maar ook navigatietoetsen.

amlogic remote appamlogic remote app

Custom remote app

De app is niet te verkrijgen in de Google Play omdat het een custom app is. Alles wat je buiten de Google Play wilt downloaden vind je telefoon of tablet normaal gesproken eng. Daarom moet je in de beveiligingsinstellingen een vinkje plaatsen bij het onderdeel welke vraagt of je ‘onbekende bronnen’ vertrouwd. De download links hieronder zijn getest en vertrouwd. Je ziet meerdere download knoppen welke verwijzen allemaal naar hetzelfde bestand. Het bestand staat namelijk op meerdere servers zodat de Amlogic remote app altijd te downloaden is.

De Amlogic Remote app heeft minimaal Android 4.0 nodig om te werken.

 

download app
Remote app (server1)
download app
Remote app (server 2)

Ervaringen over de Amlogic remote app kun je hieronder achterlaten.

 

4.7/5 - (3 stemmen)

2 reacties

  1. App wil niet installeren op mijn Galaxy S4