QC802 Quad Core Android Stick

qc802

De QC802 is een Quad Core Android TV Stick. De QC802 wordt gemaakt door de fabrikant Ugoos welke al eerder de UG007 en de UG008 op de markt bracht.

Deze Android TV stick draait op de nieuwste Android 4.2, heeft een 1.8GHz Quad Core processor van Rockchip. Daarnaast heeft hij 8GB of 16GB aan opslag en 2GB aan RAM geheugen. De QC802 kenmerkt zich doordat hij 3 usb poorten heeft en rechtstreeks in de tv gestoken kan worden.

QC802 is veelzijdig

Deze QC802 Quad Core Android TV Stick is veelzijdig en helemaal up-2-date. Eigenlijk kun je er alles mee. Het is veel meer dan een stoere mediaplayer. Je kunt er ook heel goed mee internetten, Skypen, Youtube filmpjes mee kijken, Gamen en mee e-mailen. De Google Play Store biedt meer dan 700.000 apps waaruit je kunt kiezen. Deze apps variëren van handige tooltjes, tot nuttige programma’s. De game omgeving staat feitelijk nog in de kinderschoenen al zijn er talloze games in de Google Play Store reeds te downloaden. De game industrie is flink aan het investeren in HD games voor Android Sticks en Android Boxen. De games zijn van hoge videokwaliteit (1080p) en worden steeds geavanceerder. De bedoeling is dat ontwikkelaars niet alleen voor Xbox en Playstation games gaan ontwikkelen maar ook voor Android!

CPU & GPU

De Rk3188 Quad Core processor is gebaseerd op de Cortex A9 architectuur welke ook NEON ondersteuning heeft. NEON maakt het mogelijk om de befaamde XBMC mediaplayer app te laten draaien. Deze QC802 heeft de gloednieuwe Rockchip RK3188 aan boord welke een Quad Core CPU en een Quad Core GPU (Mali 400) onder haar vleugels heeft. De CPU is voor de rekenkracht welke er voor zorgt dat apps snel opgestart en uitgevoerd worden. De GPU is voor de beeldverwerking voor films en animaties (games). De GPU kan moeiteloos HD resoluties aan zoals 720p en 1080p. Ook kan deze processor de super HD resolutie van 2160p aan al wordt deze resolutie op nog maar heel weinig tv’s ondersteunt. In elk geval klaar voor de toekomst zullen we maar zeggen. De CPU van de Rockchip draait op een snelheid van 1.6GHz al kan hij een snelheid van 1.8GHz aan. Om de stick koel te houden heeft de fabrikant besloten de kloksnelheid iets terug te schroeven waarmee nauwelijks de prestaties worden beïnvloed. Een Quad Core processor is een processor met 4 processors. In feite krijg je 4 processoren die op 1.6GHz draaien. Een razendsnelle machine dus!

RAM & Opslag

De QC802 Quad Core Android TV Stick heeft 2GB DDR3 RAM aan boord om veel dingen tegelijkertijd te kunnen uitvoeren. Apps op de achtergrond op laten staan of laten draaien is geen probleem. Een taskkiller is niet meer essentieel. Het voordeel van veel RAM geheugen is dat apps ook sneller kunnen openen omdat het geheugen ook sneller is dan bij de 1GB varianten.

De QC802 is er in 2 uitvoeringen te verkrijgen, namelijk 8GB en 16GB. Deze opslag ruimte van het type NAND Flash kan worden gebruikt om apps, muziek, films en andere bestanden in op te slaan. Doordat de Android OS ook op de 8GB geïnstalleerd is houdt je in praktijk minder over dan 8GB. Android kan, afhankelijk van de ROM (OS build), wel 2GB aan ruimte innemen. Het mooie aan de QC 802 is dat hij uit te breiden is d.m.v. een micro-SD kaart. Er wordt een micro-SD kaart ondersteund tot 32GB. Er is wel een app nodig om de ruimte op de SD-kaart ook te benutten als opslagruimte.

Android 4.2 Jelly Bean

De allernieuwste Android 4.2. Jelly Bean is ook op deze Android Stick aanwezig. Android 4.2 is opnieuw verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Android 4.2 ondersteunt nog meer hardware devices (usb) en werkt nog soepeler en sneller. In de Android 4.2 zit tevens ook een Adobe Flash 11 ondersteuning waarmee je elke website kunt bezoeken en ook flash games online kunt spelen.

Helemaal compleet

De QC802 voelt als een degelijk apparaat aan. Eerder hebben wij al Android Sticks in handen gehad welke wat goedkoper aanvoelde al zegt dat niet altijd iets. Wat meteen opvalt is dat de QC802 maar liefst 3 usb poorten heeft. Usb poorten kunnen worden gebruikt om extra usb apparaten te koppelen. Nagenoeg alle usb apparaten zullen direct werken zonder drivers te hoeven installeren. Apparaten zoals een usb sticks, keyboard, muis, onvanger voor draadloze controller, webcam en vele anderen kunnen worden aangesloten.

Zoals eerder verteld beschikt deze Android TV Stick ook over een SD-kaart slot (32GB), een HDMI connector zodat je hem rechtstreeks in de tv kunt stoppen. De QC wordt standaard geleverd met een HDMI verlengkabel van goede kwaliteit zodat hij ook aan te sluiten is als de HDMI poort op de tv op een lastige plek zit.Tevens wordt de QC802 geleverd met een HDMI verlengkabel.

Wifi en Bluetooth

Uiteraard mogen Wifi en Bluetooth niet ontbreken. Deze Android TV stick van Ugoos heeft een 802.11 BGN Wifi adapter welke op de BG band 54Mb datasnelheid haalt en op de N band 150Mb. Snel draadloos internetten is dus geen probleem. Om gebruik te maken van de N band heb je ook een N router nodig anders gaat het niet werken. Alsnog zou 54Mb ruim voldoende zijn om een Blu Ray film af te kunnen spelen.

Met Bluetooth kun je andere Bluetooth apparaten koppelen zodat je mediabestanden kunt uitwisselen. Foto’s van je telefoon zou je bijvoorbeeld naar de Android Stick kunnen sturen maar je kunt ook een Bluetooth gamepad kunnen koppelen. Er zijn talloze Bluetooth apparaten die je kunt koppelen om een nog leuker apparaat van de Android TV Stick te maken.

qc802 platqc802

qc802 schuinqc802 hdmi

Technische specificaties van de Ugoos QC802

 • Merk: Ugoos
 • Model: QC802
 • Processor: RK3188 Rockchip
 • CPU: Quad Core 1.8GHz (draait op 1.6GHz)
 • GPU: Quad Core Mali 400
 • RAM: 2GB (2048MB) DDR3
 • Opslag: 8GB of 16GB Nand Flash
 • Wifi: 802.11 B/G/N tot 150Mbps
 • Bluetooth: Versie 3.0
 • USB poorten: 3x USB waarvan 2x micro en 1x normaal
 • Micro SD kaart slot tot 32GB
 • Video support: Full-HD 720p & 1080p, Super HD 2160p, 3D TV
 • Video bestandsformaten: MKV, DivX, H.263, H.264, BD-ISO, VOB, etc. etc.
 • HDMI versie: HDMI 1.4
 • Leveringsomvang: Android Stick / 230v adapter 5V 2A / HDMI verlengkabel
 • Gewicht: 40 gram

rk3188 quad corewifi nbluetooth logo

2 reacties

 1. Hallo, Zijn de Android sticks ook geschik voor een SMART tv? De tv heb ik reeds aangeschaft, maar wil nog meer mogelijkheden er uit halen.

  Gr. Johan

  • Android sticks zijn een upgrade voor elke tv ongeacht of het een smart tv is of niet.
   Welke smart tv dan ook kan lang niet zo veel als een android stick.
   Met een Android stick ga je de huidige smartfunctie echt niet meer gebruiken.