Popcorn Time – gratis alternatief voor Netflix

popcorn time android

Eindelijk is het dan zo ver. Popcorn Time is te downloaden.

Popcorn Time is een gratis alternatief voor Netflix. Het verschil tussen Netflix en Popcorn Time is dat Netflix betaald is (vanaf € 6,99 p/m) en series bevat. Popcorn Time is dus gratis en biedt alleen maar films aan en geen series.

Stream films gratis vanaf het internet met Popcorn Time!

Popcorn Time illegaal?

Netflix betaald rechten voor films en series in tegenstelling tot Popcorn Time, welke deze app weer illegaal maakt. De planning is dat hij begin mei beschikbaar wordt voor Android. Op dit moment is hij dus nog niet beschikbaar voor Android. Hoe lang je kunt genieten van Popcorn Time is natuurlijk de vraag. Er zijn genoeg instanties die de diensten van Popcorn Time willen tegenhouden.

popcorn hour androidWat is Popcorn Time

Popcorn Time is een online streamingsdienst (net als Netflix) welke alleen films aanbiedt. Volgens zegge zullen de films eerder uitkomen op Popcorn Time dan op Netflix. Met Popcorn Time creëer je een eigen thuisbioscoop i.c.m. een Android TV Stick. Kijk films wanneer het jouw uitkomt en in een 720P en 1080P HD-resolutie.

Hoe werkt het

Popcorn Time laat net als Netflix een bibliotheek zien waar films onder verdeeld zijn in categorieën. Je maakt eerst een keuze uit een genre zoals comedy, horror, thriller, cartoon, e.d. Daarna kies je de film die je wilt zien en klikt daar op. Eerst krijg je info te zien over de film zodat je een idee krijgt waar de film over gaat. Als je op start klikt dan kun je binnen enkele seconden als je film bekijken.

Nederlandse ondertitels

De Nederlandse ondertitels worden niet automatisch afgespeeld maar zijn welke te selecteren. Je kiest een film, past de taal van de ondertitels aan en klikt op WATCH IT NOW. Echter lijkt het op dit moment nog niet te werken. Als je voor Nederlandse subtitles kiest start de film niet. Laat je de subtitles op default english staan dan start de film redelijk snel.

popcorn time android

Torrent sites

Popcorn Time maakt gebruik van Torrentsites waar hij de bronnen vandaan haalt om een film te kunnen laten streamen. Torrent sites zijn weer gebaseerd op Peer-2-peer gebruikers. Dit zijn mensen welke de film helemaal of gedeeltelijk in bezit hebben. De Torrentsite heeft dus altijd meerdere bronnen om het aanbod te kunnen garanderen. Omdat de internetsnelheden tegenwoordig steeds sneller zijn, worden Torrent sites en Peer-2-peer gebruikers ook steeds meer geschikt.

Gelijksoortige apps

Omdat de broncode open-source is, kunnen er meerdere app ontwikkelaars dezelfde App uiteindelijk in elkaar knutselen. De Popcorn Time App kijkt naar Torrentsites en haalt daar de film vandaan. Hierdoor is het bijna onmogelijk om deze constructie te stoppen.

Het is dan ook een kwestie van tijd voordat er Apps verschijnen voor je Android TV Stick welke het mogelijk maken om illegaal films te streamen vanaf het internet. Vroeger moest men de film eerst downloaden en dan branden op een DVD of plaatsen op een hardeschijf. Tegenwoordig kun je het meteen streamen vanaf het internet met je Android TV Stick.

netlfix alternatief

Snelheid

Je bent uiteraard afhankelijk van je bronnen. Er zijn momenten dat je enorm lang moet wachten totdat de film start. Sommige films starten sneller dan andere. De meeste films starten wel binnen 1 minuut. De kwaliteit van de films is prima. De meeste zijn Blu Ray X264.

Waar te downloaden

Omdat Popcorn Time, of hoe de App zo meteen ook mag gaan heten, illegaal is wordt deze niet aangeboden in de Google Play Store. Je kunt hem in ieder geval via de onderstaande downloadknop downloaden.

Op dit moment betreft het de versie: Bèta 2.3 (15-11-2014) (Alleen geschikt voor Android 4.2 en hoger)

Laat je ervaring met Popcorn Time hieronder achter als je wilt.

download app

 

Rate this post

47 reacties

 1. als je nu al gratis films en series wilt kijken, zoek dan naar de illegale app Showbox. dit werkt perfect op telefoons en tablets en ook op androidsticks.

 2. Nog niet beschikbaar?

 3. denk van niet, ik gebruik het al sinds oktober vorig jaar en werkt op zich prima. alleen als ik bij 1 serie een aflevering aanklik sluit de app zich af. dit schijnen meerdere mensen te hebben maar niet allemaal bij dezelfde serie of film. zou zeggen probeer het gewoon ik gebruik hem bijna dagelijks en is zeer actueel game of thrones seizoen 4 staan all 3 de afleveringen die tot nu to op hbo zijn geweest al op bv.

 4. Dan gebruik ik liever xbmc.. toch bedankt voor je tips

 5. Nog steeds niet uit?

 6. En en en ?

  • Planning is naar 2 mei geschoven. Vertraging op vertraging helaas…
   Hopen dat hij voor het weekend gelanceerd wordt!

   • Wij hebben een update gekregen van Popcorn Time. Wanneer de app precies klaar is kunnen ze nog niet zeggen. Ze zijn er in ieder geval non-stop mee bezig. Ze willen in een keer een versie lanceren welke geschikt is voor meerdere Android versies. De laatste compatibiliteit-bugs moeten er dus nog uitgehaald worden.

 7. De link werkt niet

 8. Bij genoeg seeds doet hij het prima

 9. Vandaag is versie 1.3 Béta te downloaden. Hiermee zijn een aantal bugs opgelost.

 10. Hallo allemaal,
  ik probeerde 1.3 beta maar dat werkt ook niet op mijn samsung 4.2.2 hij installeert hem wel maar zo gauw hij hem opstart dan zie de popcorn doosje bewegen en stopt dan een geeft aan popcorn time gestopt. Weet niet waar aan dat ligt.
  gr.loek

 11. gewoon XBMC app draaien met Ice-films. Speelt zowel films als series!

 12. Xs4all.. geen seeds
  Ziggo.. werkt
  Xs4all.. meld we blocken niet.. de app toont iets anders 🙂

 13. Gaat er ook nog ondertiteling komen bij de series?

 14. Ik probeer beta op de stick te krijgen. Krijg er onder downloads alles binnen maar kan ze niet uitpakken.
  Wie kan mij helpen?

  • Hoi,

   Wie kan mij helpen ik kan popcorn wel downloaden maar kan geen films aanklikken ik heb een iconbit toucan stick 3d met afstandsbediening.

  • Je kunt hem rechtstreeks downloaden toch? Uitpakken niet nodig. Wel aanvinken dat je downloaden uit onbekende bronnen toestaat.

   • Hallo,

    Dat heb ik ook gedownload maar ik kan geen film aanklikken wel schrollen van boven naar beneden en het menu kan ik af gaan maar geen films aanklikken om te streamen

    • Je moet een (gyro air) muis gebruiken om de films aan te kunnen klikken. Maar helaas werkt bij bij Popcorn nog steeds niet. Want de Iconbit Toucon stick HD 3d heeft nog te weinig performance om HD films te streamen + afsprelen.
     je zult dus eerst moeten wachten tot de hele films is gedownload.

 15. Komen er nog ondertitelingen bij de films??

 16. Ik wacht inderdaad ook nog op ondertiteling via android app, is daar al wat bekend over?

  • Als je een film of serie aan klikt dan heb je rechts de trailer knop. Daaronder staat ‘without subtitle’. Je klikt op without subtitle en kiest je eigen taal. Dan heb je ondertiteling.
   Vind de popcorn time app erg goed werken. Was is anders maar nu flink verbeterd.

   • Ja die knop heb ik ook op mijn android, maar hij zend dat nog niet door bij mijn tv

    • Dat is vreemd. Doet hij dat bij elke film dan? Bij mij werkt het prima.
     Heb je overigens onlangs de app geïnstalleerd of draait hij al een tijdje. Misschien dat er een update is waarin dat verbeterd is.

     • Ik heb hem vorige week opgezet, en via de app van mijn telefoon zend ik het via chromecast naar mijn tv, maar ondertiteling zend die niet mee, op me telefoon speelt die wel af

 17. Hoi,

  Ik had een vraag gesteld over popcorn ik heb popcorn gedwonload op mijn android tv stick ik kan de films zien maar kan ze niet aanklikken om te bekijken hoe komt dat.

  mvg trixxy

  • Je hebt een Android stick met te oude firmware er op. Je hebt minimaal Android 4.2 nodig voor deze app. Jij hebt een iconbit met versie 4.0. Upgraden of een andere kopen.

 18. Hoi,

  Ik heb net even gekeken ik heb een android stick 4.2 die heb ik pas gekocht IconBit

 19. hoi,

  ik heb een iconBit toucan stick 3d pro

 20. hoe kan ik de ondertiteling krijgen bij de films?

  • Meerdere mogelijkheden

   A- kies een film, rechts heb je een knop trailer, daaronder verschijnt de tekst geen subtitles, daar klik je op en kies je dutch (niet elke film heeft dutch)

   B- kies een film, start de film, klik rechtsonderin op het icoon (wolkje) en kies de taal

 21. Ik wil popcorn time films naar de chromecast streamen. Dat gaat wat beeld en geluid betreft perfect maar de ondertiteling wordt niet meegestreamd. Deze staat wel op de monitor van de laptop.

  wie weet hoe dat kan en heeft de oplossing ?

 22. ik heb het zelfde probleem als franky.
  Beeld perfect
  geluid perfect
  ondertiteling blijft achterwege terwijl het wel op de tablet/gsm wordt weergegeven.

  ik wacht ook op antwoord?

  • je kunt toch subtitles kiezen voordat je de film start net als dat je de kwaliteit van de film kiest zoals 720p of 1080p?
   Ik heb daar met mijn Tronsmart mk908 geen problemen mee.

  • Kwam ik tegen in forum;

   Het probleem met de subs is dat google maar even bedacht heeft dat als ze er geen geld mee kunnen verdienen, derde partijen ook geen gebruik van de chromecast mogen maken. Google heeft het gebruik door een update gelimiteerd tot een aantal partijen zoals netflix ed.

   Op dit moment is men hier achter de schermen bezig een oplossing te zoeken. Hoe ver men hier mee is weet ik niet.

 23. Toch een android stick kopen ipv een chromecast. Ik heb er ook geen problemen mee. Snap google wel want die straks met zijn eigen film dienst gaan knallen. Popcorn time gooit roet in het eten.

 24. Waar staan de films op pc als ie eenmaal
  gedownload is? Kan het bestandje niet terugvinden.
  Op telefoon vond ik het snel terug, op de laptop kan ik het niet vinden

  • Welke windows heb je? W7? Gewoon de download folder. Ga naar de verkenner en linksboven onder je bureaublad heb je de map downloads staan. Daar moet je inkijken.

 25. is er ook een popcorn app voor de nieuwe philips android tv die werkt of dat ik het kan laten werken

 26. Ik heb bij series wel ondertiteling, maar bij films niet. Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden? Heb een galaxy tab4.

 27. Wie kan mij helpen, ik krijg de films alleen smal op de tv, dus niet beeldvullend, kan ik dat ergens instellen, ps graag duidelijke uitleg, ben nogal een digibeet.
  ps. trouwens geeft wel 1080 0f 720 aan.

  • Hi,

   Bedoel je met niet beeldvullend de zwarte balken onder en boven de film?
   Gebeurt dit alleen bij Popcorn time? Welke stick heb je?

 28. Werkt popcorn time ook met de ezcast dongle? Ik krijg er nog geen leven in. Of moet het een chromatische dongle zijn

  • Volgens mij wel met de chromecast of een androidstick maar niet met een ezcast, althans dat is wat ik laatst hoorde.