Overal en altijd tv kunnen kijken? VPN is je vriend!

De komst van Netflix en Videoland hebben er in het verleden voor gezorgd, dat mensen steeds makkelijker hun favoriete series kunnen volgen. Wie kijkt er nog geen series via dergelijke aanbieders? Zeker onderweg naar huis op je Android-toestel een film kijken is populair, of ’s avonds op de bank via de app op je televisie. Helaas zal je tijdens een vakantie in het buitenland moeten afkicken van deze series. De apps van Netflix en Videoland zijn namelijk niet in ieder land te gebruiken. Mede doordat sommige gewelddadige of bijvoorbeeld politieke series hier geblokkeerd worden.

 

Datzelfde geldt overigens voor televisiezenders. Deze zijn net als de losse series en films niet overal te bekijken. Al is dit makkelijker geworden, met de introductie van Ziggo Go en een soortgelijke app die door KPN op de markt werd gebracht. In dit artikel leggen we uit, hoe je ook in het buitenland televisie kunt blijven kijken.

 

Definitie en werking van een VPN-server

VPN staat voor Virtual Private Network en dient als een extra laag tussen je eigen verbinding en de website of app die je wilt gebruiken. Met een VPN is het zodoende mogelijk om je internetverkeer om te leiden. Wanneer je in Frankrijk of bijvoorbeeld de Verenigde Staten zit, kun je het internetverkeer van je mobiele telefoon of laptop via een VPN naar Nederland sturen. Via een externe server in Nederland wordt het internetverkeer vervolgens naar de server van de website of app gestuurd. Op deze manier lijkt het voor een app of website, dat je hun product vanuit Nederland gebruikt. In de praktijk zit je echter nog steeds in het buitenland. Op deze manier is het heel eenvoudig om ook in het buitenland televisie te blijven kijken.

 

VPN diensten met elkaar vergelijken op internet

Voor het gebruik van een goede VPN dienst betaal je normaliter een vast bedrag per maand. Je kunt de VPN dienst gedurende de maand onbeperkt gebruiken. Houd er echter rekening mee dat er verschillen bestaan tussen de verschillende VPN diensten die je worden aangeboden. Kiezen uit de beste VPN aanbieders is zodoende niet altijd even gemakkelijk. Op internet vind je een handige vergelijkingstool, waarin je de beste VPN dienst kunt selecteren. De vergelijkingstool kiest deze dienst voor je op basis van verschillende voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan het land waar het internetverkeer langs gestuurd moet worden, de snelheid waarmee dit moet gebeuren, enzovoorts.

 

Ook in Nederland je VPN dienst blijven gebruiken

Niet alleen voor het kijken van televisie in het buitenland kan het gebruik van een VPN dienst het overwegen waard zijn. Ook in Nederland komt zo’n VPN server doorgaans goed van pas! Denk bijvoorbeeld aan je favoriete serie die enkel in Amerika te bekijken zijn, of hier eerder dan in Nederland gepubliceerd worden. In dit geval laat je het internetverkeer niet via een server in Nederland verlopen, maar via een Amerikaanse server. Zo kun je deze restricties omzeilen en alsnog naar je favoriete series kijken.

 

5/5 - (1 stemmen)