OUYA Android Game Console

OUYA spreek je uit als Ooh-Yeah. OUYA is een Android spelcomputer net als eigenlijk de Android Stick. Game ontwikkelaars hebben de kriebels nu gekregen om meer games te gaan ontwikkelen op 1080P formaat.

De OUYA is standaard voorzien van Bluetooth waarmee game controllers van de Wii, Xbox 360 en Ps3 (Playstation) compatibel zijn. Gamen doe je immers met een controller.

De OUYA zit op hetzelfde niveau als een Androidstick. Hij heeft Een Quad Core processor, een Tegra 3 in dit geval, 1GB DDR2 RAM en 8GB opslag. Op de tv wordt hij aangesloten via HDMI en draadloos internet gaat via 802.11B/G/N wifi.

De CPU welke is gebruikt in de OUYA is een 1.6 GHz Quad-Core Tegra 3 ARM Cortex A9 van NVidia. Dit type wordt al reeds toegepast in een aantal tablets. Het mooie aan een Cortex-A9 processor is dat deze ook NEON compatibel is. Dit maakt het mogelijk om van de OUYA ook een MediaCenter te maken met XBMC.

De software op de OUYA is Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Op dit moment is er nog geen nieuws over een software upgrade naar Android 4.1 Jelly Bean.

 

Games voor de OUYA zijn compatibel met de Android tv stick en Android tv box. Eigenlijk hebben ze een Android Stick in een nieuw jasje gegoten en een nieuwe naam er op geplakt. In grote lijnen blijft het verder hetzelfde. De Android Stick wordt als all round Android mini pc op de markt gezet. De OUYA specifiek als Android spelcomputer. In feite kunnen ze beide hetzelfe; surfen op internet, downloaden uit de Google Play en Gamen.

Game ontwikkelaar zien een nieuwe markt voor Android. Voorheen werden voor de grote game consoles spellen ontwikkeld van groot kaliber. Denk hierbij aan de Wii, de Xbox en de Playstation.

Game ontwikkelaars zien de OUYA ook als serieuze speler omdat met de technische specificaties het makkelijk mogelijk is om Full HD 1080P games te draaien en af te spelen op een HD TV.

De ontwikkelaars van Final Fantasy hebben zich al gemeld om voor de OUYA een game te gaan ontwikkelen.

 

Verder is de OUYA ook in te zetten als Entertainment Center of Media Center. Films streamen vanaf een NAS (netwerk hardeschijf) behoort ook tot de opties net als een Android Stick. Vanaf nu zullen de ontwikkelingen alleen maar sneller gaan op Android gebied.

 

Wie de OUYA wilt kopen moet nog even wachten. De OUYA wordt gelanceerd met een prijs van 99 Dollar. In Nederland moeten we een rekening houden met zo’n 150,- Euro voorlopig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.