Modern Combat 4: Zero Hour

modern combat 4 icon

Modern Combat 4 is een First person shooter game welke je op je Android Stick kunt spelen. Hij is zeer vermakelijk en de game ziet er goed uit. Deze game tilt de Android Stick Gaming Experience weer een niveau omhoog.

Het spel is tegen een kleine vergoeding van 0,89 Euro te downloaden in de Play Store van Google.

Lees de uitgebreide review van Modern Combat 4: Zero Hour.

 


modern combat 4 game
Synopsis:

Modern Combat 4 is het opvolgende deel uit de befaamde serie. In dit speel kruip je in de huid van elite soldaat Blake. Jij bent ingeschakeld om samen met je team een einde te brengen aan een nucleaire dreiging. Een terroristische organisatie heeft een aantal belangrijke kopstukken weten te kidnappen die beschikken over de lanceercodes. De enige manier om deze groep een halt toe te roepen is deze mensen te redden voor het te laat is.

modern combat 4 zero hour

Gameplay:

Modern Combat 4 is een first person shooter dat verdeeld is over een aantal missies.

In deze missies neem je het op tegen de huurlingen van de terroristische groep. Tijdens je missies kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Een van deze uitdagingen is te ontsnappen aan een gevechts helicopter terwijl je in een voertuig zit. In andere missies heb je de mogelijkheid om drones te besturen en zo de omgeving veilig te maken of te verkennen.

Bij een elite soldaat hoort natuurlijk een elite uitrusting. Blake beschikt over een aantal wapens waaronder een Assault Rifle en een Handgun. De vijanden die je verslaat laten ook wapens vallen die je tijdens je missies kan oprapen en gebruiken. De uitrusting kan ook aangepast worden in de ingame shop. Deze toevoegingen en upgrades worden gekocht met zogenaamde Gameloft punten.
Deze punten kun je verdienen door goed te presteren tijdens de missies.
Als alternatief kunnen deze punten worden aangeschaft in de Playstore voor echt geld. Voor bijvoorbeeld 5000 punten betaal je 1,79 Euro.

zero hour modern combat

Graphics:

Modern Combat 4 heeft uitgebreide vista’s en omgevingen. Een kleurrijk eiland als setting geeft het spel direct een frisse look. Echter hebben niet alle gebieden uit het spel hebben dezelfde toewijding genoten. Sommige gebieden zijn vrij kaal en ogen levenloos. De textures zijn over het algemeen redelijk scherp. Toch is het goed mogelijk dat er hier en daar stukken tussen zitten waarbij dit niet het geval is. Modern Combat 4 oogt minder geavanceerd door het ontbreken van technieken zoals Normal en Specular Maps. De wapens zijn goed vormgegeven en zien er scherp uit. Al met al een prima uitziende game voor op een telefoon of box/stick.

zero hour modern combat wapen
zero hour modern combat wapen

Besturing:

Het spel kan gespeeld worden met het touchscreen als dit aanwezig is. De controls verschijnen semi transparant op het scherm. Een betere speelervaring bereik je echter met een Bluetooth controller. De knoppen zijn gebaseerd op de MOGU contoller en zijn niet aan te passen. De kijksnelheid is wel aan te passen en is te vinden in de opties onder Controls. Een groot pluspunt van de controller ondersteuning is dat dit ook op Android boxen en sticks gespeeld kan worden.

Het spel biedt een aantal opties die de spelervaring kunnen beïnvloeden. Zo is er de optie om automatisch op vijanden te richten. De speler kan tevens kiezen voor een aantal moeilijkheidsgraden.

modern combat 4 items kopen

Eindbeoordeling:

Modern Combat 4 is een oppervlakkige first person shooter dat erg zijn best doet om de kaskrakers zoals Call of Duty bij te benen. De game is erg actie georiënteerd en slaagt daarbij niet om de speler het verhaal in te zuigen. De voice acting uit dit spel is ook bijzonder slecht. De kreten worden vaak herhaald en zijn onnodig grof.
De sterke punten liggen bij de vloeiende game besturing en de fraaie omgevingen.
Modern Combat slaagt er gelukkig wel in om korte speelsessies mogelijk te maken. De levels zijn nooit te lang waardoor je even in een pauze moment een level zou kunnen spelen. Een ander voordeel is ook dat de speler niet belast worden met reclame. Al met al is Modern Combat 4 een prima game voor op de tablet, telefoon en Android box or stick.

SCORE 3,5 / 5

*Dit spel biedt de mogelijkheid Gameloft punten aan te schaffen. Deze punten kunnen worden gebruikt om upgrades en andere uitrusting mee aan te schaffen.
De bedragen liggen tussen de €1,79 tot en met €90,-.

KOPEN

Dit spel kun je kopen in de Google Play Store. Op dit moment (12-3-2014) kost het spel 0,89 Euro wat niet veel is voor een game zoals deze.

DOWNLOADEN

Modern Combat 4: Zero Hour is te downloaden in de Google Play Store. Via de download knop ga je er rechtstreeks naar toe.

mx speler


Game review by DG

[kkstarratings]