MK809IV Android mini pc

mk809iv mini pcDe MK809IV is weer de opvolger van de MK809III welke ook als de QC802 is verkocht. De voorganger van de MK809IV was ook een Quad Core Android mini pc tv stick gebaseerd op een RK3188 Rockchip.

De MK809IV is toch weer net iets verbeterd en anders dan zijn voorganger. Deze verbetering is interessant te noemen want het is namelijk een antenne die je uit kunt klappen. Een beter Wifi bereik begint met een antenne aan de buitenkant van de Android mini pc. Steeds meer stick-ontwikkelaars maken een antenne aan de buitenkant omdat niet bij iedereen een goede Wifi dekking aanwezig is.

Processor

De MK809IV heeft een Quad Core SoC processor van het merk Rockchip. Deze RK3188 Rockchip is een combinatie van CPU en GPU (videochip) om krachten te bundelen. Net als moderne telefoontoestellen zoals de Samsung Galaxy S4 heeft de MK809IV ook een processor met CPU en GPU. De CPU is van een Quad Core type welke 4 kernen heeft welke ieder op 1.6 GHz draaien. Daarnaast is er ook een Quad Core videochip aanwezig die voor vloeiend beeld zorgt op een 1080p resolutie. Films kijken in elk formaat is mogelijk. Van MKV tot DivX, het maakt niet uit. 3D films, Blu ray, DVD en ga zo maar door.

Geheugen

De MK809IV heeft 2 GB RAM aan werkgeheugen. Dit werkgeheugen is om apps op te starten en te laten draaien. Meer geheugen betekend sneller opstarten/inladen en multitasken, dus het wisselen tussen apps. Ook meerdere apps tegelijkertijd laten draaien is geen probleem als je 2 GB aan werkgeheugen hebt.

Het opslaggeheugen is de plek waar je Android besturingsysteem (OS) staat geïnstalleerd. De overgebleven ruimte is bedoeld om je downloads en apps neer te zetten. Het totale opslaggeheugen bedraagd 8 GB. Met een SD kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met maximaal 32 GB.

Android 4.2.2. Jelly Bean

Op de MK809IV draait Android 4.2.2. Jelly Bean. Dit is op dit moment een van de beste en meest stabiele Android versies. Android 4.2.2. is snel en zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt gratis toegang tot de Google play app store waar je ruim 700.000 apps ter beschikking hebt om te downloaden. Android geeft je ongekend veel mogelijkheden.

 

Samengevat

De MK809IV is voorzien van Android 4.2.2., een Quad Core CPU, een Quad Core GPU (videochip), 2 GB DDR3 RAM geheugen en 8 GB Opslag capaciteit.

Technische specificaties van de MK809IV

Model MK809IV
Android versie Android 4.2
Processor Rockchip RK3188
CPU type Quad Core Cortex A9
CPU snelheid 1.6 GHz
GPU type Quad Core Mali400MP
GPU snelheid 533MHz
RAM 2 GB DDR3
Opslag capaciteit 8 GB Nand Flash
Wifi 802.11 B/G/N
Bluetooth BT 4.0
SD kaart support Ja, 32 GB
USB 3 usb poorten waarvan 1 voor voeding
Video format ondersteuning OpenGL ES 1.1/2.0 en OpenVG 1.1

rk3188 quad corewifi nbluetooth logo

Rate this post

17 reacties

 1. Zou deze stick ook werken op mijn Philips Cineos 37PFL9632 uit 2007?
  HDMI aansluitingen zijn aanwezig.

  van Philips zelf kreeg ik te horen dat hun USB sticks (PTA01 en PTA128) in ieder geval niet werken. Wellicht komt dat dit USB uitvoeringen zijn.

  • De tv ondersteunt 1080p, dus ja, moet gaan werken.
   Ik zou niet weten waarom het niet zou werken.
   Ik heb zelf een Sony uit 2005 en die doet het ook prima met een MK908.

 2. wat ik me ook nog afvraag is of die mk809 te bedienen zou zijn met een tablet?

 3. Ik eb zo,n stick gekocht mk809lv nu ik ben er niet tervreden over als ik de stroom er af doe en wil hem later weer opstarten dan moet ik eerst de datum en tijdweer opnieuw instellen ik vind niet kloppen dit werd mij niet gezegt dus moet constand onder spanning staan de vorige stick had daar geen last van dus ben 99.95euro kwijd

  • Dan ga je toch gewoon naar de instellingen en doe je een vinkje bij internet tijd neerzetten? Dan is dat zo gepiept.

 4. Ik heb deze ook gekocht, maar plots vraagt hij een passwoord. Ik heb niets veranderd in de instellingen en toch vraagt hij steeds weer een passwoord.
  Iemand een idee?
  Alvast bedankt voor de moeite.

  • ik heb het gelukkig zelf kunnen oplossen via een mini resetknop.

   • Wim,

    Wat was de truuk met die reset knop, (ik neem aan de kleine opening naast de micro USB poort)
    Ik heb hetzelfde probleem maar de RESET knop helpt me niet

    Bedankt
    Karel

 5. Heb deze sinds een paar dagen, wifi verbinding valt heel de tijd weg terwijl hij toch 4 balkjes laat zien…
  Heb ook xbmc gotham geinstalleerd maar als ik hier films afspeel met mijn extern hdd aangesloten daar hapert die constant…
  Nu wil ik een nieuw firmware istalleren, iemand die weet waar hier een goede tutorial voor te vinden is?

  • Ik zou eerst op de FAQ pagina kijken wat betreft je wifi.
   Indien je Kitkat op de stick heb staan zou ik hem ook reflashen naar 4.2.2.
   Op de Firmware pagina staat die firmware. Daarin zit ook een handleiding hoe je de stick moet reflashen.

 6. ik heb al 4.2.2, nu heb ik geflashed naar een andere firmware van de ugoos site, die is perfect alleen het grote probleem is dat wanneer ik een film afspeel dan speelt hij het precies vertraagt af… serieus storend. Dus ja, nu op zoek naar een goede rom maar die vind ik niet direct… ik vind ook ook mijn originele stock rom nergens op internet.

 7. Ik heb hem zojuist geinstalleerd maar het werkt nog niet naar behoren.

  Het beeld valt elke keer op zwart alsof de hdmi geen goed contact maakt. Ik gebruik het bijgeleverde verlengstuk omdat hij anders niet past dus heb da verleng stuk getest tussen mijn andere apparatuur maar daar ligt het niet aan. Het beeld is ook niet perfect omdat er om de minuut een soort streepjes door het beeld flitsen.
  Waar kan dit aan liggen?

 8. hoi,

  Vandaag binnengekregen. Werkt leuk maar mijn vorige versie had een uitknop op het scherm.

  Hoe sluit ik hem nu af? gewoon de stekker er uit lijkt mij niet lekker voor dat ding.

  Wie weet hoe het moet ? gebruiksaanwijzing laat te wensen over.