MK809IV Android 4.4 kitkat problemen

mk809iv kitkat problemenNieuwsbericht: 18-3-2014

Onlangs heeft iBood een mooie aanbieding gedaan van de MK809IV Android stick met Android 4.4 Kitkat er op. Het was een interessante aanbieding waarbij je de allernieuwste Android software er op kreeg. Echter was het iets te commercieel gemaakt omdat Android 4.4 nog in een Bèta fase verkeerd en nog niet klaar is voor de MK809IV. Dit leidt dus tot enige problemen.

Aangezien er meerdere klachten binnen komen omtrent de MK809IV met Android 4.4. kitkat er op raden wij mensen aan om de originele firmware (Android 4.2.2) er op te zetten welke geoptimaliseerd is voor de stick. Doe dit echter alleen als de problemen als storend worden ervaren.

 

Firmware flashen is helaas niet zonder risico’s omdat bij een verkeerde handeling de Android stick corrupt kan raken waardoor hij niet meer opstart. Het is daarom heel belangrijk om de instructies goed door te lezen welke zijn ingesloten bij het firmwarepakket welke je kunt downloaden.

 

Android 4.2.2 firmware reflashen

android 422 jelly beanOm firmware te flashen heb je drivers nodig, een tool om de firmware te uploaden naar je MK809IV genaamd RKBatchtool en de Android 4.2.2 firmware. Omdat de server vrij druk is met bezoekers die de originele firmware willen hebben, kan het even duren voordat de download start.

Aangezien wij niet de leverancier zijn van de genoemde MK809IV welke door iBood is geleverd, kunnen wij ook niet vaststellen dat je een originele Ugoos MK809IV hebt ontvangen welke een AP6210 chipset heeft. Mocht dit het geval zijn dat is de kans aanwezig dat Wifi of Bluetooth niet correct werken. Dit is dan op te lossen door andere firmware.

MK809IV kopen

mk809iv kopenIndien u een MK809IV wilt kopen dan kunt u het beste een Android 4.2.2. versie kopen. Bij ons staat er altijd de allerlaatste officiële firmware op zodat u altijd up-2-date bent bij aanschaf en er nagenoeg geen bugs inzitten.

Over ongeveer 2 maanden komt er als het goed is een firmware update naar Android 4.4. kitkat en is de Bèta versie afgerond. Dit is nog niet officieel bevestigd. Android 4.2.2. werkt echter zeer goed op de MK809IV waardoor upgraden onnodig is. De MK809IV is en blijft alsnog een van de beste Android sticks die er op dit moment te verkrijgen zijn.

 

 

15 reacties

 1. Op zoek naar een oplossing voor een slecht functionerende MK809IV

 2. De link om Android 4.2.2 firmware te flashen werkt niet, Is er een alternatief

 3. Frans Hunerbein

  Mijn MK 809 IV geeft een foutmelding: Type password to decrypt storage, hoe oplossen? Want heb nooit een Android wachtwoord ingegeven. Misschien resetten? Maar hoe?
  Mvg.

  • In het menu fabrieksinstellingen of factory default oproepen.

  • Dit zijn dus de problemen met de IBood sticks waar geen originele firmware op staat. Opnieuw firmware installeren zal wellicht de enige oplossing zijn.

 4. Zelfde probleem hier. De ene dag deed hij het nog goed, vandaag geeft hij ineens aan “Type password to decrypt storage”.
  Zit er bij die downloads een handleiding HOE ik de firmware moet vervangen?

 5. Hallo,

  Ik ga deze ook bestellen, maar volgens mij is Android 4.4 inmiddels ook van de Ugoos site te downloaden. Betekent dit dat alle problemen met KitKat voor dit device zijn opgelost?

  Groeten,
  Davey

 6. Het is nu fixed.
  Een Nederlandse leverancier zal goede FW er op zetten voor je.

 7. nick van grootel

  Hier ook al van de ene film kijken na een paar uur krijg een beeld type password 🙁
  Nooit een ingevoerd.
  Word er schijt ziek van elke keer wat met deze stick.

 8. Ugoos mk809IV met android 4.4.2 – 20140606

  Ik heb deze mini pc sedert enige tijd in gebruik.
  Ik had hem aangeschaft voor Netflix maar het beeld valt regelmatig uit om dan enkele seconden later weer terug te komen.
  Internet verbinding is 100% in orde. Wat kan ik doen ?

 9. Mijn TV kan 1080p aan. Merk Samsung. Heb trouwens ook de stick in een Philips TV gestoken ; maar deze gaf geen noemenswaardige problemen. Heeft dit met het merk van de TV te maken ?
  Zou het kunnen dat de HDMI poorten 1.0 , 1.4 of 2.0 moeten zijn ?
  De oplossing om dit ding naar Low Definition te zetten i.p.v. HD of Full HD heeft totaal geen zin !!!!
  Zou een softwaredowngrade een soelaas kunnen bieden ?
  Met een playstation 3 gaat Netflix zonder problemen ; maar een Android stick MK 809 IV die tevens als beste uit de bus komt vinden we de ene na de andere problemen…
  Zijn er mensen die voor dit euvel al een oplossing hebben ? (dus niet kijken op 720p….)
  Groeten Bernard