MK809II Android TV Stick

mk809iiDe MK809II is de opvolger van de MK809. De MK809II heeft 3 veranderingen ondergaan. De MK809II heeft 4GB meer geheugen gekregen welke een totaal maakt van 8GB. De MK809II heeft nu standaard Android 4.1.1.Jelly Bean. Voor de MK809 is deze firmware update ook beschikbaar. Tot slot heeft de MK809II Bluetooth gekregen wat de gewone MK809 niet had.

Voor de rest zijn de MK809II en MK809 gelijk en hebben ze beide een 1.6 GHz Dual Core Rockchip (RK3066) aan boord welke NEON compatible is. De Quad Core Mali Video processor doet het erg goed op video prestatie gebied en gaming. Een 3D accelerator is standaard ingebouwd.

Beide sticks hebben standaard 1GB werkgeheugen aan boord (RAM) welke ervoor zorgt dat je veel apps tegelijkertijd kunt draaien. Een krachtpatser dus. In tegenstelling wat je veel leest heeft deze stick geen mini SD kaart slot maar een micro SD kaart slot net als alle andere sticks uit deze categorie.

Technische specificaties van de MK809II

 • 1.6 GHz dual core processor: RK3066 (Rockchip) ARM Cortex-A9
 • Quad core video processor: ARM Mali 400 GPU
 • 1GB RAM DDR3 werkgeheugen
 • 8GB Nand Flash opslag geheugen
 • Android 4.1.1 Jelly Bean (nieuwste versie Android)
 • Micro SD kaart slot (tot 32GB)
 • Wifi 802.11 B+G+N
 • Bluetooth
 • Micro USB poort
 • USB poort
 • HDMI 1.4

14 reacties

 1. Ik ben sinds twee weken in bezit van de 809ii ik vindt het tot nog toe een waardeloos ding. De bij bestelde muis reageert traag en vaak helemaal niet, pagina’s openen traag en vaak loopt die gewoon vast, heel veel spelletjes van Google play doen het niet. Conclusie ik heb er spijt van dat ik hem heb gekocht.

  • Nieuwe firmware er op zetten zal de oplossing zijn, anders terug naar de leverancier. Genoemde problemen horen echt niet.

 2. Had ook probleem met muis. Bleek storing fifi module op rf muis. Na plaatsen usb verlengkabel is storing weg. Geen problemen verder

 3. Vraagje?. ik heb wordon geinstaleerd maar hij komt niet volledig in beeld kan ik dat nog instellen.
  Gr Eric

  • Hallo Eric,

   Niet alle apps zijn gemaakt om full screen te laten weergeven. Op een telefoon ziet het er wel schermvullend uit omdat die minder pixels (lagere resolutie) heeft dan een Android stick. Je kunt eventueel bij de instellingen de resolutie veranderen van 1080 naar 720.

 4. Kan je met je smartphone direct muziek en/of films streamen via deze stick?
  Wel makkelijk als je aan de eettafel zit en muziek zit te zoeken met je smartphone op youtube o.i.d.

 5. Jord Schneijdenberg

  Ik heb ‘m! Dik tevreden. Out of the box goed apparaat, maar loop tegen 1 minor issue aan dat gebruik van het apparaat in de toekomst zeker gaat verminderen als ik het niet kan oplossen. 🙂

  Ik heb een Apple BT wireless keyboard en magic trackpad. Het keyboard krijg ik prima gepaired, maar de trackpad reageert niet. In eerste instantie liep het pairen ook niet soepel en kreeg ik allerlei communicatiemeldingen, maar als ik een bepaalde volgorde hanteer krijg ik het toch voor elkaar om het ding te koppelen aan de stick. Echter reageert de trackpad niet op invoer! Niet eens als ‘muis’, noch als multitouch trackpad, terwijl er meerdere android devices (enorme hoeveelheid filmpjes op YouTube) zijn die kunnen koppelen waarbij gebruik wordt gemaakt van multitouch, etc.

  Wat mij betreft wil ik dus nu gaan experimenteren met het flashen van het ding met een custom ROM of iets anders proberen met BlueTooth fix oid die ik heb gevonden. Ik heb een aantal (XDA Developers) suggesties gezien zoals Finless en CM waarmee ik wel een poging wil wagen, en ik vroeg me ook af of iemand hier al ervaring mee heeft icm dit apparaat? Ik ben dan uiteraard mn geïnteresseerd in het bluetooth pairen van de magic trackpad of ideeën die me daarbij verder zouden kunnen helpen.

  Mocht iemand anders specifieke vragen hebben wil ik uiteraard ook mijn ervaringen delen. Vwb het gebruik van het ding heb ik echt geen enkele klacht of overdenking, spijt, etc. Superhandig en snel geïnstalleerd. Voor 100 euro niet mis, inclusief minikeyboard!

 6. LS,

  Ik lees hier al veel reacties op de MK809. Ik heb deze ook van het merk COZYSWAN en na wat gekreun bevalt ie mij prima. Hij is wat groter dan de MK808 die ik had en heeft ipv mini usb, micro usb. Je moet er echter wel wat tijd en energie insteken om hem wat aan te passen.

  Ik gebruik hem voornamelijk om wat films af te spelen. Deze staan op een USB stick van 32 Gb NTFS geformateerd omdat ik grote MKV bestanden wil afspelen (meestal 6-10 gig). Om dat voor elkaar te krijgen moet je wat knutselen met instellingen en progjes. NTFS gaat nl. niet goed samen met android want na loskoppelen van de USB stick wordt deze onbruikbaar op zowel PC en stick zodat je hem weer moet formateren. Niet handig dus.

  Wat ik heb gedaan:
  – clean install van de firmware welke op deze site wordt aangeboden (staat hier superduidelijk beschreven)
  – geroot (staat hier uitgebreid in forum beschreven)
  – handmatig SuperSU pro app geinstalleerd (playstore)
  – Antutu CPU Master app geinstalleerd (playstore) en de benchmark ook via playstore
  – Paragon NTFS app geinstaleerd (google playstore)
  – MX player en Archos app’s geinstalleerd (playstore)

  Hierna speelt ie echt alles af behalve DTS geluid. Maar zelfs de grootste MKV bestanden gaan zonder haperen.

  Ik bedien deze met een Rii mini i8 welke hier op de site ook staat beschreven. Deze haperde in het begin ook net als hierboven beschreven. Heb dat ook met een USB verlengkabeltje geprobeerd en dit doet wonderen, dank je wel Gerben voor de tip.

  Ik heb bovenstaande setje Cozyswan MK809II en de Rii mini i8 gekocht bij DealExtream voor 86 dollar (65 euro). Ik ben dik tevreden

  • Goed verhaal. Ik ga hem ook rooten 🙂 kun je veel meer…. Ik ga me er eens in verdiepen.
   Dan heb je een goede deal gehad. Ik heb zo’n rond de 30 a 35 euro alleen al aan invoerrechten moeten betalen en moest aankoopbewijzen allemaal gaan toesturen, een heel gedoe allemaal voordat ik dat ding eindelijk kreeg.

   • waar heb je die stick besteld dan? Ik heb al heel veel uit china besteld maar nog nooit invoer hoeven betalen, zelfs niet op een gsm twv 160 dollar.

    • deal extreme. Ik moet ook betalen als ik op ebay een laptop accu bestel. Krijg ik doodleuk van tnt een briefje of ik het factuur wil toesturen zodat zij de waarde van het artikel kunnen berekenen. Vervolgens mag je het bedrag ook nog eens aan de postbode betalen anders krijg je het pakje niet. Heb het al 3x meegemaakt dus ik pas.

     • erg vreemd. ik heb net als zovelen nog nooit invoer hoeven te betalen. iemand anders hier problemen mee?

 7. ik heb de tronsmart mk809ii ook verder doen de apps het mooi maar vanaf het eerste begin wel problemen met het geluid dat is krakend en onverstaanbaar. Eerst kon ik dat nog eenns oplossen door het apparaat volledig uit te schakelen even van de stroom maar nu is dit blijvend. Ik kan niey bedenken wat de oorzaak kan zijn immers loop beeld en geluid via hdmi en de apps zijn wel duidelijk in beeld , hebben jullie idee wat dit kan zijn ik oor het graag