MK809 III Quad Core Android Stick

mk809iiiDe MK809 III is een Quad Core Android TV Stick welke gelijk is aan de QC802. Het enige verschil is de naam en de opdruk. Van binnen zijn ze 100% hetzelfde en kunnen overweg met dezelfde firmware en updates. Zoals meerdere sticks wordt ook deze onder meerdere namen uitgebracht i.v.m. marketing.

De MK809 III draait op de nieuwste Android 4.2 software en is voorzien van de nieuwe Quad Core Rockchip RK3188. Er is 2GB RAM werkgeheugen aanwezig en 8GB aan Opslag. De MK809 III kan rechtstreeks in de tv worden gestoken om er direct een SmartTV van te maken. De 3 usb poorten geven veel aansluitmogelijkheden.

MK809III, een alleskunner

Deze MK809III kan ontzettend veel dankzij de krachtige Quad Core processor gecombineerd met het werkgeheugen. Deze Android TV Stick is meer dan een luxe mediaspeler om alle (HD) films op je tv af te spelen in Full-HD kwaliteit. Je kunt er ook snel mee internetten met een eigen webbrowser naar keuze. Wij adviseren Google Chrome er op te zetten omdat dit ook een Google product is welke erg vlot is in gebruik.

Wil je met de MK809III gaan bellen, e-mailen, gamen, video kijken, muziek gaan luisteren of … noem maar op dan helpt hij je graag in deze bezigheden. Net als met een Smartfoon kun je contact houden met je vrienden op Facebook, Twitteren, E-mailen en bellen. Het bellen kan gratis met de Skype app. Mocht je een webcam hebben die ook op de MK809III werkt dan kun je ook videobellen.

Er zijn meer dan 700.000 apps te verkrijgen in de apps store van Google genaamd Google Play. Het enige wat je nodig hebt om hier jouw apps te scoren is een Google account. Deze kun je gratis aanmaken maar wellicht heb je al een Gmail account. Deze voldoet ook! Er zit standaard een Gmail app in de Android meegebakken dus je hebt direct toegang tot al je mailtjes.

mk809iiimk809iii

De processor

De fabrikant van de MK809III heeft gekozen voor de nieuwe RK3188 Quad Core Rockchip welke een gecombineerde processor is. Deze is een combinatie van een CPU voor het rekenwerk en een GPU voor het videogedeelte. De CPU is een Quad Core variant welke 4 CPU’s zijn die ieder op een snelheid van 1.8 GHz draaien. Apps en games zullen hierdoor snel opstarten.

De GPU, wellicht beter bekend als videokaart, is ook een Quad Core type. Wellicht kennen mensen de Mali400 die in meerdere Rockchips gebruikt worden? In dit geval is er een vernieuwde Mali400 aanwezig welke nog sneller en beter is geworden en een nog hogere resolutie ondersteunt. Je kunt rekenen op een Full HD 1080P resolutie van 60 fps (frames per seconde) en op een 2160P Super HD resolutie. De hardware kan het aan maar de Android software is er nog niet helemaal op ingericht. Wellicht dat je met een nieuwe Android 4.3 of Android 5 er meer mee kunt. Deze GPU is uitermate geschikt om zware games mee te spelen. Steeds meer spelfabrikanten gaan games ontwikkelen voor Android welke dat nu al voor de PC, Xbox en PS3 doen. De games moeten een resolutie krijgen van 1080P en ook online tegen vrienden te spelen zijn. Op dit moment zijn er al talloze games gratis te downloaden die voor veel plezier kunnen zorgen.

xbmc android stickXBMC mediacenter

Ook is de MK809III uitermate geschikt voor de XBMC mediacenter app. Deze is gratis en veranderd je Android TV Stick in een ware mediacenter. Zet films op je (netwerk) hardeschijf en creëer een database met films waarbij je door je hoesjes heen kunt scrollen en je film kunt uitkiezen. Verbaas je vrienden en laat ze versteld staan. XBMC zit vol leuke snufjes waaronder een plugin gedeelte. Je kunt gratis plugins downloaden welke je XBMC verder kunnen aankleden. Zo kun je bijvoorbeeld 1Channel gebruiken om 2013 (en oudere) films mee te streamen vanaf het internet zonder er voor te hoeven betalen. Het enige nadeel is dat deze bron van films ondertitelloos is. Maar ja… wel gratis.

Nieuwe Android versie

Op de MK809III zit de nieuwste Android 4.2 voorgeïnstalleerd. Android 4.2 zorgt voor een makkelijkere besturing en heeft meer features standaard ingebakken. Ook zijn er meer drivers toegevoegd waarmee nog meer usb apparaten compatibel zijn met de Android TV Stick. Adobe Flash 11 is ook meegebakken dus elke website kun je bezoeken. Mochten daar Flash games op staan dan kun je ze probleemloos spelen.

De MK809III is compleet

Niet alleen voelt de MK809III goed en degelijk aan maar heeft hij ook nog eens 3 usb poorten. Er zijn weinig Android Sticks die er zoveel hebben. Uiteraard kun je altijd uitbreiden met een usb hub maar als het niet hoeft scheelt dat toch weer wat toeters en bellen.

Ook is er gedacht aan een SD kaartslot waarmee je een SD kaart kunt koppelen tot 32GB. Deze kun je inzetten om apps op te slaag (geheugenuitbreiding) maar ook om data uit te wisselen zoals films en foto’s. Met de file explorer kun je ze ook eventueel naar andere locaties kopiëren. Met een speciale app kun je ook vanaf je PC bestanden van en naar de stick kopiëren. Kijk hiervoor op onze app pagina.

Heb je een smartfoon van Android dan zijn er ook meerdere apps te downloaden waarmee je de MK809III kunt bedienen. Tevens is er een speciale XBMC app welke het ook nog eens mogelijk maakt om filmhoesjes op je telefoon te bekijken en een film daar uit te kiezen. De films speelt dan af op de tv!

Wifi en Bluetooth

In de MK809III zit een 802.11 BGN wifi adapter ingebouwd. Het is een wonder hoeveel ze allemaal in zo’n stick kunnen stoppen. De 802.11 BGN is een combinatie van 802.11 BG en 802.11 N. De BG is het traditionele Wifi welke op de 2,4GHz band werkt. Bijna iedereen heeft dat wel thuis. De N werkt op 5GHz en het voordeel hiervan is dat het niet alleen 3x zo snel kan (150Mb) maar dat het ook nog een minder storingsgevoelig is. Mede doordat de meeste buren nog op de 2,4GHz zitten heb je geen last meer van ze. Uiteraard heb je zelf dan ook een router nodig die geschikt is voor 802.11 N.

Over Bluetooth beschikt de MK809 III ook waarmee je diverse apparaten kunt koppelen. Met een telefoon zou je plaatjes en dergelijke kunnen uitwisselen. Met een Bluetooth gamepas/ controller kun je gamen. Er is custom firmware in ontwikkeling welke het mogelijk maakt om de Wii controllers en die van de PS3 te laten connecten. In sommige gevallen moet je de stick wel rooten voordat het mogelijk is.

 • Merk: Ugoos
 • Model: MK809III (MK809-3) (feitelijk is dit de QC802)
 • Processor: RK3188 Rockchip
 • CPU: Quad Core 1.8GHz (draait op 1.6GHz)
 • GPU: Quad Core Mali 400
 • RAM: 2GB (2048MB) DDR3
 • Opslag: 8GB Nand Flash
 • Wifi: 802.11 B/G/N tot 150Mbps
 • Bluetooth: Versie 3.0
 • USB poorten: 3x USB waarvan 2x micro en 1x normaal
 • Micro SD kaart slot tot 32GB
 • Video support: Full-HD 720p & 1080p, Super HD 2160p, 3D TV
 • Video bestandsformaten: MKV, DivX, H.263, H.264, BD-ISO, VOB, etc. etc.
 • HDMI versie: HDMI 1.4 (audio en video)
 • Leveringsomvang: Android Stick / 230v adapter 5V 2A / USB verloopkabel
 • Gewicht: 40 gram

rk3188 quad corewifi nbluetooth logo

Rate this post

28 reacties

 1. Ik had deze als vervanger voor mijn xtreamer. Hup achterin de receiver en weer een zichtbaar apparaat minder. Apps en games werken goed, maar ik krijg geen vloeiend beeld bij films. Xbmc, mxplayer, bsplayer, noem maar op, het lukt niet. Een 24p film ( maar ook andere) kan blijkbaar niet doorgegeven worden, maar moet volgens de ingestelde resolutie van de stick. Ik zoek me suf op internet naar geschikte oplossingen, maar heb die nog niet gevonden. De xtreamer doet dat feilloos en gezien de hardware moet de 908iii dat ook kunnen

  • Belangrijke vraag: probeer je draadloos een film te spelen? Grote kans dat je een wifi probleem hebt.

   • Nee, gewoon vanaf USB hdd met voeding. Ik heb een hoop films die vlekkeloos speken op de xtreamer, maar geen op de Android. Wanneer ik een film start op de mediaplayer veranderd de TV naar 1080p/24. Dit gebeurt niet bij Android. Ga nog eens grasduinen bij firmwares en xbmc versies

    • Probeer eens een andere usb poort op de stick. Heb je een verloopkabel van micro naar normaal?
     Ik heb zelf ook eens gehad dat een ander usb apparaat (usb naar audio) wel op een andere usb poort goed functioneerde.

 2. Bij mij gaat dit alles wel goed!
  Ik gebruik de normale MXPLayer en De codec MXplayer codec(armv7 Neon)
  Instellingen-> decoder alles op hw/+
  Cpu kernen op 4
  Verder heb ik de codec voor DTS geluid gedownload libffmpeg.mx.so en geinstalleerd.

  Suc6.

 3. Dank, ik zal eens kijken . de hdd gaat nu via de micro USB adapter. In de gewone USB zit een toetsenbord. Anders wellicht wachten op sdk 2.
  Het probleem lijkt echt bij de 24 Hz frequentie te liggen

 4. Ik kamp met precies hetzelfde probleem als roel hier omschrijft. Ik heb me ook al rot lopen zoeken naar een oplossing maar heb die helaas nog niet gevonden.

  Films via USB, NAS, RTL gemist, het werkt geen van allen.. Als iemand een oplossing heeft, heel graag!

 5. USB wissel maakt niet uit helaas. Ik zie op YouTube bij een ander type (802 dacht ik) de optie om 1080p -24 Hz te kiezen. Deze heb ik niet. Ik verwacht derhalve een pull down probleem.
  Wie o wie

  • Wellicht draait de Neomod firmware er goed op? Geschikt voor QC802 UG007B MK809III en MK802IV
   Echte 1080p output
   firmware datum is 19-6-2013
   download

   • release notes:
    – Bluetooth (Tested with Mouse and Keyboard)
    – Wifi
    – Netflix (Patch includes) Install Netflix and Restart
    – Wifi Streaming
    – RK Remote
    – init.d Support
    Software:

    – Chrome in Desktop Mode
    – eMedia Center
    – Ultra Explorer
    – Terminal Emulator
    – Reboot App
    – RKGame Control Settings

 6. Ik heb deze stick ook en media afspelen lukt via netwerk maar ook met haperingen… Op het internet is niet meteen een oplossing te vinden. Kan iemand me helpen ? Roel, gaat het bij jou al wat ?

  • om deze zo goed als schokvrij te krijgen heb ik volgende gedaan:

   1. flash van neomode rom 1.9a ( voorlopig de beste, 2.0 en 2.1 beta geven flikker – bij mij althans )
   2. gebruik niet xbmc maar een versie met libstagefright support ( hardware acceleratie ). Je kan SPMClibmedia editie gebruiken ( zit er reeds in denk ik ) of Beyond XBMC. Ook de nightlys van Gotham hebben hardware acc support maar niet alle plugins zijn compatibel.
   3. Tune xbmc/spmc met een custom advancesettings.xml file. Ik heb de beste resulaten met maxframebuffer 0 ipv de standaard 20MB. Dit zorgt ervoor dat ik nu continous naar disk buffer ipv in het RAM.
   Kleine initiele buffertime en quasi geen nieuwe buffering meer.

   Hope it helps

 7. Ik heb nu een aantal custom ROMs geprobeerd (NEO en Flycast), maar het geeft geen verbetering. De standaard android geeft al 1080p output, maar in 50 of 60 hz. Nogmaals, ik wilde deze sticks uitsluitend gebruiken als mediaplayer en had ze dan ook gegeven aan mijn familie. Als internet device voor je TV (alles wat op je tablet/telefoon zit) werkt het ook perfect, maar als mediaplayer voor HD films (vnl *.MKV in 24p) werkt het niet goed. Een willekeurige mediaplayer van ACRyan o.i.d werkt out of the box goed zonder stuttering. Aan de hardware kan het niet liggen, dus ik wacht nog op een geschikte firmware update. Ik verwacht dat als zowel het video en audio signaal van de bron doorgegeven kan worden, het probleem opgelost is. Zo krijg je ook Dolby en DTS, wat nu ook nog niet mogelijk is via HDMI. Wellicht heb ik anno 2013 nog te hoge verwachtingen van de android sticks.

  Ik speel mijn films overigens direct via de file browser in MXplayer of een andere speler, dus niet via XBMC. Ik heb XBMC nu ook op mijn laptop geïnstalleerd en daar werkt alles als een zonnetje, zonder frame drops, stuttering of wat dan ook.

 8. Ik las hier “http://chinagadgetsreviews.blogspot.nl/2013/12/android-kitkat-coming-soon-for-rk3188.html” dat Android 4.4 voor de RK3188 beschikbaar komt. Het zou mooi zijn als die hier ook in de firmware update sectie komt.

 9. Ik heb deze stick gekocht als mediacenter. Helaas kan ik films van 720p en hoger niet zonder haperingen wireless streamen. Weet iemand of het mogelijk is om een LAN-kabel aan te sluiten? Zowel via XBMC als Plex red ik het niet om HD films te streamen vanaf mijn pc..

 10. Hoi,

  Bedankt voor je reactie. Die setting kan ik niet vinden. Is het mogelijk met een opzet stuk ofzo?

  Mvg

  • Nee, als je de setting niet ziet wordt het niet door de firmware ondersteund.
   Upgraden van firmware kan helpen.

 11. Heeft al iemand Hideninja VPN getest met een UK server om de

  BBC `s te ontvangen?

 12. Ik heb deze stick al een tijdje echter het scherm was spontaan 90 graden gekanteld.
  Kan je dat voor elkaar krijgen door op een bepaalde toetsenbord combinatie te drukken….
  Of heeft het een andere oorzaak.
  Ook de wifi lijkt spontaan niet meer te werken..
  Weet iemand een oplossing…

  • Wellicht een slim idee om een factory reset uit te voeren via de instellingen.
   Je moet dan wel opnieuw je email opgeven en je wifi settings maar dan is alles weer als van ouds.

 13. Mijn wifi en bluetooth doet het ook niet, en krijg hem met geen mogelijkheid aan de gang! Verschillende ROMs geprobeerd, maar probleem blijft. Ook systeem reset doet helpt niet.

  Dit probleem schijnen meer mk809III te hebben, maar ik zie nergens een oplossing.

  Iemand een idee?

  Gr Joop

  • De MK809III is door meerdere fabrikanten uitgebracht met ook verschillende chipsets. Concreet zijn er dus MK809III sticks die er aan de buitenkant er hetzelfde uitzien maar binnenin een andere Wifi en Bluetooth chip er in hebben zitten. Hierdoor kun je met bepaalde type firmware dus het probleem ervaren dat je Wifi en Bluetooth niet werkt. Het is dus op zoek gaan en testen om de juiste firmware te pakken te krijgen. Tegenwoordig plakken veel fabrikanten hun eigen merk er op zodat je ook veel makkelijker de firmware te pakken kan krijgen. Staat er bij jou misschien een merk op?

 14. Bij DealXtreme kocht ik onlangs een Rikomagic MK809III. Als klant word je daar gewoon aan het lijntje gehouden als je opgescheept zit met Chinese bagger-producten die toch nog enigszins werken. Ondanks de vermelding “shipment within 24 hours” heb ik overigens weken zitten wachten. Het internet bulkt bovendien van de meldingen over problemen met WiFi op dit ding, zo blijkt. Had ik maar beter gekeken …

  USB naar ethernet kan werken, maar niet met alle beschikbare adapters. Sommigen vervangen de WiFi-chipset of brengen een externe ontvanger aan.

  Dit is de meest gare Android-bak die ik ooit heb gezien. WiFi is pure ellende op dit ding (diverse ROM’s geprobeerd: allemaal dezelfde ellende). Terwijl een S3 prima WiFi-ontvangst vertoont, daar zegt de MK809III: not in range. De meeste Android-apparaten laten alle AP’s in de buurt zien van zodra WiFi wordt ingeschakeld en de MK daarentegen geen enkele.

  De router moet op een meter afstand staan en dan is de ontvangst prima, ware het niet dat de snelheid en stabiliteit verschrikkelijk zijn. Zo instabiel dat je niet eens een Google account kunt invoeren en dus werkt de Google Play Store niet.

  Wie komt nou op het idee om een apparaat op de markt te brengen met een gare ROM die je eerst zelf moet vervangen om dan vervolgens te ontdekken dat het meest fundamentele aspect van zo’n ding nog steeds niet (goed) werkt, namelijk een (liefst snelle en stabiele) internetverbinding … Ik heb ook geprobeerd om mijn S3 als AP te laten functioneren zodat ik deze pal onder de MK kon leggen. Signaalsterkte perfect, WiFi evengoed nog steeds bagger.

  Het enige voordeel is dat dit ding heel goedkoop is en dat zal wel niet voor niets zijn na bovenstaande ervaringen ermee.

  Verder ook nog tethering via bluetooth geprobeerd: zelfde ellende. “No connection. Retry.” Indien de TV pal voor de router staat (die hangt hier in de meterkast), dan is het enigszins te doen. Helaas kijk ik geen TV vlak voor de meterkast :-). Het apparaat werkt aardig goed met een ZyXEL-router, niet met een Experia. Andere routers heb ik niet meteen achter de hand om te testen. Ook nog geprobeerd om de internetverbinding van een dichtbij staande iMac te delen met dit ding: zelfde ellende. Alleen de ZyXEL router valt blijkbaar in de smaak en die moet echt in de meterkast blijven hangen; dan nog werkt iets als Popcorn Time niet.

  • Hoi Robert,
   Yep, dezelfde gekocht in de aanbieding bij onze Chinese vrienden voor xxEU, gelezen dat de wifi niet best was maar dacht aangezien ik een Asus n56 vrij dicht in de buurt, dat zal wel meevallen. Niet dus. Het bereik is zo baggerslecht dat je bijna zou denken dat er iets niet in orde is met de interne antenne maar ik heb eigenlijk geen zin om het ding open te slopen.

   Weet iemand misschien een type compatible wifi dongle? Of welke usb-lan adatpter er bij werkt?