MK808 II Android TV Stick

mk808iibMK808II ook wel bekend als MK808IIB met de B van Bluetooth (BT). Deze supersnelle Android mini pc stick is de opvolger van de welbekende MK808.

De MK808II is aan de buitenkant hetzelfde als de MK808, alleen het binnenwerk is anders.

De MK808II heeft een Dual Core 1.6GHz Rockchip RK3066 aan boord welke op dit moment de snelste processor is. Daarnaast heeft deze stick WiFi 802.11 B, G en N welke datasnelheden kan halen tot 300Mbps.

Ook heeft deze stick Bluetooth aan boord welke het mogelijk maakt om devices te koppelen aan de Android Stick zonder verbonden te zijn met het WiFi netwerk. Handig om bijvoorbeeld een headset, een Bluetooth afstandsbedienning, een tablet of een telefoon te koppelen. Je kunt eenvoudig je media delen.

De antennes bij deze stick zijn wat beter ten opzichte van de meeste andere sticks.

De nieuwste Android Jelly Bean (versie 4.1.1) is nog moderner dan wat er op 90% van de telefoons of tablets draait. Hierin zitten erg veel features ingebakken waardoor de beleving met Android nog véél beter wordt. Multimedia en Entertainment staan voorop.

Wil je Google op de TV? Superscherp beeld (1080P) en lekker surfen op internet met je favoriete browser?

Technische specificatie van de MK808II

 • 1.6 GHz dual core processor: RK3066 (Rockchip) ARM Cortex-A9
 • Quad core video processor: ARM Mali 400 GPU
 • 1GB RAM DDR3 werkgeheugen
 • 8GB Nand Flash opslag geheugen
 • Android 4.1.1 Jelly Bean (nieuwste versie Android)
 • Micro SD kaart slot (tot 32GB)
 • Wifi 802.11 B+G+N
 • Extra wireless ontvanger op 2.4GHz om draadloos keyboard/muis te koppelen
 • Bluetooth
 • Micro USB poort
 • USB poort
 • HDMI 1.4

31 reacties

 1. Beste,
  Ik vraag me af of deze stick te gebruiken is in combinatie met externe hard-disks om deze in het netwerk beschikbaar te stellen voor andere Windows computers, dus een soort NAS.
  Mvg
  B. Droes

 2. Hiervoor kan toch het beste een router worden gebruikt. Mogelijk kan de stick het wel (i.c.m. DLNA server software). Helaas kunnen wij dat op dit moment nog niet bevestigen.

 3. Hallo,

  Ik heb zojuist mijn MK808II gekregen maar als ik hem op mijn TV aansluit krijg ik alleen het scherm van Google TV , dat verdwijnt na enkele seconden en dan niets meer 🙁
  Enig idee waaraan dit kan liggen?

  Met vriendelijke groet,

  Jos Lempers.

  • Hallo Jos,

   Heb je een andere tv in huis met HDMI of een kennis waar je hem kunt uittesten (mooiste is een ander merk tv)?
   Welke merk en type tv heb je?

 4. Hoi Terrence,

  Ik heb alleen een Philips TV, zal morgen eens bij een vriend op een andere proberen.
  Ik las op een Amerikaans forum dat een HDMI signaal versterker nog wel eens wil helpen.
  Weet jij iets meer hierover?

  Gr. Jos.

  • Hallo Jos,

   Zoals je wellicht op dit forum heb kunnen lezen heeft Philips wel vaker een probleem. Aangezien de MK808II een kabel gebruikt kan de oplossing uit 2 of mogelijk 3 dingen bestaan.
   1- Andere kabel gebruiken tussen tv en stick
   2- Nieuwe firmware voor de tv (kijk anders even op de voorpagina, bericht van 24-12, dat gaat ook over Philips tv)
   (3- de hdmi versterker welke ik niet ken).

 5. Terrence,

  Bedankt, ik ga er morgen aan werken.
  Ik laat nog wel weten hoe het afloopt.

  Gr. Jos.

 6. Ik heb verschillende kabels getest –> nog steeds geen beeld (buiten het Google TV logo dat na enkele seconden verdwijnt)
  Ik zie echter dat mijn TV geen 1080p ondersteunt! zou dat het probleem kunnen zijn?

  • Hallo Jos,

   Kan het probleem zijn. Na het logo weer te geven kan de stick opschakelen naar een hogere resolutie (1080p).
   Je kan de stick op een tv aansluiten welke wel 1080p aankan en daar in de instellingen de beeldresolutie lager zetten. 720p ofzo. Misschien is het probleem dan opgelost. Kijk even van te voren welke jouw tv aan resoluties wel aan kan.

 7. Hoi Terrence,

  Ik heb de nieuwe firmware gedownload en nu werkt hij wel :).
  Bedankt voor je support!

  Gr. Jos.

 8. ik heb de MK808 binnen. sluit hem aan op de tv (samsung full hd led) en ik krijg alleen het mk808 logo in beeld. verder gaat hij niet. wat kan dit zijn? als ik hem aansluit op de pc via usb word hij niet eens gevonden.

  • Heb je een MK808 of MK808B=MK808IIB/MK808B(met bluetooth)?

   Hij blijft het logo weergeven en gaat dus niet verder naar een ander beeld?
   Klinkt als een firmware probleem of je hebt geen 5V 2A adapter.

   Als je hem aan de pc hangt moet je eerst een reset knop indrukken en dan pas aankoppelen aan pc.
   Enige reden waarom je dit zou doen is voor een firmware update. Op de voorpagina staan een linkje hoe je de reset knop kunt vinden op de stick.

 9. hoi,

  Ik heb de mk808, Na een vastloper heb ik opnieuw de firmware erop gezet. Nu loopt de mk808 steeds vast na enkele minuten tijdens het openen van een app of een programma die veel vraagt, Vreemd, het lijkt steeds vaker voor te komen, waarbij ik een enkele keer er de firmware opnieuw opzet. Het lijkt nu fysiek een probleem te worden daar het erop lijkt dat de processor het niet meer trekt. Het probleem in ontstaan na het installeren van XBMC. Kom niet verder dan het home screen, daarna loopt hij vast.

  Wie herkent dit probleem?

 10. Hoe kan ik de MK808B II bedienen met mijn telefoon/tablet?! Met XBMC, Unified remote? Het lukt mij nog niet…

 11. Hallo,

  Ik heb een MK808BII aangeschaft, maar er gebeurt niets als ik hem aansluit, ook geen startscherm of logo als hierboven wel aangegeven wordt
  De meegeleverd adapter geeft wel een rood lichtje, maar de LED als aangegeven in de handleiding brandt niet. Is dit de visual feedback die aangeeft dat er spanning op het apparaatje staat?

  Alvast bedankt,
  Maarten

 12. Hi,

  Ik heb al een tijdje zo een mk808b, sinds een paar weken krijg ik het niet aan de praat. Na het opstarten blijft hij hangen op “android” verder gaat ie niet. Wat kan de oorzaak zijn. Hoe kan ik het oplossen?
  Alvast bedankt

 13. Hallo beste Leden, ik heb een MK808B gekocht, er komen 2 pinguins in beeld en dan is het einde oefening, na vele roms nog niet de goede gevonden, eerst kwam er een naam R-BOX. maar dat zie ik niet meer, dus stick open gemaakt. is een RK3066 chip met een MT 6622N en MT5931 SA aanboord, op de print die groen is staat HTC-T011-V4 en datum 18-02-2014. waar krijg ik een werkende rom, wie o wie kan me helpen. Eeuwige roem en dank ben ik zeker verschuldigd. ik heb alle finlessen al geprobeerd en die doen niks. de clone V1 rom geeft enkel de 2 pinguins en die blijven in beeld, meer niet ook na lange tijd niet bv 30 minuten, ik gebruik de originele adapter die ik gemeten heb en die is ok. Dus waar zit ik fout of heeft iemand een rom die werkt. Dank jullie voyage.

  • Hallo Voyage,

   Je had er toch gewoon garantie op zitten?

   Gaat het laden van de ROMS wel goed? Geen foutmeldingen? Soms moet je wisselen met usb poorten en een kortere usb kabel gebruiken.

 14. Hallo Ricks, ja hoor rom laden gaat prima, geen errors hij herkend de stick ook mooi, maar ik kan nergens de firmware krijgen, egaal wat ik doe, ik heb al gebeld met de verkoper die heeft op zijn site de laatste firmware zegt hij, ik heb die geladen zonder probleem, maar de stick doet niks??? andere kabels langer korter duur goedkoop adapter ander usb poort alleen de 2 pinguins zie ik boven in de hoek. Links boven. en bij andere roms helemaal niks. (let wel het zijn de roms voor MK808B, en niet de gewone MK808) Ik snap er niks van. toen ik hem kreeg een week geleden kwamen de 2 pinguins en even daarna kwam een R-BOX logo en even daarna gewoon Android 4.2.2 niks mis mee maar netflix lade wel maar speelde niet af. Dus laatste firmware gedownload, geinstalleerd zonder probleem. en toen was er niks meer. Efin de rest van het verhaal ken je. Als je een tip hebt of een rom of je kent iemand die wel weer iets weet, alle info is waardevol.
  En alvast bedankt voor je snelle reactie. Groet Voyage

 15. Hallo Ricks, Dank voor je reactie en ook voor de rom. Moet helaas zeggen dat het niet werkt, gewoon zwart beeld, geen signaal, op verschillende tv’s met resoluties en kabels geprobeerd. Het wordt echt vreemd, vindt je ook niet/

  Groet Voyage.

 16. Heb zojuist de MK808 aangesloten op me tv maar welke HDMI instelling ik ook kies er blijven rode strepen en beeld verkleuring in het scherm.. Heb ook een andere (oudere) tv geprobeerd en krijg het zelfde probleem. ideeën?

  • Ik denk dat ik het wel weet. Dat probleem zit in de kabel tussen de mk808 en de tv.
   Je hebt een nieuwe kabel nodig.