MK806 Android TV Stick

android stickDe MK806 ook wel bekend als AK806, is een van de weinige Android TV Sticks met een 3,5mm audio uitgang.

Heb je een computermonitor met HDMI maar zonder speakers ingebouwd dan is dit de stick die je moet hebben.

Audio kan via HDMI maar bij deze stick ook over de 3,5mm audio uitgang.

De MK806 is verder een hele goede Android TV stick met een snelle processor en voldoende RAM geheugen om allerlei apps te kunnen draaien. De Google Play Store biedt ruim 700.000 apps waarvan er veel gratis gedownload kunnen worden. 

 

Specificaties van de MK806

 • 1.6 GHz dual core processor: RK3066 (Rockchip) ARM Cortex-A9
 • ARM Mali 400 video processor
 • 1GB RAM
 • 4GB Opslag
 • Android 4.1 Jelly Bean (nieuwste versie Android)
 • microSD kaart slot voor extra opslag of makkelijk wisselen van data
 • USB poort
 • Micro USB poort
 • HDMI 1.4

De MK806 is sneller dan de MK802 II vanwege zijn processor. De MK802 II heeft een A10 ARM Cortex-A8 en de MK806 een A10 ARM Cortex-A9 processor.

Rate this post

8 reacties

 1. Omdat ik nog een oude TV heb met alleen een DVI aansluiting ben ik op zoek naar een Android mini PC met een aparte 3.5 mm audio uitgang. Met een DVI naar HDMI adapter en 3.5 mm audio ingang kan ik de mini PC op mijn TV aansluiten. Voor zover ik weet is de MK806 de enige mini PC die ik hiervoor kan gebruiken. Helaas zie ik op internet nergens een mogelijkheid om de MK806 veilig te bestellen. Weet iemand waar ik veilig een MK806 kan bestellen?

 2. Beste Koen,

  ik heb de MK806 via Alibaba.com besteld, binnen een week binnen en betalen via paypal.

  Gewoon doen.

  Groet, Tom

  • Heb je misschien een link? Kan hem niet vinden, en zoek een goedkope optie met 3.5mm audio out,,

   • De MK806 is een hele oude stick en niet meer te koop. Google even op usb audio dongle. Die van allekabels werkt op mijn stick prima.