Minix Neo X8-H Plus

minix-neo-x8h-plus-android-tv-box-s812-16

€ 159,95 gratis verzendingJoy-it mini PC Kopen

De Minix Neo X8-H Plus is de 3de Android TV Box uit de Neo X8-familie. Voor velen wordt het steeds minder overzichtelijk wat nou wat is. Daarom dit vergelijkingstabel wat de verschillen zijn tussen de Minix Neo X8, de Neo X8-H en de Neo X8-H Plus.

 

NEO X8 NEXO X8-H NEO X8-H Plus
Processor merk Amlogic Amlogic Amlogic
Processor type S802 S802-H S812-H
CPU cores 4 4 4
CPU speed 2.0 GHz 2.0 GHz 2.0 GHz
GPU type Mali 450MP8 Mali 450MP8 Mali 450MP8
GPU cores 8 8 8
Max. resolutie 1080p 1080p 2160p
H.265 support nee nee ja
DD / DTS audio nee ja ja
Dual band Wifi nee ja ja
RAM 2 GB 2 GB 2 GB
Opslag 8 GB 16 GB 16 GB
Gigabit LAN nee nee ja

Note: De Neo X8 en de Neo X8-H worden niet meer geproduceerd. Alleen de Neo X8-H PLUS is verkrijgbaar.

 

Even samengevat zijn de voordelen van de Minix Neo X8-H Plus t.o.v. de vorige modellen het volgende:

  • 4K ondersteuning (2160p)
  • 265 support
  • Dolby Digital / DTS audio output
  • Dual band Wifi
  • Gigabit Ethernet aansluiting

minix-neo-x8h-plus-tv

 

 Video review

 

 

H265 Hardware decoding

hevc-h265-logoH265 is een HEVC videocodec. Dit is bedoeld om videobestanden te comprimeren en te decomprimeren. Hoe hoger de videokwaliteit, hoe groter de bestanden worden. De H265 codec zorgt er voor dat de bestanden kleiner worden en dus slimmer worden gecomprimeerd. Zeker met de komst van 4K (2160p) films is dat een uitkomst. Hierdoor blijven de bestanden een stuk kleiner en dat maakt streamen weer eenvoudiger. De Amlogic S812 processor kan goed overweg met H265 en dat is dus zeker een pluspunt. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe 4K2K resolutie moet je echter wel beschikken over een 4K televisie. Uiteraard kan de Minix Neo X8-H Plus ook op een Full HD 1080p televisie worden aangesloten om op die wijze een echte Android TV te creëren.

 


 

Dual Band Wifi

dual-band-wifi-androidDe Minix Neo X8-H Plus kan overweg met Dual Band Wifi. Dit betekend dat hij met 2 Wifi frequenties: 802.11BGN en 802.11AC tegelijkertijd kan communiceren. Het voordeel hiervan is dat je een snellere Wifi verbinding krijgt. Door beide protocollen te combineren krijg je tevens een stabielere Wifi verbinding welke minder gevoelig wordt voor storingen. Om hier gebruik van te maken is een router nodig dit wel ondersteunt. Een router die zowel BGN als AC dus aankan.


 

Gigatbit LAN

gigabit-lan-minixEen ethernet aansluiting kan soms een uitkomst bieden. Staat je Wifi router te ver weg of heb je last van storende factoren dan kan een ethernet verbinding een oplossing zijn. De Minix Neo X8-H Plus beschikt over een Gigabit LAN (RJ45) aansluiting. Gigabit staat voor 1000 Mbit. De kleinere broertjes van de Neo X8-H Plus beschikken slechts over een 100 Mbit ethernet aansluiting wat overigens ook prima was. Voor normaal gebruik en het streamen van HD films is 100 Mbit ook ruim voldoende.


 

Bluetooth ook aan boord

bluetooth-logoOok mag de Minix Neo X8-H Plus over Bluetooth beschikken wat eigenlijk een standaard functie is geworden. De X8-H Plus beschikt net als zijn broertjes over een versie 4.0 BT device. Bluetooth maakt het mogelijk om diverse randapparatuur draadloos te koppelen. Denk aan een Bluetooth gamepad of speaker.


 

Android 4.4.2. Kitkat en de mogelijkheden

Een van de beste Android besturingssystemen tot nu toe is Android Kitkat. Deze wordt standaard geleverd op de Minix.

Alles draait om Android. Die zorgt er namelijk voor dat er een nieuwe wereld voor je open gaat en tilt het entertainment niveau vele malen hoger. Met Android op je TV zijn de mogelijkheden ongekend. De kracht zit hem tevens in de Google Play, de app-store van Google. Hier kun je ruim 1.000.000 apps downloaden. Veel is er gratis te halen waaronder erg veel leuke games. Google biedt tegenwoordig ook films aan welke erg recent zijn. Titels die enkele weken geleden de bioscopen hebben verlaten zijn tegen lage kosten te kijken. Denk hierbij aan 2,99 EUR of 3,99 EUR. Vergeleken met een bioscoopkaartje is dat al niet duur en nu kun je met het hele gezin van de film genieten.

Naast lekker film kijken kun je ook snel internetten vanaf de bank, een emailtje sturen, chatten met je vrienden via Skype, Facebook, Twitter en noem maar op. Er zijn nagenoeg geen beperkingen.

minix-neox8h-tv


 

Firmware updates voor de Neo X8-H Plus

firmware-ota-android-minixOok is deze Android TV box geschikt om firmware updates binnen te halen via OTA (Over The Air) dus met andere woorden via internet. Je krijgt vanzelf een melding als er nieuwe firmware beschikbaar is en dan kun je kiezen of je wel of niet wilt upgraden.

 


 

Voldoende geheugen

De Minix Neo X8-H Plus is rijkelijk uitgerust met geheugen. Je krijgt 2 GB RAM werkgeheugen en 16 GB aan opslagruimte. De opslagruimte kun je uitbreiden met een SD-kaart. SD-kaarten van 64 GB worden ondersteunt dus je kunt heel veel kwijt. Wel willen we je de tip geven om niet te bezuinigen op de SD-kaart. Er zijn namelijk veel goedkope en slechte kaarten in omloop welke problemen gaan vertonen als je ze vol gaat zetten. Koop bij voorkeur dus een van een bekend merk zoals Kingston.2gb-en-16gb-minix

 


 

Mediabeleving met XBMC/KODI

Veel mensen en met name de video liefhebbers hebben waarschijnlijk wel een keer de term XBMC horen vallen. XBMC is een software-app welke films en andere media zeer mooi op je TV presenteert wat vergelijkbaar is met een videotheek. Kies je filmhoesje en bekijk de informatie over de film. Kijk een trailer of start de film. KODI, wat voorheen XBMC heette, kan meer dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld een film op een hardeschijf staan dan kan KODI de ondertitels erbij zoeken voor je net als het filmhoesje. KODI kan nog veel meer. Je kunt namelijk ook films en series streamen vanaf het internet zonder er een hardeschijf of andere opslag voor nodig te hebben. Om alles goed in te stellen ben je wel een paar avondjes zoet maar dan heb je ook echt iets moois. Gelukkig is er veel op Youtube terug te vinden.

kodi-android-tv


 

Aansluitmogelijkheden

De Minix Neo X8-H Plus heeft evenveel aansluitingen als de Neo X8 en de Neo X8-H. Er is een LAN aansluiting, een HDMI poort, 3 USB poorten, een microfoon aansluiting, een hoofdtelefoon aansluiting, een Optical out en een voedingsaansluiting.

minix-neo-x8h-aansluitingen

LAN – De LAN poort is een Gigabit LAN RJ45 Ethernet aansluiting

HDMI – De HDMI aansluiting is voor de koppeling naar de tv. Standaard gaat het geluid en beeld over de HDMI kabel welke tevens meegeleverd wordt.

USB – Er zijn 3 Full Size USB poorten aanwezig. Hier kun je diverse usb hardware aan vastkoppelen. Denk aan een USB stick, een USB webcam, een USB keyboard of een USB Flymouse ontvanger dongle.

OTG – Er is een micro-usb connector aanwezig met de letters OTG ernaast. Deze usb poort is een service poort bedoeld voor koppeling met de pc. Indien men handmatig firmware wilt inladen kan deze poort gebruikt worden.

Microfoon – De Neo X8-H Plus beschikt over een 3,5mm microfoon aansluiting. Hier kun je een microfoon op aansluiten welke je kunt gebruiken tijdens het bellen via Skype of een zoekopdracht ingeven bij Google.

Hoofdtelefoon – Wie een hoofdtelefoon wilt aansluiten kan de 3,5mm aansluiting gebruiken. Ook is deze connector voor andere audio toepassingen bruikbaar.

Voedingsaansluiting – Er wordt een speciale voedingsadapter bij de Minix Neo X8-H geleverd welke je aan de voedingsaansluiting koppelt.

Optical Out – Er is een Optisch digitale audio output aanwezig. De SPDIF is bedoeld voor een digitale verbinding d.m.v. een glasvezelkabel (niet meegeleverd) om de Android TV Box aan bijv. een Home Cinemaset te koppelen. In de instellingen moet je aangeven dat je het geluid niet over HDMI wilt hebben maar over SPDIF.

SD-kaart slot – Zoals eerder kunnen lezen beschikt deze Minix Android TV Box ook over een SD-kaart slot net als vele anderen. Deze is te gebruiken voor bijvoorbeeld geheugenuitbreiding. Kaarten tot 64 GB worden ondersteunt.


 

Afstandsbediening

Standaard wordt de Minix Neo M1 afstandsbediening meegeleverd maar in sommige gevallen kun je ook tegen een kleine meerprijs voor een ander type kiezen zoals de Minix Neo A2 Flymouse welke over een Qwerty toetsenbord beschikt. Het voordeel van een keyboard is dat je makkelijker kunt typen. Wil je even wat opzoeken in Google of een berichtje type dan is een toetsenbord zeker een uitkomst.

minix-neo-a2-vs-m1

 

Specificaties Minix Neo X8H Plus

Merk MINIX
Model NEO X8-H Plus
Materiaal behuizing Kunststof
Kleur Zwart
Android versie Android KitKat 4.4.2
Processor merk en type Amlogic S812-H
CPU architectuur Cortex A9r4
CPU kernen 4 – Quad Core
GPU (videochip) Octa Core Mali-450 GPU
RAM geheigen 2GB ddr3
Opslag 16GB eMMC
Wifi 802.11AC, 802.11 b/n/g, Dual Band Wi-Fi, 2.4GHz/5.0GHz
LAN 100/1000Mbps (Gigabit), + Hotspot via Wi-Fi
Bluetooth Bluetooth 4.0
Video ondersteuning DAT/MPEG/MPE/MPG/TS/TP/VOB/ISO/AVI/MP4/MOV/3GP/FLV/
MKV/M2TS/MTS/M4V/WMV/ASF/RM/RMVB
Audio ondersteuning DD/DD+/DTS/MP2/MP3/WMA/WAV/OGG/OGA/FLAC/ALAC/APE/AAC
Video Output HDMI 1.4b, / 4K resolutie / 2160p
Audio Output via HDMI 1.4b + via 3.5mm stereo jack + optical SPDIF
HDMI Port Standaard HDMI female
HDMI Versie HDMI 1.4b
Overige aansluitingen 1 x RJ-45 Ethernet (100/1000Mbps)
1 x SD/MMC kaart slotr (SD 3.0, MMC V4.41), ondersteuning voor HDMI-CEC
3 x USB 2.0 port
1 x USB OTG port
1 x Microfoon aansluiting 3,5mm
1 x Hoofdtelefoon aansluiting 3,5mm
Power DC 5V, 3A adapter inbegrepen
Afmetingen 128 x 128 x 21mm
Gewicht 340 gram
Inhoud doos 1 x NEO X8-H Plus TV box
1 x Afstandsbediening
1 x WIFI Antenne
1 x OTG kabel
1 x HDMI kabel
1 x USB kabel
1 x Voedingsadapteradapter
1 x Handleiding

 

 

2 reacties

  1. Zijn de Add-ons zoals Popcorn Time en Eredivisie Live en Sport 1 hierop voor geinstalleerd?