MiniX Neo G4 Android TV Stick

android pocket pc

MiniX NEO G4

Minix brengt de Minix Neo G4 Android TV Stick op de markt. Minix heeft al meerdere Android TV HDMI apparaten op de markt gebracht. Minix heeft een goede firmware ondersteuning waardoor je voorzien kunt zijn van de laatste firmware update en bugfixes.

Tover je TV met HDMI poort om in een super computer. Internetten, gamen of film kijken en nog veel meer, allemaal vanaf de bank, het kan allemaal met de Minix Neo G4.

neo g4 remote

Wat maakt de Minix Neo G4 anders

De Minix Neo G4 kenmerkt zich door een aan- en uit knop op de bijgeleverde afstandsbediening. Dit is iets wat veel sticks nog niet hebben. Normaal gesproken moet je de voeding loskoppelen  en aankoppelen om de stick aan en uit te zetten. Er zijn wel apps waarmee je een Android TV Stick uit kunt zetten, maar aanzetten moet alsnog gebeuren door de voeding aan te koppelen.

Krachtige processor

De Minix Neo G4 is een snelle en krachtige Android HDMI Tv Stick welke bijna alle apps ondersteunt en draait. De Minix Neo G4 is gebaseerd op de welbekende en stabiele Dual Core Rockchip processor welke op een snelheid van 1.6GHz draait.

De RK3066 Rockchip is een op Cortex A9 architectuur gebaseerde processor en daardoor NEON compatibel waardoor deze Android TV Stick de XBMC MediaCenter app ondersteunt. XBMC is een prachtige MediaCenter app welke de Minix Neo G4 omtovert tot een digitale videotheek. Je bladerd door je favoriete muziek en films inclusief hoesjes. Ook zitten er allerlei apps ingebouwd welke het een heus Media Entertainment Systeem maken.

Werkgeheugen en data opslag

De Minix Neo G4 heeft 1GB DDR3 geheugen als werkgeheugen. Hierdoor kun je meerdere apps tegelijkertijd laten draaien zonder snelheidsverlies. Daarnaast is er 8GB opslagcapaciteit beschikbaar.

Heb je niet genoeg aan 8GB dan kun je de Minix Neo G4 uitbreiden met een micro SD kaart. Een geheugenkaart tot 32GB wordt ondersteunt.

Videoprestaties

De videoprestaties van de Minix Neo G4 zijn zeer goed. De Minix Neo G4 is voorzien van een Quad Core (Mali400) Videoprocessor (GPU) welke het zonder twijfel mogelijk maakt om 1080P films en media af te spelen. De GPU ondersteunt tevens OpenGL ES en Open VG. De Minix Neo G4 Android TV Stick speelt moeiteloos 480p, 576p, 720p en 1080p.

Wifi voor draadloos netwerk en internet

De Minix Neo G4 heeft een goede Wifi ontvangst en haalt hoge snelheden dankzij de 802.11 B/G/N netwerkadapter. Er kunnen snelheden gehaald worden tot 150Mpbs wat 18,75MB per seconde betekend. Dit is ruim voldoende om HD films mee af te spelen. Een Blu-Ray film van 1080P formaat heeft een dataverbruik van +/- 40Mbps dus dat is voor deze Minix Neo G4 Android TV Stick geen probleem op de N band. Om gebruik te maken van de N band (802.11N) is wel een router nodig die ook 802.11N ondersteunt. Uiteraard is de Minix Neo G4 ook geschikt om te werken met routers die alleen op de 802.11B/G band werken. Uiteraard is een goede router op niet al te grote afstand aan te raden.

Media delen

Omdat de Minix Neo G4 DLNA (Digital Living Network Alliance) ondersteunt kunnen bestanden gestreamd worden vanaf netwerkapparaten die ook DLNA ondersteunen. Deze apparaten worden vaak ook mediaservers genoemd. Tegenwoordig zit er bijna op elke NAS (netwerk hardeschijf) een DLNA functie. Airplay met een iPad wordt ook ondersteunt.

Ook films streamen vanaf een pc is mogelijk.


logo minix  hdmi android stick  usb android stick

Internetten

Met de Minix Neo G4 kun je razendsnel internetten en alle websites bekijken. Dankzij HTML5 en Flash 11.1 ondersteuning zijn flash websites en games ook geen probleem.

Gamen en apps

Uit de Google Play zijn meer dan 700.000 apps en games te downloaden. Dit maakt de Android TV stick een unieke beleving vooral op de TV.

De Minix Neo G4 draait moeiteloos alle games dankzij zijn sterke CPU en GPU.

Met de laatste firmware is het ook mogelijk om controllers te koppelen zoals die van de XBOX 360 en de Playstation 3. Firmware dient via speciale software op de pc te worden ingeladen. Firmware inladen is wel op eigen risico.

Ook is er een app op onze apps pagina welke het mogelijk maakt om de Minix Neo G4 te besturen (afstandsbediening) met een Android telefoon of tablet.

Android versie

De Minix Neo G4 is voorzien van een van de laatste Android versies op dit moment. De Android TV Stick heeft Android 4.1.1. Jelly Bean welke nog beter compatibel is met accessoires dan de ICS (Ice Cream Sandwich) voorganger. Nog meer plug&Play dus.

Connectiviteit

De Minix Neo G4 is voorzien van een HDMI female connector. Deze stick laat zich dus niet direct in de TV steken. Je moet de Android Stick dus koppelen d.m.v. een kabel of verloop adapter welke standaard wordt meegeleverd.

Daarnaast heeft de Minix Neo G4 een micro SD kaart slot en een USB 2.0 connector. Er is ook een micro USB poort voor de voeding aanwezig.

Heb je niet genoeg aan een USB poort dan kun je de Minix Neo G4 uitbreiden met een (powered) USB hub. Heel veel USB apparaten zijn compatibel en zullen vrijwel direct werken.

Technische specificaties MiniX Neo G4

 • 1.6 GHz Dual Core RK3066 Rockchip ARM Cortex A9
 • Quad Core Video processor (GPU) ARM Mali400 met 3D support
 • 1GB DDR3 RAM werkgeheugen
 • 8GB Nand Flash opslag geheugen (uitbreidbaar)
 • Android 4.1.1. Jelly Bean
 • Micro SD Kaart slot (tot 32GB compatibel)
 • Wifi 802.11 B/G/N (tot 150Mbit)
 • USB 2.0 aansluiting voor randapparatuur (keyboard, muis, camera, usb-utp, hdd, etc.)
 • Micro USB poort voor bijgeleverde voeding
 • HDMI 1.4 connector met kabel naar TV

 

Rate this post

15 reacties

 1. Kan ik de MiniX G4 ook in een HDMI-poort van mijn Onkyo receiver plaatsen? Er zijn tot 7 HDMI-poorten beschikbaar en ik stream via de Onkyo al mijn apparatuur; laptop, mediacenter, TV-tuner naar een Samsung Full HD 1080p LED…

 2. kan je er ook een usb toetsenbod of een gamepad op aan sluiten? en tergelijk gebruiken naar een usb poort met splitter?

  • Bijna alle usb apparaten werken meteen zonder gedoe met drivers zoals bij een windows computer.
   Je kunt meerdere usb apparaten waaronder gamepads, camera’s, keyboards, muizen, sticks en hardeschijven aansluiten (op een usb hub).

 3. Hallo,
  ik ondervind erge traagheid en stotteren met streamen van Video en films vanaf de NAS.
  is het ook mogelijk om via USB connector rechtstreeks op bedraad netwerk aan te sluiten?
  Zoja wat heb ik nog meer nodig dan alleen zo’n connector?
  Gr

  • Hoi Jeroen,

   De router staat waarschijnlijk net wat te ver weg of je hebt last van je buren.
   Er bestaat een usb naar ethernet adapter waarmee je hem bedraad kan aansluiten op het netwerk maar niet allemaal werken ze.
   Ik zou eerst proberen om uit te vinden of je draadloos netwerk dekking nog wat te verbeteren valt.
   Kijk eens naar deze link https://androidstick.nl/wifi-signaal-verbeteren/

 4. Hallo,

  Vroeg me af wat de specs zijn van de adapter met name output dit ivm installeren in de auto.

 5. De aansluiting op mijn tv is een DVI. Het internet werkt prima maar het geluid niet. Hoe los ik dit op?

  • Geluid kan wel over hdmi maar niet over dvi. Wat je kunt doen is een usb naar audio dongle op een usb poort aansluiten en via de hoofdtelefoonuitgang (3,5mm) naar je tv. Vaak heb je op de tv wel een audio in. Soms is dit tulp (cinch).

   De usb naar audio dongle wordt in de meeste gevallen automatisch herkend en werkt direct. Je hoeft dus niets daarvoor in te stellen.

  • Bedankt Ricks !

   Iemand nog enig idee hoe het zit met touchschreen drivers ?

   • Er zijn wat standaard touchscreen drivers ingebakken in de android firmware. Hier op het forum heb ik ook iets gelezen over touchscreen aansluiten via usb. Moet je daar even een kijkje nemen.

 6. Er is een minix edition van xbmc beschikbaar. Speelt deze 1080p content vloeiend af zonder gebruik te maken van mx player?

  • Ik vind het nog niet een enorme verbetering. Nu is er de Beta2 waarbij je de mogelijkheid krijgt om een externe player te selecteren