Measy U2c Android TV Stick

android tv stick

Measy U2c

Measy lanceert de eerste Android Stick met een ingebouwde camera (webcam).

De Measy U2C is de opvolger van de Measy U2A waarbij het grootste verschil de ingebouwde webcam is, een microfoon en een Bluetooth module.

Deze keer is er wel gedacht aan een ‘reset’ button om de Android Stick in een firmware download modus te zetten welke Measy bij de U2A vergeten was. Wel zo praktisch als je de stick wilt voorzien van de allerlaatste Android software (firmware).

Camera en microfoon

De Measy U2C is meer gericht op communiceren vandaar de ingebouwde camera en microfoon. Ideaal als je wilt Skypen (video chatten). De 2 Megapixel camera doet het redelijk goed maar de microfoon werkt niet op grote afstand. Zolang je binnen het bereik van de camera blijft zal de microfoon je ook wel verstaan.

Om de camera goed te kunnen benutten moet deze aan in de zijkant van de tv worden gestoken of in een speciale houder worden geplaatst. Het beeld van de camera is met de huidige Android versie niet te roteren dus afhankelijk aan welke kant de HDMI poort zit in de tv kan het zijn dat het beeld ondersteboven wordt weergegeven.

CPU

De Measy U2C is gebaseerd op de welbekende Dual Core Rockchip RK3066 welke een kloksnelheid kan halen van 1.6GHz. De Rockchip ondersteunt NEON technologie welke het mogelijk maakt om XBMC te draaien. XBMC is een mediacenter app welke de Android Stick omtovert tot de perfecte mediaplayer. Muziek en films kunnen in een supermooie omgeving worden afgespeeld.

Measy heeft de software getweaked waardoor de stick op 1.8GHz loopt zonder problemen. In de Dual Core CPU zit ook een videochip ingebouwd van het type Mali400. De Mali400 in de Measy U2C kan probleemloos Full HD content afspelen met een resolutie van 1080p. Ook 3D films zijn geen probleem voor de Measy U2C.

Werkgeheugen en opslag geheugen

De Measy U2C heeft 1GB Ram werkheheugen en 8GB opslag geheugen. Het opslag geheugen wordt deels gebruikt voor Android zelf. Wat er overblijft is vrij te gebruiken om apps op te slaan. Wil je uitbreiden dan kan dat d.m.v. een SD kaart. Met een app welke je nog zelf even moet downloaden kun je de SD kaart voor extra opslag ruimte gebruiken. Een SD kaart van 32GB wordt ondersteunt. Groter dan dat gaat niet werken.

Apps

Spelletjes spelen, internetten, Skypen, Facebook, Uitzending gemist en vele andere apps zijn gewoon uit de Play Store te halen waar zich nog 700.000 andere apps bevinden. De meeste zijn gewoon gratis te downloaden.

Wifi

Films streamen vanaf een hardeschijf (NAS) is geen probleem. Dit kan gewoon draadloos via de ingebouwde Wifi. De Measy U2C is voorzien van een 802.11 b/g/n wifi adapter welke dankzij de N techonologie hoge datasnelheden kan halen. Hiervoor is wel een router nodig die dit ook ondersteunt.

Dlna

Ook is de Measy U2C compatibel met Dlna welke het mogelijk maakt om media vanaf andere Dlna ondersteunende apparaten af te spelen.

Bluetooth

Bluetooth heeft de Measy U2C ook aan boord welke het mogelijk maakt andere bluetooth apparaten te koppelen. Je kunt bijvoorbeeld een smartfoon koppelen en bestanden uitwisselen. Ook zijn er controllers die via bluetooth gekoppeld kunnen worden. Niet elk bluetooth apparaat zal worden ondersteunt omdat de firmware er ook overweg mee moet kunnen.

Standby knop

De Measy U2C is ook voorzien van een standby knop om het hardwarematig in slaapstand te zetten. Er hoeft dus geen adapter uit geschakeld of ontkoppeld te worden.

Firmware updates

Measy is helaas niet heel vlot met firmware updates is gebleken in het verleden. Een nieuwe software update kan op zich laten wachten.

Technische specificaties Measy U2C

 • 1.6 GHz dual core processor: RK3066 (Rockchip) ARM Cortex-A9 welke op 1.8GHz draait
 • Quad core video processor: ARM Mali 400 GPU
 • 1GB RAM DDR3 werkgeheugen
 • 8GB Nand Flash opslag geheugen
 • Android 4.1.1 Jelly Bean (nieuwste versie Android)
 • Camera 2MP, ingebouwd
 • Microfoon, ingebouwd
 • Micro SD kaart slot (tot 32GB)
 • Wifi 802.11 B+G+N
 • Bluetooth v2.1
 • Mini USB poort voor voeding
 • USB poort voor externe hardware
 • Mini USB poort voor externe hardware
 • HDMI 1.4