Measy U2A Android TV Stick

Android HDMI TV Stick

Measy U2A

De fabrikant Measy kennen we al van de betrouwbare wireless keyboards. De Measy RC 11 en RC12 zijn wireless Fly Mouse keyboards welke een keyboard en mousepad combineren. Deze zijn zeer populair rond de Android Stick.

Measy is nu ook met een eigen Android HDMI TV Stick op de markt gekomen. Dit is de Measy U2A geworden. De Measy U2A wordt ook wel Measy mini pc genoemd.

De Measy U2A ziet er mooi ziet en is voorzien voor ventilatie gaatjes voor de koeling. Hij is wit van kleur en kan direct in de TV worden geplugd. Niet alle Android HDMI TV Sticks kunnen dit want sommige hebben nog een tussen HDMI kabel nodig.

Onder de motorkap

De Measy U2A is een monster. Measy heeft de welbekende Rockchip RK3066 gebruikt welke een Dual Core processor met Cortex A9 architectuur. Deze CPU draait op een snelheid van 1.8 GHz. Je krijgt dus een 2 x 1.8 GHz CPU omdat het Dual Core is. Dit in tegenstelling tot zijn broertjes en zusjes die nog op 1.5 GHz draaien.

NEON Compatibel

De Measy U2A is ook NEON compatibel wat er voor zorgt dat ook speciale apps zoals XBMC willen draaien. Niet elke CPU ondersteunt NEON. Ook ondersteunt de Measy U2A Ubuntu 12.10 en hoger voor de Linux liefhebbers.

XBMC is een must have app voor elke Media Center fanaat. XBMC is een soort van digitale videotheek waar je door je film of audio hoesjes heen kunt bladeren. Je kiest hetgeen wat je wilt zien of horen en hij speelt het vlekkeloos af. Meer informatie over XBMC kun je hier vinden. De app is overigens niet in de Google Play area te vinden maar wel op onze site!

Uitrusting

Om de Measy U2A toch interessant geprijsd in de markt te kunnen zetten hebben de makers gekozen voor 1GB DDR3 RAM geheugen en 4GB Opslag geheugen. In praktijk is 4GB opslag ruim voldoende en kun je altijd uitbreiden met een microSD kaart. Deze kaart mag maximaal 32GB zijn wat je een gigantische opslag voor apps oplevert.

Ook is er bezuinigd op een Bluetooth optie. Bluetooth kan handig zijn als je een mobieltje wilt koppelen maar er zijn zat apps die dit overbodig en makkelijker maken. Indien Bluetooth wel belangrijk is kan er gebruik gemaakt worden van een Bluetooth Dongle. Helaas is niet elke Bluetooth Dongle compatibel. Vaak een Dongle welke meegeleverd wordt met een Android compatibel keyboard is dat wel.

De Measy U2A speelt alle apps af die er in de Google Play te vinden zijn en ook nog een keer soepel.

Videoprestaties van de Measy U2A

Videoprestaties zijn zoals je mag verwachten ronduit prima. De Measy U2A is uitgerust met een Quad Core Mali400 GPU Video processor. Grafische toepassingen, 3D beeldweergave, 1080P Full HD beeldweergave en games werken allemaal zeer goed. De GPU lijkt het allemaal op zijn gemak te kunnen doen. Er is een Video decoder aanwezig welke ook 2160P, H.264, VC-1 en Mpeg-4 ondersteunt.

Android versie

Measy heeft de U2A Android TV Stick standaard uitgerust met Android 4.1.1. Dit is de Jelly Bean variant van Android.

Veel apps en veel mogelijkheden

Met de Measy U2A kun je heel veel leuke dingen doen. Het is veel meer dan alleen maar Full-HD film kijken. Je kunt er ook uitstekend mee Internetten met een webbrowser naar keuze. Onze favoriet is Google Chrome. Daarnaast kun je gamen, uitzending gemist kijken, het nieuws, het weer, e-mailen, skypen met beeld en geluid (videochat waar wel een usb camera voor nodig is) en nog heel veel meer. Wat je met een Android Smartfoon kunt doen kan met deze Measy U2A Android HDMI TV Stick ook, behalve bellen via een GSM mast dan.

iPhone koppelen

Heb je een iPhone dan kun je die natuurlijk ook koppelen met de Measy U2A. Er is in de Google Play store een app te downloaden genaamd AirPlay.  Met deze app kun je het beeldscherm op de TV laten weergeven. Helaas is er nog geen goede app op dit moment die hetzelfde met een Android telefoon mogelijk maakt. Ontwikkelaars zeggen er wel hard aan te werken. Inmiddels zijn er wel diverse apps die het mogelijk maken de Android Smartfoon te gebruiken als afstandsbediening.

Wifi voor draadloos internet en communicatie

Uiteraard mag Wifi niet ontbreken op een Android HDMI TV Stick. De Measy U2A is voorzien van een  802.11 B/G/N protocol. Indien er ook een N router aanwezig is kan de stick een netwerk/internetverbinding opzetten met een snelheid van 150Mbps. De gemiddelde internetsnelheid in Nederland ligt rond de 20Mbps dus deze Android TV Stick is zeker klaar voor de toekomst. Streamen binnenshuis is met deze snelheid ook geen probleem. Een Blu-Ray film formaat zou de stick met gemak kunnen streamen.

Aansluitingen op de Measy U2A

De Measy U2A is voorzien van een USB power aansluiting, een SD kaart slot en een USB 2.0 poort voor diverse USB apparaten. Wil je meerdere apparaten gaan aansluiten zoals camera, hardeschijf of andere USB apparaten dan kun je het beste een Powered USB-Hub gebruiken. Deze USB hub zorgt ervoor dat stroomvretende USB apparaten lekker werken.

Technische specificaties van de Measy U2A

 • 1.8 GHz Dual Core processor: Rockchip RK3066 ARM Cortex A9
 • Quad Core Video processor: ARM Mali 400 GPU
 • 1GB RAM DDR3 Werkgeheugen
 • 4GB Nand Flash Opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 36GB met microSD)
 • Android 4.1.1 Jelly Bean
 • Micro SD kaart slot (tot 32GB compatibel)
 • Wifi 802.11 B/G/N (tot 150Mbit)
 • USB 2.0 aansluiting voor randapparatuur
 • Micro USB poort voor voeding
 • HDMI connector om direct in de TV de steken
 • Afmetingen 98,3 x 38,5 x 11mm
Rate this post

38 reacties

 1. Deze is al te bestellen in nederland!Weet alleen niet of het een betrouwbare site is…..

 2. ok.Dan wacht ik nog even …….Lijkt mij wel een goede…..

 3. Draait het dit keer ook 1080p op XBMC vloeiend? Ik heb de MK802+ en die draait dus voor geen ene meter XBMC.

  Alvast bedankt voor ervaringen.

  • Roy,

   Ik heb een MK808B en daar draait XBMC vlekkeloos op. Kan gewoon vanaf hardeschijf 1080p afspelen. Superstrak beeld. De MK808B en de Measy U2A hebben dezelfde processoren, alleen loopt de Measy U2A op 1.8GHZ en de MK808B op 1.6GHZ. Moet prima gaan werken dus.

 4. Heb gisteren de Measy U2A ontvangen (ism Measy RC12) en gelijk aangesloten. Ervaringen tot nu toe:

  Wifi problemen. In eerste instantie zag de stick niet eens mijn eigen netwerk. Uiteindelijk wel kunnen connecten. Alles verliep heel traag. Downloaden uit de app markt, afspelen Youtube etc. Ga nu toch maar een USB — Ethernet kabel aanschaffen.

  User Interface. Bij de eerste opstart kon ik kiezen uit de UI van de stick zelf of de gewone Tablet UI. Ik had voor de eerste
  gekozen, maar weet nu niet hoe te switchen naar de tablet variant? Misschien dat iemand dit weet?

  XBMC (beta 3) heb ik geherinstalleerd, maar nog geen content kunnen afspelen. Lijkt idd wel te gaan werken.

  • Helaas is Wifi bereik altijd wat minder bij de sticks.
   Iemand kwam hier met een tip voor een usb->ethernet adapter : RJ45 LAN adapter (KY-QF9700)

  • Op de accessoires pagina staat er een usb naar ethernet adapter (onderaan de pagina).

 5. Nog ff 1 vraag, eigenlijk een algemene, sturen deze sticks de DTS en Dolby rechtstreeks over de HDMI door naar de receiver.
  Ik heb dit namelijk al geprobeerd met een tabled, beeld is geweldig en vloeiend maar de receiver krijgt alles door in pcm stereo.

 6. Na een weekje spelen met dit dingetje:
  1:streamen werkt slecht.Hapert maar kan ook aan mijn router liggen.
  2:Ondanks dat overal vermeld staat dat je een BT-dongeltje kan aansluiten is dit niet mogelijk.
  3:bediening werkt redelijk met het toetsenbordje maar spelletjes gaat haast niet.Nog geen goede app gevonden die dit kan.
  4:Ik hoop dat er snel een Root voor is!

  • Hallo Erik,

   BT-dongle kan wel maar er zijn weinig exemplaren die werken op de firmware. Er zitten namelijk een beperkt aantal (linux) drivers voor bt-support ingebakken in de firmware daarom werken veel bt sticks niet. Bij een nieuwe firmware update zal dat vast verbeteren. Helaas is Measy niet up 2 date met de support op firmware. Als het goed is kun je de stick rooten op dezelfde manier als de iMito MX1.

 7. Weten jullie een goede bt-dongle die wel werkt?

  • Er zijn van die mini toetsenborden en soms ook draadloze muizen waarbij standaard een bt dongle geleverd wordt. Van die hele kleine dongles. Die werken in veel gevallen wel. Logitech schijnt vaak heel goed te zijn met compatibiliteit.

 8. weet iemand hoe je de U2A moet resetten?

 9. Mijn U2A geeft geen HDMI signaal maar staa wel aan, nu wil ik de stock firmware herstellen met rockchip batchtool maar wordt niet door computer herkend, hij ziet geen nieuwe hardware, op de andere modellen zit nl wel een resetknop die je met paperclip indrukt, de U2A heeft dat helaas niet.

 10. apparaat werkte normaal, stond aan en ging in een keer op zwart, volgens tv is er wel een apparaat aangesloten maar geeft geen signaal.

  • Heb je een andere tv of monitor met hdmi waarop je nog even kunt testen?
   Ik heb ook nog even op internet gezocht maar kan echt helemaal niets vinden over een reset knop op de measy u2a. Misschien omdat hij zo nieuw is? ik weet het niet.

   Je zou bijna zeggen dat je de firmware met een sd kaart moet inbrengen maar dan is vaak ook een reset knop nodig om hem vanaf booten te laten laden. Is ook wel riskant als het niet de manier was. Dan is hij dadelijk helemaal om zeep.

   Voeding ok? kun je die nog testen of iets? Anders zou ik contact opnemen met de verkoper. Ding is min of meer stuk zou je zeggen als hij geen beeld meer geeft.

   • heb het op andere tv geprobeerd, op mijn andere HDMI ingangen, stroom via usb van tv, stroom via 2 verschillende telefoon laders, stroom via usb van pc.
    Ding is net een dag oud en nu al naar de knoppen….ben bang dat deze retour gaat.

    • Tom, het is wel normaal dat de stick niet gaat werken op stroom via usb van tv of via telefoon lader. De stick heeft veel meer stroom nodig dan de tv of lader kan leveren. Dan krijg je inderdaad geen beeld.
     De bijgeleverde adapter moet 5 volt 2 ampere zijn. Alleen dan werkt de stick goed. Check dat nog even. Maar als hij daar niet mee werkt zou ik hem ook retour doen.

 11. Bij mij werkt de stick via usb stroom! Gebruik eigenlijk de meegeleverde adapter niet.

 12. bij mij zar er enkel een usb kabeltje bij die je op de usb van tv aansluit.
  Op de achterkant van het apparaatje staat btw input 5V/500 mAh !???

  • Voor een stabiele werking heb je echt meer nodig dan 500mA. Alle sticks op basis van een RK3066 processor kunnen het best op een 5V 2A adapter worden aangesloten. In 9 van de 10 gevallen werken sticks niet op de usb van de tv.
   Geen beeld is vaak een gevolg van te weinig stroom aanleveren waardoor de stick simpelweg niet opstart of in het beginscherm al blijft hangen.

 13. Ik ga ns kijken hoe ik het dingetje moet Rooten. Andere Rom erop en kijken of ik droidmote aan de praat krijg.
  Weet iemand hoe ik YouTube op het hele scherm kan krijgen? Met de app lukt het niet.

  • Hoi Erik
   Dat probleem had ik gister ook! Je gebruikt de app van youtube en die is niet in orde. Zit een foutje in of zoiets. Ga naar internet en ga dan naar youtube.com en daar kun je bij een filmpje wel het hele scherm zien.

 14. Goedenavond allemaal. Een vraag of suggestie voor de beheerders. Is het misschien een idee om een forum te maken?

 15. Jeeeeh 🙂

 16. Root werkt!!

 17. Weet iemand hoe ik de muis instellingen kan aanpassen. Ik wil met de rechter muis knop gewoon kunnen copy pasten.

 18. copy paste … windows! gebruik efs explorer voor zulke dingen.
  Heb die stick ook… niet zo tevreden van!