Kodi de opvolger van XBMC

kodi-screen-xbmc

Kodi is de nieuwe naam geworden van XBMC. Een van de redenen om de naam te veranderen was omdat XBMC verwijst naar de Xbox waar de mediacenterschil ooit voor gebouwd was. Kodi is met vele platformen compatibel waaronder Android.

Wat is Kodi

Kodi, voor wie XBMC nog niet kent, is de perfecte manier om je media zoals films te tonen op de tv. Alle filmhoesjes netjes gepresenteerd met alle bijbehorende filminformatie. Naast het weergeven van je media is Kodi ook een videoplayer met ontzettend veel opties. Er zijn Add-ons te downloaden zodat je ook via internet van alles kunt streamen.

kodi-helix

Wat is er nieuw aan Kodi

Kodi, versie 14.0 met de codenaam Helix, biedt ondersteuning aan de H.265 codec en kan overweg met de nieuwe 4K resolutie. De hardware versnelling voor Android is verbeterd waardoor het lekker soepel draait. DLNA, UPnP en Airplay worden goed ondersteunt. Het inlezen en opbouwen van de mediabibliotheek gaat sneller dan ooit daarvoor. Er is een mogelijkheid bijgekomen om automatische updates van Add-ons uit te zetten. En tot slot is er een virtueel Qwerty keyboard bijgekomen.

Meer rekenkracht nodig voor H.265

h265 hevcFFmpeg versie 2.2.4 maakt het afspelen van H.265 codecs mogelijk. Echter biedt FFmpeg 2.2.4 op dit moment nog geen hardwareacceleratie voor het afspelen van H.265 en is er dus een sterke CPU benodigd.

ARM

Android processoren zijn ARM processoren. Mocht je de nieuwste versie van de Kodi website zelf halen, let er dan op dat je ARM kiest en niet X86.

Upgraden van XBMC naar Kodi

Bij upgraden naar Kodi 14.0 is het verstandig om je mediabibliotheek te backuppen net als de settings.

Lees: Mediabibliotheek backuppen
Lees: XBMC settings backuppen

Verse Kodi installatie

Door op de onderstaande button te klikken kun je Kodi 14.0: Helix downloaden. Doe dit met je Android device. Je download namelijk rechtstreeks de APK file welke je direct kunt installeren.

Kodi komt niet uit de Google Play. Buiten de Google Play om iets downloaden vereist altijd een aanpassing in de settings van je Android instellingen. Ga naar de beveiligingsopties en geef aan dat je downloaden vanuit ‘onbekende bronnen’ vertrouwd.

Problemen met het openen van de app? Deze app kan je dan helpen: ES File Explorer

download app
Download Kodi 14.0

 

Add-ons Explorer

Meer uit Kodi halen? Download dan de Kodi Add-Ons Explorer. Voordat je hiermee aan de slag gaat is het wel verstandig om eerst basiskennis op te doen van Kodi en dus eerst lekker te experimenteren.

download app
Download Add-ons Explorer

 

Kodi bedienen met Smartfoon of Tablet

Kodi laat zich ook besturen met een Smartfoon of Tablet. Hiervoor kun je de ‘Remote for Kodi’ app downloaden. Op het scherm van je telefoon of tablet verschijnen ook de filmhoesjes die je op je Android TV device hebt staan. Vanuit hier kun je je media opzoeken en starten. De app kun je tevens met stem-commando’s bedienen (Engels).

download app
Download Remote for Kodi

 

5/5 - (2 stemmen)