iMito QX1 Quad Core Android Stick

imito qx1iMito brengt de QX1 Quad Core Android Stick op de markt.

De iMito QX1 heeft een 1.6 GHz Quad Core CPU en een externe antenne!

iMito kennen we al van de MX1 en MX2 Dual Core Android Sticks.

 

Ook iMito kan niet achterblijven en komt met een Quad Core RK3188 van Rockchip in de QX1. Deze Quad Core processor heeft bij de iMito QX1 een CPU snelheid van 1.6 GHz in tegenstelling tot andere RK3188 Android TV Stick. De RK3188 processor kan een snelheid aan van 1.8 GHz maar iMito laat hem draaien op 1.6 GHz. Dit wordt in de software bepaald. Wellicht is dit gedaan om warmteontwikkeling te reduceren en stabiliteit te verbeteren.

De RK3188 Rockhip is tevens voorzien van een Quad Core Mali400 videoprocessor welke ook NEON technologie ondersteunt. NEON zorgt ervoor dat de XBMC app kan werken. XBMC is een Mediacenter app welke een Android Stick omtovert tot een waar Mediacenter. Je kunt via deze interface gemakkelijk films en muziek afspelen. XBMC is zeer uitgebreid en kan er veel.

De iMito QX1 kan moeiteloos Full HD 1080p films streamen via het netwerk en DLNA. Apparaten die DLNA onderteunen kunnen worden gebruikt als mediaservers. Denk hierbij aan een pc, ps3 of nas (netwerk hardeschijf). Uiteraard kun je ook je films of muziek op een usb hardeschijf, usb stick of micro SD kaart zetten.

imito qx1Externe antenne

Wat de iMito QX1 zo bijzonder maakt is dat er geen Wifi antenne is ingebouwd. Er is een aansluiting aanwezig om een externe antenne op aan te sluiten welke standaard wordt meegeleverd. De antenne zorgt voor een zeer goede Wifi ontvangst.

Wifi en Bluetooth

Voor Wifi is de laatste 802.11 B/G/N standaard gekozen wat logisch is. Draadloos kun je een snelheid halen van 150Mbps op de N-band (5 GHz) en 54Mbps op de G-band (2,4 GHz).

De Bluetooth is versie 2.1 met EDR ondersteuning. Handig om andere bluetooth apparaten te koppelen zoals een telefoon of controller.

Aansluitingen

De iMito QX1 heeft een Wifi antenne aansluiting, een mini usb voor de voeding, een normale usb poort voor usb apparaten, een micro SD kaart slot en een HDMI connector zodat deze stick rechtstreeks in de tv kan worden gestoken.

De normale usb poort is voor uitbreiding bedoeld van diverse usb apparaten waaronder usb sticks, webcam, usb hdd, usb muis en usb keyboard. Ook kan hier een dongle (ontvanger) op aangesloten worden om een draadloze flymouse of afstandsbediening te laten werken. Heb je niet genoeg aan 1 usb poort dan kun je uitbreiden met een usb hub. Gebruik bij voorkeur een powered usb hub zodat je altijd genoeg stroom ter beschikking hebt.

Het micro SD kaart slot kan worden gebruikt om het opslag geheugen mee uit te breiden. Heb je niet genoeg aan de 8GB dan kun je een micro SD kaart inzetten van maximaal 32GB. Wel heb je een app hiervoor nodig om het geheugen toe te wijzen. Ook kun je data, films of muziek op de kaart kwijt en vanaf daar afspelen. Pas wel op met het verwijderen van de kaart terwijl de iMito QX1 aan staat. Dit kan namelijk je sd Kaart corrupt maken waardoor je data kwijt raakt.

Android software

iMito brengt de QX1 op de markt met Android 4.2.2 Jelly Bean welke Flash 11.x en HTML 5 ondersteunt. Je bent hiermee voorzien van de allernieuwste Android die op dit moment verkrijgbaar is. In de Android market (Google Play) heb je beschikking over 700.000 apps en games waarvan je kunt genieten. Op onze website hebben wij een app pagina waar een aantal interessante apps zijn geselecteerd om de Android TV Stick nog leuker te maken.

Wil je bellen met beeld? Installeer dan Skype en een webcam. Je kunt gratis bellen met of zonder beeld via het internet.

Films kijken, muziek luisteren, e-mailen, Twitteren, Facebooken en nog veel meer leuks is mogelijk.

 

imito qx1Technische specificaties iMito QX1

Processor Rockchip RK3188 Cortex A9
CPU 1.6 GHz Quad Core
GPU (video) Quad Core Mali400
RAM 2GB werkgeheugen
Opslag 8GB Nand Flash
Video resolutie 1080p @ 60fps, 720, 576p
Wifi 802.11 BGN
Bluetooth versie 2.1
HDMI 1.4
USB poorten 1x Host
Voeding micro USB
Micro SD slot tot 32GB
Wifi antenne Externe antenne

 

allwinner a31 bluetooth logo  wifi n