iMito QX1 – Android TV Stick – Quad Core RK3188

imito qx1 kopeniMito QX1 Quad Core Android mini pc TV Stick

CPU: 1.8 GHz / Wifi 802.11 BGN / 2GB RAM / 8GB Opslag

Rockchip RK3188 / Android 4.2 Jelly Bean / Bluetooth 2.1

Niet meer te koop

 

 

 


 

imito qx1De iMito QX1 is de opvolger van iMito MX1 en iMito MX2. De iMito QX1 is een Quad Core uitvoering welke gebaseerd is op de Rockchip RK3188.

De iMito QX1 is een fraai vormgegeven Android TV Stick met een metalen onder- en bovenkant. De metalen delen helpen voor de warmteoverdracht en helpen de processor koel te houden. Wat de iMito QX1 zo mooi maakt is zijn externe Wifi magneet antenne. De antenne zorgt voor een extra goed Wifi bereik en is tevens vast te plakken aan een metalen object.

Processor

De iMito QX1 heeft een Quad Core Rockchip van het type RK3188. Deze processor huisvest een Quad Core CPU en een Quad Core GPU. De CPU is voor de rekenkracht en de GPU is de videokaart chip. Beide (GPU en CPU) zijn van een Quad Core type dus deze Rockchip heeft 4 CPU’s en 4 GPU’s onder haar vleugels. De CPU’s draaien op een snelheid van 1.6 GHz ook al kan de chip op een snelheid van 1.8 GHz draaien. De firmware is bewust aangepast zodat de CPU iets langzamer draaien om efficiënt te blijven. Er is een goede balans tussen performance en warmteontwikkeling.

De GPU’s zijn van het type Mali400 die al eerder bij de Dual Core Rockchip (RK3066) werd toegepast. De Mali400 staat garant voor goede videoprestaties en gamemogelijkheden. De iMito QX1 kan probleemloos HD content afspelen zoals 720p en 1080p (Full HD) formaten. De Mali400 is technisch zelfs in staat om 2160P met een maximale resolutie van 2048 x 1536 pixels weer te laten geven. Android is op dit moment nog niet zo ver dus wellicht met een nieuwe update dat de ware kracht losgelaten kan worden.

Geheugen

Het werkgeheugen in de iMito QX1 is 2GB groot en van het type DDR3. Dit is een luxe omdat 2GB erg veel is. Het helpt apps sneller op te starten doordat er niet eerst apps op de achtergrond gesloten hoeven worden omdat er toch genoeg ruimte is. Vooral grotere bestanden kunnen sneller geladen worden.

Voor de opslag is gekozen voor 8GB. In praktijk is dat ruim voldoende om van alles te kunnen. Het besturingssysteem Android snoept weliswaar wat geheugen van de 8GB af maar er blijft genoeg over voor honderden apps. In 9 van de 10 gevallen worden films toch vanaf andere media afgespeeld en gestreamd.

imito qx1Wifi en Bluetooth

De iMito QX1 is voorzien van een snelle Wifi adapter. De Wifi adapter kan snelheden aan tot 150Mbit wat ruim 18MB (MegaByte) per seconde is. Om Blu Ray films te streamen heb je al aan een 40Mbit verbinding genoeg. Om gebruik te maken van deze hoge snelheid heb je wel een router nodig die 802.11 N ondersteunt. Deze N-technologie maakt hogere snelheden mogelijk en werkt tevens op een andere frequentie (5GHz) waardoor hij minder last heeft van interferentie (buren met Wifi op het zelfde Wifi-kanaal). De externe antenne geeft een verbeterd bereik waardoor de afstand tussen de iMito QX1 wat groter mag zijn dan andere sticks die een interne antenne hebben.

Ook aan Bluetooth is gedacht zodat je een telefoon met Bluetooth kunt koppelen om foto’s te sharen. De Bluetooth optie kan ook nuttig zijn om andere apparaten te koppelen zoals gamecontrollers. (De meeste remotes en flymouses zijn voorzien van een meegeleverde ontvanger en werken niet op Bluetooth.)

DLNA

Uiteraard ondersteunt de iMito QX1 ook DLNA waarmee je vanaf andere apparaten zoals een PC, Xbox, PS3 of Android telefoon films en andere media kunt streamen. Ook de meeste type NAS (netwerk hardeschijf) ondersteunen DLNA.

XBMC

Omdat de Rockchip RK3188 ook voorzien is van een NEON Coprocessor is de XBMC app (Mediacenter schil) ook te installeren op de iMito QX1. Met XBMC kun je deze mooie Android Stick omtoveren tot een echt MediaCenter. Blader door je filmhoesjes heen en kies de film die jij wilt zien. Er is zelfs een speciale app voor je Android telefoon waar je ook de film kunt selecteren. De iMito QX1 speelt het dan voor je af.

Er zijn talloze plugins gratis te downloaden binnen XBMC waaronder 1channel. Hier kun je gratis recente films kijken (zelfs 2013 titels) maar het enige nadeel is dat ze nog zonder ondertitels zijn. Dit komt omdat ze voornamelijk op Amerikaanse servers draaien. Omdat de vraag steeds groter wordt naar ondertitels komt er ongetwijfeld op kort termijn een mogelijkheid om vanaf andere locaties een ondertitel te importeren.

Games, apps en internet

Uiteraard kun je op de iMito QX1 erg goed en snel internetten. Je kunt alle websites gewoon bezoeken. Ook kunt je je eigen favoriete browser hiervoor gebruiken. In de Google Play Store zijn er ruim 700.000 apps te downloaden waarvan een overgroot deel gratis is. Om in te kunnen loggen op de Google Play heb je een Google account nodig. Heb je die niet dan maak je die gratis aan. Heb je Gmail dan is dit ook voldoende.

In de app store zijn niet alleen ontzettend veel games gratis te downloaden maar ook handige en nuttige apps. Van e-mail programma’s tot Word & Excel. Ook kun je met de iMito QX1 gratis bellen en videobellen met Skype. Het videobellen is uiteraard alleen mogelijk met een webcam. Deze kan via de usb poort gekoppeld worden. Niet alle webcam’s zullen werken. Soms is er een powered usb hub benodigd om een webcam te laten werken omdat deze in sommige gevallen te veel stroom vraagt van de iMito QX1. Een power usb hub is een usb hub met een eigen voeding. Deze voeding voedt de usb poorten.

Android

Op dit moment zit er nog standaard Android 4.1 op de iMito QX1 maar er is al een officiële Android 4.2 te downloaden.

 

Meer info?Bekijk dan dit artikel:  iMito QX1

 

Technische specificaties van de iMito QX1

Model iMito QX1
Processor Rockchip RK3188
CPU Quad Core 1,8 GHz (draait op 4x 1.6GHz)
GPU (video) Quad Core Mali400 videochip
RAM 2 GB RAM DDR3 werkgeheugen
Opslag 8 GB Nand Flash
Wifi 802.11 BGN tot 150Mbps
Bluetooth BT versie 2.1
USB 2x micro USB (waarvan 1 voor power), 1x normaal USB
SD kaart Ja, micro tot 32GB
Video Support Full HD 720P / 1080P / 2160P / 3D
Video bestandsformaten DivX, H.263, H.264, MKV, VOB, BD-ISO, etc.
HDMI HDMI 1.4 (audio + video)
Android Android 4.2
Leveringsomvang iMito QX1 Quad Core Stick / HDMI kabel / usb verloopkabel / Adapter 230v/5V2A / usb voedingskabel

 

rk3188 quad corewifi nbluetooth logo


 

Rate this post