Hoe krijg je de ideale verbinding voor elektronische apparaten?

Met name voor zakenlui kan het fijn zijn om een eigen hotspot te creëren tijdens een zakenreis. Het gebruik van openbare WiFi-netwerken is niet altijd veilig. In het bijzonder wanneer er bankzaken geregeld moeten worden, wanneer er belangrijke of privacygevoelige data verstuurd moet worden, enzovoorts. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apparaatjes, waarmee je overal een eigen internetverbinding op kunt zetten. Overigens was dit voorheen ook al mogelijk, door van je telefoon een hotspot te maken. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden.

 

Van je telefoon een persoonlijke hotspot maken

In je abonnement voor het gebruik van je mobiele telefoon zit vaak de nodige mobiele data. Dit kan een reden zijn om van je mobiele telefoon een hotspot te maken. In de instellingen van je toestel kies je hiervoor een wachtwoord en geef je aan, dat andere apparaten verbinding mogen maken. Vervolgens selecteer je het geopende WiFi-netwerk op je laptop of tablet en maak je verbinding aan de hand van het ingevoerde wachtwoord. Door voor een sterk wachtwoord te kiezen, zullen mensen in je omgeving geen toegang krijgen tot je databundel.

 

Na het gebruik van een persoonlijke hotspot via je mobiele telefoon, kan het verstandig zijn om deze weer uit te schakelen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je laptop in de toekomst automatisch verbinding maakt met je telefoon. Iets wat niet altijd even prettig is!

 

Kies voor de aanschaf van een zogenaamde MiFi router

Naast het gebruik van je eigen smartphone om een WiFi-netwerk op te zetten, kun je ook voor de aanschaf van een MiFi router kiezen. Door de aanschaf van een MiFi router heb je voortaan de mogelijkheid om met vijf tot tien apparaten te internetten, vanaf dezelfde verbinding. Ideaal, wanneer je ook collega’s toegang wilt geven tot je internetverbinding. Er zijn overigens ook kleinere MiFi routers, die door een minder groot aantal apparaten gebruikt kunnen worden. MiFi staat voor “mobiele WiFi”, wat verklaart dat het hier om een draagbare hotspot gaat.

 

Een MiFi router moet voor het gebruik hiervan gekoppeld worden aan een simkaart. In Nederland zijn er verschillende providers die speciale databundels aanbieden, specifiek voor het gebruik in een MiFi router. Hierbij heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om 10 tot 20 GB aan mobiele data te gebruiken, wat bijzonder veel is. Het instellen van de MiFi router is heel eenvoudig en vergt weinig tot geen technische kennis over routers.

 

Prepaid simkaart in een MiFi router gebruiken

Je hoeft overigens niet per definitie voor een abonnement te kiezen, die je met de MiFi router combineert. Wanneer je deze maar enkele keren per jaar gebruikt, is het verstandiger om voor een prepaid simkaart te kiezen. Je kunt hierbij per maand beslissen, of je een databundel wilt afnemen. Een ander voordeel van een prepaid simkaart is dat je nooit buiten je bundel kunt gaan. Als het tegoed verbruikt is, zal je de prepaid simkaart eerst opnieuw moeten opladen.

Rate this post