Google Play komt met in-app prijzen

google playIn de Play Store vind je nuttige informatie over een app zoals of hij gratis is en wat de review score is. Wat voorheen ontbrak waren de prijzen van de in-app aankopen. Daar wil Google nu verandering in brengen.

In-app aankopen zijn aankopen die je vanuit een app of game kunt doen. Vaak maken fabrikanten de app of game gratis en proberen ze aan in-app aankopen te verdienen. Credits (punten) of items kopen vanuit de game is het verdien model achter de app of game. Eigenlijk is er geen nadeel omdat je de app of game vaak volledig kunt gebruiken. Met name bij games kost het je wat extra tijd om de punten bij elkaar te verdienen en een level hoger te komen. Ben je tegen je vrienden aan het spelen en wil je ze inhalen dan kun je vanuit de game items of credits kopen en sneller te vorderen. Vaak zijn de aankopen niet duur en praat je over +/- 50 cent per keer.

Google wilt de prijzen van de in-app aankopen openbaar maken en voordat je de game of app download weet je dus al wat de kosten zijn. Deze kosten worden in de Google Play weergegeven. De Google Play store ondergaat een update waarbij ook de app makers hun adres vrij moeten geven. Dit is om fraudeurs tegen te gaan die nepgames opzetten en hiermee snel geld willen verdienen. App makers worden op die wijze geverifieerd en zodoende blijft de Google Play veilig.