Game Stick, een Game pad en een Android Stick in één

game stick

Game Stick

Er komt een Android Game Stick op de markt welke eigenlijk een combinatie is van een Android Stick met een bijpassende Gamepad (Controller). De Game Stick is voornamelijk gericht op het gamen op Android. De Android Stick is sterk genoeg om een spel op HD resolutie te spelen, 1080p wel te verstaan.

Hoe is de Game Stick ontstaan

De Game Stick is geboren uit een Kickstarter project waarbij mensen investeren in ideeën. Het Game Stick idee was om een Android spelcomputer te maken en mensen goedkoop  te voorzien van een Android spelcomputer. Het doel was dan ook om voor $79 USD de Game Stick op de markt te brengen. Niet duur voor een spelcomputer met een enorme Google Play Store waarbij hij zal worden aangesloten. Duizenden spellen ter beschikking waarvan meer en deel gratis is. Dankzij Android kun je gemakkelijk offline gamen, online gamen en tegen elkaar gamen op internet.

Spellen voor een normale spelcomputer waaronder Xbox, Playstation of de Wii zijn erg duur in vergelijking met wat een spel in de Android market zou gaan kosten.

Game Stick haalt stroom uit tv om te werken

De voeding voor de Game Stick wordt uit de tv gehaald. Er zijn geen batterijen of adapters nodig om de Game Stick te voeden. Je stopt de Game Stick in de HDMI aansluiting van de TV en hij werkt. De voeding komt uit de HDMI poort van de tv. Deze ondersteuning heet MHL. Recente LCD en Plasma tv’s hebben deze MHL ondersteuning standaard. Indien het een van de allereerste LCD of Plasma tv’s betreft welke toch niet over MHL beschikken dan is er geen nood aan de man. Er is als backup een usb aansluiting op de Game Stick aanwezig waarmee deze alsnog voorzien kan worden van stroom.

 

De Gamepad van de Game Stick

De gamepad is vergelijkbaar met de Xbox en de PS3 controller wat het type knoppen betreft. Er zijn ; 2 stuurknuppels, een plus-navigatie-toets en 4 ronde knopjes.

De Gamepad van de Game Stick heeft een ingebouwde accu welke d.m.v. een usb kabel opgeladen kan worden. De accu moet heel wat speeluren meekunnen dankzij de energievriendelijke techniek.

De Gamepad kan worden opgeladen via usb aan de tv of via een aparte adapter.

gamestick controller

Opgeruimd staat netjes

De Game Stick is vrij van draden. De Game Stick steek je in de tv en klaar. De Game Stick is draadloos en de (bluetooth) controller ook. Geen gedoe meer met draden die in de knoop raken.

Meer bedieningsmogelijkheden

Steeds meer Android apparaten waaronder Smartfoons worden voorzien van een hoge resolutie (HD) display waardoor de beeldkwaliteit toeneemt. Daarom zijn ook veel Android-APP ontwikkelaars bezig om meer games en apps te ontwikkelen voor 1080p formaat (1920 x 1080 pixels). Handig voor de Android Stick want die lift daar op mee. Tevens worden meerdere gamepads waaronder PS3 en Xbox compatibel met de Android Stick.

Het Game Stick project moet een volwaardige spelcomputer worden welke op Android draait. Android games zullen gratis en betaald in de Play Store te verkrijgen zijn.

 

Android software op de Game Stick

Dankzij Android is de Game Stick niet alleen geschikt om te gamen maar ook om films mee te kijken, te internetten, te bellen met bijvoorbeeld Skype en nog veel meer. Net als  de andere Android Sticks kan ook hier een Mediacenter van gemaakt worden dankzij fantastisch apps die de Game Stick om zullen toveren in een virutele bibliotheek aan films en muziek.

De Game Stick is een multifunctioneel apparaat en mag niet ontbreken in de huiskamer. Geweldig voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Android is geen moeilijk besturingssysteem om te begrijpen of te gebruiken. Maak verbinding met het internet via Wifi en connect met je vrienden. Niet alleen voor Facebook maar ook om een (video) gesprek te houden om tegen elkaar te Gamen!

gamestick gamepad

Kan de Game Stick concurreren met de andere spelcomputers?

De Game Stick zou niet geschikt zijn om de spellen van een Xbox of PS3 aan te kunnen. De spellen voor de Game Stick zijn in veel gevallen wat eenvoudiger maar dat neemt niet weg dat ze niet zo leuk zijn of er slechter uit zien. De Game Stick speelt net als de Xbox of PS3 een Full HD (1080p) beeld af.

Enkele grote game fabrikanten welke eerder voor PS3 en Xbox games maakten gaan nu ook voor Android aan de slag.

Ook de techniek bij Android devices blijven niet achter en zullen in de nabije toekomst net zo veel video-processorkracht als grote game consoles.

 

OUYA niet hetzelfde?

OUYA is een beetje het zelfde principe als  de Game Stick. De OUYA is meer in een box formaat en de Game Stick meer in een stick formaat. Wil je meer lezen over de OUYA?

 

Processor vergekijking – Amlogic 8726-MX   VS  Rockchip RK3066

De Amlogic 8726-MX kan niet op tegen de Rockchip RK3066. Fabrikanten van de Game Stick hebben gekozen voor een energiezuinig concept en daarom de voeding via HDMI (MHL) gebruikt om kabelbende te voorkomen. Hierdoor moeten prestaties ook iets achterblijven. De Amlogic 8726-MX draait met zijn 2 kernen op 1.2 GHz en heeft maar een Dual Core Mali400 videoprocessor aan boord.

De Rockchip RK3066 daarentegen heeft een Quad Core Mali400 videoprocessor aan boord en zijn kloksnelheid ligt net iets hoger.

In de benchmarks is dan ook te zien dat de Rockchip RK3066 het wint van de Amlogic 8726-MX.

 

Technische specificaties van de Game Stick

Processor Amlogic 8726-MX Cortex A9
CPU type Dual Core / 1.2 GHz
GPU type Dual Core Mali400
Ram geheugen 1GB DDR3
Opslag geheugen 8GB NAND Flash
SD Kaart slot Micro / max 32GB
Wifi 802.11 B/G/N (tot 54Mb op G) (tot 150Mb op N)
Bluetooth Android 4.1 Jelly Bean
Android versie HDMI 1.4 / 1080P Full HD en 3D
USB poort mini USB (otg)
Voeding via HDMI (HML) of USB van tv

 

 

Video over de Game Stick

Enkele games voor de Game Stick

(ook geschikt voor de normale Android Stick natuurlijk.

Shadowgun

Riptide GP