Firmware laden Rockchip RK3066 en RK3188

Op deze pagina vind je informatie over hoe je een Android TV stick of box kan voorzien van nieuwe firmware. Deze procedure is alleen voor Rockchip processoren waaronder RK3066RK3188 en RK3288

 

De onderstaande procedure is geheel op eigen risico. Garantie kan komen te vervalen door een Firmware upgrade.

Benodigdheden

Hardware

  • Windows computer (Windows 7 voorkeur, Windows 8 kan ook, Windows 8.1 af te raden)
  • USB kabel (bij voorkeur zo kort mogelijk)

Software

  • Rockchip drivers zoals bijv. Driver Assistant “autoinstaller (W7/W8)” | Downloaden: Bron1 | Bron2
  • Firmware file ( *.img ) | Downloaden van firmware bestanden kan bijv. via onze Firmware pagina
  • RK BatchTool versie 1.7 (Firmware flashtool) | Downloaden: Bron1 | Bron2

Stap 1 – Installeer de driver

Je kunt de Driver Assistant downloaden en installeren. De bovengenoemde download voorziet je van een pakket waar erg makkelijk werkt. Losse Rockchip drivers downloaden kan ook.

Stap 2 – Hardware aansluiten

Zodra de driver is geïnstalleerd kun je de hardware (Android TV Stick of Box) aansluiten. De computer moet de hardware herkennen en daarbij het bekende ‘usb aankoppelgeluidje’ laten horen.

Hoor je dit niet dan kan het zijn dat je de kabel op de verkeerde usb poort van je Android TV apparaat aangesloten hebt.

Let op: Veel apparaten hoeven tevens niet voorzien te zijn van een adapter en bij de meeste apparaten moet er een ‘switch‘ of ‘knopje‘ ingedrukt gehouden worden voordat hij met de pc wordt gekoppeld via usb. Zodra de pc het apparaat herkend dan kun je het knopje loslaten. Bij veel apparaten is er aan de zijkant een klein gaatje zichtbaar welke met bijvoorbeeld een tandenstoker ingedrukt kan worden. Bij het indrukken voel je een klik..

ugoos um2 reset

Stap 3 – Start de RK BatchTool

Als het Android TV apparaat goed is aangekoppeld dan zal de RK BatchTool ook laten zien dat er een apparaat is aangekoppeld d.m.v. een groen vlakje te laten oplichten in het ‘Connected Devices’ gebied. Krijg je dit niet dan kun je een andere usb poort proberen op je pc of laptop. Zonder groen vlakje kun je niet verder. Soms is een andere computer benodigd. Windows 7 werkt in de meeste gevallen het beste.

Je kunt vervolgens het Firmware bestand (*.img) selecteren door op de knop rechtsboven te klikken ( …. )  ter hoogte van de ‘FW Path’

Als het juiste bestand is geselecteerd klik je op RESTORE. Vanaf dat moment begint het firmware laden. Dit kan 5 minuten dure, wacht geduldig af.

Let op: Mocht je onverhoopt foutmeldingen blijven krijgen dan is het aan te raden een andere usb kabel te gebruiken.

rk batchtool

 

Stap 4 – Android TV apparaat starten

Het is normaal dat de eerste keer opstarten na het firmware laden meer tijd in beslag neemt. Geen zorgen.

Methode 2

Sommige firmware pakketten bestaan niet uit 1 .img firmware bestand maar uit diverse bestanden. In dat geval heb je de AndroidTool nodig.

De tool downloaden kan hier: AndroidTool v2.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.