FAQ Veel gestelde vragen

CategorieVraag en Antwoord
BEELDHet logo blijft in beeld staan en mijn stick gaat niet verder

Mogelijk is niet de juiste adapter aangesloten. Het kan ook zijn dat de firmware corrupt is geraakt. Bij sommige sticks die men zelf geroot heeft kan de Android software beschadigen.
BEELDDe Stick lijkt elke keer opnieuw op te starten en komt niet verder dan het Android logo. De stick blijft rebooten.

Er is een adapter probleem. Wellicht is de Android Stick op de TV aangesloten of is de adapter niet (meer) in orde. 5V 2A is vereist.
BEELDKan ik de Android stick aansluiten op een computer monitor of beamer?

Zolang de computer monitor of beamer beschikt over een HDMI aansluiting is dit
BEELDIk heb een HD ready tv en mijn beeld blijft zwart

Mogelijk staat de resolutie op de Android stick hoger ingesteld dan dat de tv aankan. Niet alle HD ready tv's ondersteunen 1080p. Sluit de Android stick op een tv aan die deze resolutie wel ondersteunt en ga naar de instelling om vervolgens de beeldresolutie lager te zetten.
BEELDMijn beeld gaat een paar seconden op zwart en daarna gaat het weer een tijdje goed

De beeldfrequentie/resolutie wordt niet goed ondersteunt op de tv. Ga naar Instellingen (settings)->HDMI mode om de beeldresolutie (Hz) lager te zetten. (1920x1080p-60 veranderen naar 1920x1080p-50) of (1280x720p-60 veranderen naar 1280x720p-50)
BEELDHet beeld stottert of hapert tijdens video afspelen

Sluit uit dat een slecht Wifi bereik een oorzaak kan spelen. Zie Wifi problemen.
Zit er mogelijk een probleem in de afspeelbron: Nas/iPad/PC/Usb stick, waar de film vanaf speelt
Zet de videoresolutie (Hz of FPS) lager en kijk of dit het probleem verhelpt.
Update XBMC naar een nieuwere versie indien deze gebruikt wordt.
Test of MXplayer dit probleem ook heeft.
BEELDVerschil tussen HDMI 1.4 Male en Female

HDMI 1.4 Male betekend dat deze rechtstreeks in de TV kan worden gestoken zonder tussenkomst van een kabel.

HDMI 1.4 Female betekend dat er een HDMI kabel gebruikt moet worden tussen de TV en het Android apparaat.
GELUIDGeen geluid op tv i.c.m. Minix Neo A2

Heeft u de Minix Neo A2 afstands en krijgt u het geluid op de afstandsbediening i.p.v. de tv?
Ga dan naar Settings > Sound > Sound Devices Manager en verander daar de alleen output instelling.
SOFTWARE/APPSProblemen met apps downloaden (Can't open file)

Waarschijnlijk krijg je deze melding nadat je een app probeert te downloaden/installeren welke niet afkomstig is uit de Goolgle Play.
De oplossing is als volgt: Download ES file explorer in de Google Play en installeer deze. Nu kun je een willekeurige app opnieuw downloaden en er zal een popup verschijnen met welk programma je de app wilt openen. Hier kies je voor ES files explorer en klaar...
SOFTWARE/APPSWelke internet browser is het beste?

Wij adviseren Google Chrome te downloaden via de Google Play en deze als standaard internet browser te gebruiken. Google Chrome is sneller en gaat beter om met beveiligingcenrtificaten.
SOFTWARE/APPSKan ik de bestanden op mijn Android stick benaderen via een pc?

Ja, dat is mogelijk. Gebruik hiervoor een app die je op de Android stick zelf installeert. Op onze apps pagina vind je o.a. een FTP server app en Android Share File Server (Apache Server).
SOFTWARE/APPSMoeten jullie XBMC er op zetten of kan ik dat zelf?

Ja, U kunt zelf gratis XBMC downloaden en installeren. XBMC apps kunt u vinden op onze app pagina of op XBMC.org. Een installatie handleiding vind u hier.
SOFTWARE/APPSGoogle Play Werkt niet meer. Hoe los ik dit op?

Probeer de fabrieksinstellingen opnieuw te laden (factory default). Dit lost vaak problemen op.
SOFTWARE/APPSUitzending gemist

Uitzending gemist werkt vooral de laatste tijd niet meer lekker. Het probleem ligt bij de provider van Uitzending gemist. Het best kan de app 'Gemist' worden gebruikt.
BESTURINGKan ik de Android stick met mijn telefoon of tablet bedienen?

Android sticks welke een Rockchip processor hebben (RK3066 of RK3188) kunnen worden bediend via een speciale app. Deze app is op een Android apparaat zoals een telefoon of tablet te installeren. Ga naar de Google Play en zoek op het model Android stick die je hebt. Vind je niets, zoek dan op de processor zoals Rockchip. In veel gevallen wil de Rockchip remote app ook goed werken voor Android TV sticks met een Rockchip.
BESTURINGKan ik de Android stick met mijn tv afstandsbediening besturen?

Nee, dat werkt niet.
BESTURINGWelk type afstandsbediening is het meest praktisch?

Een flymouse welke een combinatie van een toetsenbord en muis in 1 is wordt als meest praktisch gezien. Met de mouse kun je navigeren door de Android interface. Het toetsenbord kan handig zijn voor zoekfuncties, internet, e-mail, twitter en facebook.
BESTURINGWat zijn de beste flymouses?

Mele F10
Minix Neo A2
WIFI
Mijn Wifi bereik is slecht

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een slecht Wifi bereik. Hierover hebben wij een uitgebreid artikel geschreven. Lees hier meer over Wifi problemen oplossen.
FIRMWARE / ROOTENKan mijn Android stick defect raken door een nieuwe firmware installatie?

Ja, dat kan. Als er iets fout gaat tijdens het laden van de nieuwe firmware kan de Android stick corrupt raken en zal hij mogelijk niet meer goed werken. Lees de instructies altijd goed door voordat je er aan begint. In de update software zijn meerdere knoppen aanwezig waarbij de verkeerde knop een cruciaal gevolg kan hebben.
FIRMWARE / ROOTENIs de Android stick standaard geRoot?

Nee, als je bij ons een Android stick besteld is deze niet geRoot. Dit is iets wat je zelf moet doen. De Android sticks worden met originele firmware geleverd. Rooten is het verschaffen van toegang aan apps die de systeembestanden van het Android besturingssysteem willen benaderen om bepaalde wijzigingen aan te brengen.
FIRMWARE / ROOTENNa de firmware update doet mijn Android stick niets meer

Er zijn veel klonen in omloop welke niet compatibel zijn met de firmware. Benader in dit geval de verkoper om de juiste firmware te verkrijgen.
Het kan ook zijn dat er iets fout is gegaan tijdens het laden van de firmware. Probeer het opnieuw. Eventueel op een andere computer met een korte usb kabel.
FIRMWARE / ROOTENMijn pc herkent de Android stick niet

Indien je bestanden wilt kopieren naar het (flash) geheugen van de Android stick moet je een vinkje (usb) aanvinken in de instellingen.
Indien je firmware wilt laden moet je een recovery procedure uitvoeren (knopje ingedrukt houden en daarna usb kabel inpluggen op de otg poort van de stick) voordat de computer hem herkent. Zodra de computer hem herkent moet er voor de eerste keer een driver worden geïnstalleerd voordat de firmware recovery software de Android stick zal herkennen.
HARDWARE AANSLUITENKan ik mijn Android stick ook op de ethernet kabel aansluiten?

Veel Android sticks zijn hier mee compatibel. Bij de instellingen moet er een ethernet optie aanwezig zijn welke je aan- en uit kunt zetten. Als dit het geval is kun je een USB naar Ethernet adapter aankoppelen.
HARDWARE AANSLUITENMag ik een SD-kaart aankoppelen of verwijderen terwijl de Android stick aan staat?

Het is af te raden om een SD kaart in de Android stick te steken of te verwijderen als deze aan staat. Zet eerst de Android stick uit voordat er een handeling wordt uitgevoerd met de SD kaart. De Android software maakt de SD kaart corrupt als deze verwijderd wordt uit een werkend systeem.
HARDWARE AANSLUITENMijn Android stick heeft geen Bluetooth, kan ik dit later uitbreiden?

Een Android stick achteraf voorzien van Bluetooth is soms mogelijk. Om te beginnen moet er bij de instellingen een Bluetooth optie aanwezig zijn waarmee je in de software het aan- en uit kunt zetten. Vervolgens heb je een Bluetooth usb dongle nodig welke ook compatibel is met Android. Veel Logitech producten zijn er goed compatibel met Android.
HARDWAREWelke webcam kan ik het beste aansluiten en hoe?

De Logitech C170 webcam werkt veruit het beste op de meeste sticks. Een webcam heeft bijna altijd een Powered Usb Hub nodig om te kunnen werken. Daarnaast moet de stick eerst worden uitgezet voordat de webcam wordt aangesloten anders herkent de stick de camera niet. In sommige gevallen moet je meerdere usb poorten proberen op zowel de hub als de stick zelf.
HARDWARE AANSLUITENWerken alle usb apparaten?

Bijna alle usb apparaten zullen werken op de Android stick. Er zijn apparaten die toch niet compatibel zijn zoals de meeste usb BT dongles. Een usb webcam heeft vaak meer stroom nodig dan de Android stick kan leveren. Gebruik hiervoor een ‘powered’ usb hub. Deze heeft een eigen voeding en kan wél de usb webcam voorzien van genoeg stroom.
STROOMMoet ik de bijgeleverde adapter gebruiken of kan ik de Androidstick ook op de usb aansluiting van de tv aansluiten?

De bijgeleverde adapter moet gebruikt worden. De usb poort van de tv is niet geschikt omdat deze maar 500mA aan stroom kan leveren. Bij overbelasting kan deze defect raken. Een Android stick verbruikt in veel gevallen meer stroom dan dat de tv via de usb poort kan leveren. Vooral bij Full HD filmweergave zal de Android stick meer energie verbruiken. De bijgeleverde adapter is vaak 1A (1000mA) of 2A (2000mA) welke wel voldoet aan de behoefte van de Android stick.
STROOMKan ik de Android stick uit zetten met de afstandsbediening?

De meeste Android sticks hebben geen aan- of uitknop. Vaak kunnen ze wel met de afstandsbediening worden uit gezet maar niet meer worden aangezet. Dit is normaal. Aan te raden is een ‘powered’ usb hub te gebruiken met een aan- en uitschakelaar. Deze vind u op onze accessoires pagina.
GARANTIEMijn usb poort voor de voeding is defect

De usb poorten zijn kwetsbaar op een Android stick. Haal de voeding los aan de kant van de adapter en niet aan de kant van de Android stick. Een losse of defecte usb poort valt niet onder garantie maar fysieke schade.
GARANTIEAls ik er andere firmware op ga zetten, behoudt ik dan mijn garantie?

De garantie kan komen te vervallen door andere firmware. Indien de firmware niet geschikt is kan de Android stick niet meer werken. Daarnaast kan de levensduur negatief beïnvloed worden.
VERSCHILLENWat is het verschil tussen een Android Stick en een Android BOX?

Een Android stick is technische gezien hetzelfde als een Android box. Het verschil zijn het aantal aansluitingen. Een stick is kleiner en heeft vaak minder aansluitingen. Beide apparaten kunnen hetzelfde. Vaak zijn de sticks wat voordeliger geprijsd.
OVER DE WEBSITENieuwsbrief (momenteel niet beschikbaar)

U kunt zich gratis aanmelden voor de nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief bevat onderaan een knop waarmee u de nieuwsbrief stop kunt zetten en ze niet meer ontvangt. Indien u toch weer wenst de nieuwsbrief te ontvangen dan kunt u zich opnieuw gratis aanmelden.
OVER DE WEBSITEVragen stellen

U heeft de mogelijkheid om onderaan de pagina een reactie of vraag achter te laten. Dit kan bijna op elke pagina. Zoek daarom de pagina op die het beste bij uw vraag of product aansluit.

Aan de rechterkant van de website ziet u een blok 'discussies'. Op die plek wordt uw vraag tevens voor anderen zichtbaar welke vervolgens weer kunnen reageren.

Indien u een vraag heeft over een bestelling dan kunt u zich wenden tot ons contactformulier.

Rate this post

90 reacties

 1. hoe kan ik een app en widget selecteren en naar mijn startscherm slepen/copieren

 2. hallo,

  kan ik zelf voor een blinde man tekst inspreken op een usb stick?

 3. hoi, ik heb een mk809 stick en ik krijg hem niet aangesloten op mijn tv…tv maakt geen internetverbinding !! Hoe stel ik dit in….als ik het vakje aanvink, gaat ie weer uit….HELP….iemand een idee wat ik nu moet doen?? Alvast bedankt 😉

  • Bij instellingen op Wifi klikken en daar je wifi ssid zoeken. Wachtwoord invullen en klaar.

   • hoi dramos, bedankt, dit is gelukt…alleen weet ik niet hoe ik mijn bestanden/films op tv kan kijken…stick zit in thuisnetwerk, dus internetverbinding, maar ik zie geen films komen..??? Alweer help..??

    • Je hebt daar een player voor nodig zoals MXplayer. Zie in het menu op deze site bij APPS.
     XBMC kan ook maar dat is veel ingewikkelder.

 4. Als ik een app installeer om een tablet te gebruiken als keyboard, moet de tv stick “geroot” worden. Verlies ik dan info in het geheugen van de stick en/of kan het operating system beschadigd raken?

  • Als je de stick Root dan verwijder je niets. Kwaadwillende apps kunnen het OS wel dan beschadigen. Als je uit de Play store download is er eigenlijk niets aan de hand.

 5. wat moet ik verder doen als ik de Logitech webcamC525 heb gekoppeld aan mijn tv stick?

  • Een app opstarten die er mee overweg kan zoals Skype.
   De meeste stick kunnen niet direct een webcam voeden. Je hebt dan een Usb hub nodig met eigen voedingsadapter.
   Een powered usb hub dus.

   • Bedankt voor het antwoord. Ik heb een usb-hub eraan gekoppeld en skype opgestart echter zonder resultaat.

    • Camera moet aangekoppeld worden als de stick uit staat anders herkend hij hem niet.
     Als het nog steeds niet werkt kun je een andere poort op de stick proberen en een andere poort op de hub.
     Soms werkt de ene poort beter dan de andere.
     Je moet op z’n minst geluid krijgen van de camera.
     Als je alles geprobeerd hebt dan kun je nog eens een andere powered usb hub proberen.

     Overigens welke stick heb je?

 6. De Tronsmart MK808II Android 4.2.2 Dual Core 1.6GHz Bluetooth Mini PC Anroid TV Stick

  • Die moet het zeker kunnen. We horen wel of het gelukt is 🙂

   • Maar als de usb van de stick niet direct een webcam voedt vraag ik me af of het wel de usb hub voedt. Want ik heb alles gedaan maar de webcam krijgt geen voeding. Als ik het op de computer aansluit funktioneert het wel?

    • De usb hub heeft zijn eigen power supply. De voedt de usb hub.
     Je kunt ook de stick adapter weglaten en hem via de powered usb hub laten gaan.
     De voeding van de usb hub (eigen adapter) moet wel minimaal 2A/2000ma zijn.

     • Zal ik doen. Maar betekent het dat de adapter van de stick die 5V 2000 mA aangeeft niet sterk genoeg is dan dat van de powered usb hub?

      • ik heb deze stick aan mijn zoon gegeven en heb de MINIX Neo X7 1.8Ghz Quad Core RK3188 Android TV Box aangeschaft. Webcammetje werkt feilloos door de voeding van de box. Thanks voor de eye-opener

 7. Bestaan er ook androidsticks met een andere (display) output als HDMI?

  • Beste Dave,

   Er zijn geen Android Sticks met een andere output interface. Er bestaan wel kabels/converters om het HDMI signaal te omvormen naar DVI of VGA. Dit is vaak wel een dure oplossing.

 8. Nieuwe andriodstick (MK809IV)gekocht via ibood met 4.4 kitkat.Als ik wil starten komt er een scherm met de vraag:
  Type password to decrypt storage.Ik weet echter geen paswoord, dus valt er niets in te vullen.Weet iemand hoe ik dit proleem kan oplossen?
  Vr.Gr. Nico Roet

  • Zelfde probleem.

  • Dat is het probleem met kitkat. Die is gewoon nog niet geschikt voor de mk809iv. Snap ook niet waarom ze die er op hebben gezet want het is nog een beta. Ja snap het wel, verkoop truukje. Lokkertje.
   Oplossing is gewoon de 4.2 er op zetten d.m.v. flashen.

  • Ook hetzelfde probleem met een MK809IV stick via Ibood !!
   Heb jij al een oplossing gevonden ?

 9. Ik heb een MK808 en een CX909. Op allebei zit natuurlijk google playstore, echter op 1 doet deze het prima maar op de andere (MK808) geeft de monitor even “laden ” aan maar daarna komt de homepagina weer terug. de apps hebben ook een andere hoeveelheid MB’s. &.2 en 5.4. Hoe krijg ik deze weer werkend? bij voorbaat dank voor een antwoord.
  NB. beide zijn niet geroot.
  Thijs de Haan.

  • hallo thijs,

   Probeer de fabrieksinstellingen eens te herladen (factory default) dit is vermoedelijk de oplossing.

 10. hallo,
  nog een vraagje aub

  android 4.2 trachtte een film via popcorn te bekijken, maar toestel blijft downloaden
  app popcorn verwijderd/ alle werkende app gestopt maar blijft
  verder downloaden??

  • als je de stekker er uit haalt en dan weer opnieuw opstart, gaat hij dan weer verder met downloaden?
   Kun je niet op de download pijltjes klikken en de boel annuleren?

 11. ik heb een reboot gedaan
  , de stroomadapter uitgetrokken niets werkt
  alle werkende apps gestopt en toch blijft hij (zij??) maar verder downloaden

 12. Bestaan er sticks met een HDMI-IN ingang, zodat je bv. een sat-receiver hierop kunt aansluiten zodat je via picture-in-picture het satelliet-beeld kunt zien, terwijl je op het internet surft ?

  • Zo ver ik weet bestaat dit niet. Wellicht wel een tv met picture in picture die tv+hdmi kan combineren.

 13. Sinds vandaag start mijn mk809iv niet meer op. Ik had eerst ook bovenstaand probleem dat de mk809iv vroeg om een code. Nieuwe Firmware opgezet en werkte weer prima. Tot nu. Nu blijft de R-BOX logo in het scherm staan voor uren. Stroom aangesloten via TV USB en adapter maakt geen verschil.

  Mvg,

  Steven

 14. Beste,

  Mijn internetkabels zijn verbonden, icoon geeft het weer en zegt verbinding te hebben. Alleen het probleem is dat geen een app waarin internet gebruikt wordt werkt en zegt dat er een fout is. Wat kan ik doen? alvast bedankt.

  • Hi Rino,

   Even voor de beeldvorming… Welke stick heb je? Custom firmware? Android versie bekend? 4.2 JB 4,4 Kitkat, of…?

   Heb je kort geleden een app geïnstalleerd toevallig? Oplossing kan zijn om de laatst geïnstalleerde apps weer te verwijderen. Je zou ook een factory default (fabrieksinstellingen) kunnen oproepen. Je bent welliswaar alles kwijt en moet je account opnieuw instellen maar dat kan je probleem mogelijk oplossen.

 15. Sorry er niet bij verteld, ik heb bij jullie de Ugoos UM2 gekocht, geen firmware veranderd. Neem aan dus 4.4. Ik ga mijn stick naar fabrieksinstellingen zetten, hopelijk werkt dat.

  • Niets aan veranderd, maar na drie weken doet de verbinding het weer.. vreemd. Nog steeds heel erg blij mee! 5 sterren!

 16. Alle programma’s worden weer afgesloten indien ik ze start. Ik heb de hdmi resolutie verandert echter zonder resultaat

  • Heb je kort geleden een app geïnstalleerd? Had dat laatst namelijk ook.
   App(s) verwijderen, rebooten en opgelost.

 17. Hoi,

  Ik heb de MK808B android stick en als ik video’s wil kijken via rtl xl of uitzending gemist dan krijg ik enorm slecht beeld en loopt de video vast na een paar seconden.

  Ik heb alle beeldschermresoluties al geprobeerd en krijg steeds hetzelfde probleem.

  Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 18. Ik heb een vraag mbt deze sticks.
  Ik wil op mijn bestaande tv alleen maar een website draaien en google gebruiken.
  Welke stick raden jullie mij aan?

  gr Bart

 19. is het mogelijk om een android stick op een BD-spelet/homecinema aan te sluiten?

  • heeft hij een hdmi ingang dan? dan moet het kunnen.
   Heb je overigens een te kort aan hdmi aansluitingen op je tv dan?

 20. Beste mensen,

  ik heb vandaag mijn ugoos um2 ontvangen en heb hem dus direct na het lezen van de instructies aangesloten..
  Eerst zie ik de tekst(witte tekst) Ugoos in beeld en daarna wordt het beeld zwart en vervolgens
  blijf ik een scherm zien met een ugoos-logo(rode tekst) in het midden en linksboven de tekst Android en rechtsonder AllMiniPC Team..
  De stick staat direct dmv meegeleverde adapter in het stopcontact..
  Heeft iemand dit ook eerder meegemaakt???

  Een zwaar gefrusteerde persoon die niet meer in plug and play gelooft……

 21. MK809 3 –> Ik heb prachtig beeld, maar de rc11 air mouse kan niets selecteren. Ik zie de cursor wel bewegen en bij rechter muisknop kan ik wel functies van de tv bedienen, maar applicaties van de android stick reageren niet.

  Ik heb volgens de handleiding al een reset op de afstandsbediening uitgevoerd, maar zonder resultaat.

  Tv geeft aan: “Het is niet mogelijk om menu’s van externe apparaten met de aanwijzer te bedienen.”

  • Is dit probleem er ook als je de afstandsbediening dichter bij de ontvanger houdt? Dan kun je een bereikprobleem uitsluiten welke soms ook rare dingen tot gevolg kunnen hebben.
   Eventueel nieuwe batterijen in de rc11 stoppen en anders eventueel omruilen.

   • nee, er is een hele goede verbinding, ook van grote afstand. De afstandsbediening werkt ook goed. De samsung tv geeft aan dat: “Het is niet mogelijk om menu’s van externe apparaten met de aanwijzer te bedienen.” Ik kan met de rc11 alles in de tv bedienen, behalve de androidstick.

    • en als je een usb muis probeert van een pc (als je die hebt) lukt het dan welk? Dan weet je waar het probleem in zit.

 22. Probleem is opgelost, ik had de airmouse aangesloten aan de TV, ik zag later pas dat dit ook aan de androidstick kan….. excuses en bedankt voor de snelle reacties elke keer. Het werkt nu naar behoren 🙂

 23. Als ik xbmc opstart dan krijg ik snel het logo te zien en vervolgens gaat hij op zwart, weet iemand een oplossing het gaat om een ugoos um2 stick waar alles op geinstalleerd was bij aankoop (van de week binnen gekregen ) xmbx heeft nog niet gewerkt en andere apps wel…gaat om de xmbc 13,2 versie

 24. Heb het gevonden xmbc stond erop en niet beyond xmbc dus die heb ik erop gezet en nu werkt alles alleen moet al die addons er nu dus zelf opzetten…

 25. hoi allemaal, ik heb een Ugoos M2. bij het kijken naar uitzending gemist is het beeld wat donker. weet iemand of je dat aan kunt passen

 26. Hallo ik heb een Sony Bravia tv 46 ins en kan de stick de MK809 IV alleen op de laagste resolutie instellen maar dan is het haast niet leesbaar.
  ik heb ook een LG en daar werkt het perfect wat zou ik kunnen doen om op de Bravia het zelfde te krijgen.
  ik heb alle resoluties geprobeerd en dan wordt het scherm zwart en is het net of hij met de instelling geen raad weet.
  heeft iemand hier een oplossing voor.

  Groeten Hans

  • Dat is erg apart. Heb je al een andere hdmi poort geprobeerd?

   • Hallo Erik
    ik heb alle poorten geprobeerd en we gaan niet over een nacht ijs ik heb het bij nog een andere Bravia geprobeerd en het zelfde probleem toen Sony gebeld ze vertelde dat er misschien iets stuk was maar dan zij beide tv`s kapot.
    op de LG had ik hem al geprobeerd maar slechter beeld vandaag heb ik hem op een Samsung een kleine tv geprobeerd
    en dat ging goed.
    Bij een Bravia kreeg ik wel een keer een melding dat het een verkeerd signaal was.
    De tv`s zijn allemaal rond de 3-4 jaar oud.
    De stick zorgt er ook voor dat de Bravia opnieuw opstart.

    Groet Hans

 27. goedenavond.

  een kind kan de was doen. nou ik ben 60 jaar en bij het activeren wordt er een wachtwoordgevraagd…….is dathet ww van de provider, of moet ik zelf een ww maken….wie kan me helpen……….

  • Hallo Hans,

   Heeft u het apparaat net nieuw en stelt u hem voor het eerst in?

   Op 2 plaatsen wordt een wachtwoord gevraagd.

   1) Wachtwoord van het Google account zoals bijvoorbeeld het Gmail wachtwoord zodat er toegang is tot de Google Play

   2) Wifi code om verbinding te maken met de router om het internet op te kunnen

 28. hallo ik heb de MK809IV en met USB UTP adapter aangekoppeld maar de internet snelheid blijft laag 10mbit moet ik nog iets instellen kan bepaalde films hd niet zonder blokjes kijken

  • Heb je wel die witte usb ethernet adapter van hier of een ander merk? Ik had voorheen ook een andere (had ik nog liggen) en die kwam ook niet boven de 10 mbps

 29. ja witte tronsmart heb er nu een van asus maar ook hetzelfde niet hoger dan 10mbit heb je nog een idee

 30. dat heb ik dus gedaan met beide Adapters. ook met wifi is het 10 mbps mischien een vast ip adres

  • Dat is wel vreemd, zou niet moeten. Ik haal tussen de 30 en 50Mbit en heb geen problemen met blokjes in het scherm. Wellicht mankeert de stick iets. Misschien kun je hem omruilen?

 31. nog even wat dingetjes uitproberen lukt het niet gaat de stick weer terug bedankt voor het mee denken

  • Ik zat nog even te denken… heb je toevallig een laptop die je aan die kabel kunt hangen en dan die speedtest te doen. Er is natuurlijk ook nog de ethernetkabel en router die eventueel nog roet in het eten zouden kunnen gooien.

 32. ja dat heb ik allemaal getest laptop tv pc gaan allemaal tussen de 20 en 40 mbit volgens de specificaties moet wifi tot 150 mbit kunnen . zou het door popcorn time kunnen komen. tv trouwens 15 mbit

  • Op zich zou 10Mbit voor de meeste toepassingen ook wel genoeg zijn denk ik.
   Popcorn time is nog lang niet wat het wezen moet helaas. Bij mij loopt popcorn time overigens ook beter op mijn Samsung telefoon dan op mijn stick. Popcorn time is nog behoorlijk buggy. Als het blokjes beeld zich alleen maar voordoet bij popcorn time dan denk ik dat daar het probleem meer inzit. Heb je toevallig Netflix? Dan kun je daarmee ook testen. Netflix kun je sowieso een maand gratis proberen.

 33. Uitzendinggemist blijft haperen en stilstaan.
  Kan ik internet aanpassen of kan ik de snelheid testen.
  Ik heb nieuw Ugoos UM3 aangeschaft

 34. Mijn home button werkt opeens niet meer in het menu en de flymouse van mn 808 II, iemand enig idee?

 35. Beste,

  Ik heb zojuist de RKM v5 gekoppeld aan mijn tv middels meegeleverde usb kabel en mijn draadloze muis probeer ik te installeren. Heb de stick meerdere keten aan/uit gedaan maar hij pakt geen signaal…

  Daarnaast verkleurd het beeld vaak van normaal naar ligt groen/roze.

  Iemand een idee hoe dit kan of wat ik verkeerd doe?

  • wat het beeld betreft zit het probleem in de connector.
   Probeer eens een andere hdmi poort.
   Ik ga er even vanuit dat je geen tussenkabel gebruikt.

   probeer eens een niet draadloze muis. werkt dat wel?