CX919 Android TV Stick – Quad Core RK3188

cx-919CX919 Quad Core Android mini pc TV Stick

CPU: 1.8 GHz / Wifi 802.11 BGN / 1GB RAM / 8GB Opslag

Rockchip RK3188 / Android 4.2 Jelly Bean / Bluetooth 4.0
Goede wifi antenne

Uit het assortiment, niet meer leverbaar

 

 

De Tronsmart CX919 is de grote broer van de CX803 en de CX803B welke beide Dual Core Android TV Sticks waren. De CX919 is de Quad Core opvolger. De populaire Rockchip RK3188 bevat 4 cpu’s die op 1.8GHz draaien. Daarnaast zit er in deze Rockchip ook nog eens een Quad Core video processor van het type Mali 400. Deze videoprocessor is uitermate geschikt om HD films mee af te spelen op hoge kwaliteit zoals 720p en 1080p (full HD). Ook kun je 3D films vloeiend afspelen. Blu Ray formaten zijn uiteraard ook compatibel met deze chip.

Games en HD beeld

De game industrie is flink aan het ontwikkelen voor het Android platform. Er komen niet steeds meer HD smartfoons uit maar ook andere Android devices waaronder Android Sticks. De games worden steeds vaker geschikt gemaakt voor een 1080p resolutie. Daarnaast worden games geavanceerder en groter. Om dit soepel te laten afspelen heb je uiteraard wel een beetje goede specificaties nodig. De CX919 is daar prima geschikt voor.

cx919 screen

Goede specs

De CX919 heeft niet alleen een 1.8 GHz Quad Core processor maar ook 2GB RAM werkgeheugen van het type DDR3 en 8GB Nand Flash opslag capaciteit. Apps zullen razendsnel opstarten en er kan eenvoudig tussen meerdere apps geswitched worden dankzij de snelle processor en het overvloed aan werkgeheugen. Meerdere apps kunnen probleemloos op de achtergrond open blijven staan en multitasken verloopt nog soepeler.

Zware games zullen ook soepel draaien en vloeiend spelen. Voorheen was altijd een taskkiller of taskmanager wel handig om zo nu en dan wat apps af te sluiten om op die manier zo veel mogelijk werkgeheugen vrij te krijgen. Dat is nu verleden tijd met 2GB RAM. Ook is Android 4.2 efficiënter geworden en verbruikt minder werkgeheugen dan voorheen. Een soepele besturing maakt de CX919 een ware held.

Krachtige Wifi

Dankzij de externe Wifi antenne heeft de CX919 een zeer goed bereik. De wifi antenne is beweegbaar dus je kunt deze nog een beetje richten. Niet alleen op de ouderwetse 802.11 BG technologie zal de CX919 goed presteren maar ook op de nieuwe 802.11 N gaat het perfect. Heb je veel buren om je heen wonen die allemaal een wifi router hebben dan kan dat nog wel eens voor storing (interferentie) zorgen. Met de CX919 heb je hier eigenlijk geen last meer van.

Mediacenter XBMC

De Tronsmart CX919 is heel geschikt om XBMC op te draaien dankzij de NEON ondersteuning. XBMC is een mediacenter app die de film en muziekbeleving nog veel leuker maakt. Er zijn veel apps die jouw favoriete film kunnen afspelen maar XBMC doet dat op een leukere manier. Je hebt een complete bibliotheek met oneindig veel mogelijkheden. Je kunt je eigen bibliotheek samen stellen en door de hoesjes heen bladeren. Dit kan ook in combinatie met je smartfoon waar je een speciale app op zet om te communiceren met je Android Stick. Er zijn meerdere apps die dat kunnen. Daarnaast zijn er talloze plugins gratis te downloaden binnen in XBMC zodat je films vanaf internet kunt streamen. Helaas zijn deze films op dit moment nog zonder ondertitels maar er zitten erg veel titels tussen van films uit 2013. Recent dus!

cx919

Technische specificaties van de CX919

 • Merk: Tronsmart
 • Type: CX919
 • Processor: Rockchip RK3188 met Cortex A9 architectuur en NEON ondersteuning
 • CPU: Quad Core (4x) 1.8 GHz
 • GPU: Quad Core (4x) Mali400 (720p/1080p/2160p/3D)
 • RAM: 2GB DDR3 werkgeheugen
 • Opslag: 8GB Nand Flash
 • Wifi: 802.11 BGN met externe antenne voor beter wifi bereik (tot 150Mb)
 • Bluetooth: Ja, versie 4.0
 • SD kaart slot: Ja, tot 32GB micro SD voor eventueel opslag geheugen uitbreiding
 • USB: JA, 2x micro USB en 1x normaal USB
 • HDMI: versie 1.4 en kan rechtstreeks in de tv gestoken worden
 • Android versie 4.2
 • Toebehoren: Android Stick / USB verloopkabel van micro naar normaal / USB voeding / USB voedingskabel / Handleiding

Er valt nog heel veel meer over de CX919 te vertellen dus als je meer wilt weten kijk dan even hier: CX-919 Android TV stick

Overigens zijn er ook CX919 klonen. Let er op dat je de echte Tronsmart CX919 koopt en niet de kloon. Er zit een verschil in kwaliteit en de firmware is niet altijd compatibel. Klonen draaien vaak minder snel omdat er geen koelplaat wordt gebruikt. Klonen worden terug geklokt (lagere Ghz) zodat ze minder warm worden. Mocht je er andere firmware opzetten en hij wordt te warm dan weet je meteen dat je de kloon hebt.

rk3188 quad corewifi nbluetooth logo