Chromecast handleiding

chromecastGoogle Chromecast: Een goed alternatief voor een smart-tv?

Vind je een Android TV Stick te duur dan is een Chromecast wellicht iets voor je. Hieronder vind je de Google Chromecast handleiding en mogelijkheden.

Wat is de Google Chromecast?

De google Chromecast is al een tijdje op de markt, maar wat is het nou precies? Vaak wordt de Google Chromecast verward met allerlei andere sticks die je kan gebruiken voor in je tv. Echter is de Chromecast niet vergelijkbaar met allerlei andere soorten Android sticks.

De Chromecast is een mediastream apparaat, op usb stick formaat, het is dus handig mee te nemen of je kan het gerust in de HDMI poort van de tv laten zitten, het valt immers totaal niet op.

Hoe installeer ik de Google Chromecast?

handleiding lezenHet opzetten en installeren van de Google Chromecast is super simpel en bestaat slechts uit een aantal enkele stappen.

Sluit de Chromecast aan op je televisie en sluit hem vervolgens ook aan op het stroom of bijvoorbeeld aan de USB ingang van je laptop.

Druk nu op de HDMI knop op de afstandsbediening voor je tv,nu moet je de Chromecast instellen voor jou netwerk zodat jij (en je huishouden) met elk apparaat op elk gewenst moment gebruik kan maken van deze handige mediasteamer.
De setup kan makkelijk en snel gedaan worden d.m.v. een app die speciaal ontwikkeld is door Google.

Setup Chromecast Android telefoon/tablet

android tabletGa met jouw android apparaat naar www.chromecast.com/setup druk hier op de “Get it on Google Play” knop
Eenmaal in de playstore selecteer je “Installeren”
Na het installeren klaar is open je de app en selecteer je de Chromecast met dezelfde code als die op jouw tv wordt weergegeven.
Volg vervolgens de stappen in de app op en rond het proces af.

Setup Chromecast iOS

iphone chromecastGa met jouw iOs apparaat naar www.chromecast.com/setup
Selecteer op deze pagina dat jij graag de setup wil downloaden uit de appstore.
Eenmaal in de appstore selecteer je “Installeren”
Open de app en selecteer de juiste Chromecast (Deze heeft dezelfde code als die op je tv scherm)
Volg vervolgens de stappen in de app op en rond het proces af.

Setup Chromecast Windows

windows computerGa met je windows device naar https://cast.google.com/chromecast/setup/
Zodra de pagina geheel geladen is zal er een download knip tevoorschijn komen, druk hierop en wacht tot het bestand compleet is en open het.
Selecteer de chromecast die overeenkomt met de naam die weergegeven wordt op jouw tv scherm.
Door alle stappen in dit programma te volgen kan je vervolgens jouw chromecast instellen om blijvend te werken op jouw netwerk.

Van je telefoon naarje TV streamen

Nadat de setup compleet is kan je met alle apparaten op jouw netwerk gebruik maken van de Chromecast.

Apps zullen vanaf nu een extra tekentje bevatten waardoor jij direct naar je Chromecast kan streamen, dit kan bijvoorbeeld met webpagina’s op je laptop, met muziek vanaf je telefoon en films van netflix vanaf je tablet. En dat allemaal met één simpele drukknop, er komt geen afstandsbediening aan de pas.

Aanbevolen Chromecast Android Apps

Voor de meest recente apps kan je www.chromecast.com/apps in de gaten houden, omdat niet alle apps hierop worden gezet hebben wij hier een korte samenvatting gemaakt van de leukste apps voor jouw Chromecast.

Netflix

netflix Op netflix bekijk jij de leukste films in allerlei genres, zo kan je ervoor kiezen om gezellig met het hele gezin naar de leukste kinderfilms te kijken of s ’avonds samen met je vrienden te griezelen op de bank met een paar van de engste films.
Download Netflix
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.mediaclient&hl=nl
iOS:https://itunes.apple.com/nl/app/id363590051
Stream vanaf website:https://www.netflix.com/?locale=nl-NL

Crunchyroll

crunchyroll appKijk je liever naar diverse Japanse tekenfilms? Installeer dan Crunchyroll waar jij 1 uur na de uitzending in Japan al naar de nieuwe Anime afleveringen kan kijken, en ditmaal heerlijk onderuit op de bank op groot scherm via de Chromecast; gewoon op je tv.
Download Crunchyroll:
Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crunchyroll.crunchyroid&hl=nl
iOS:https://itunes.apple.com/nl/app/id329913454
Stream vanaf website: http://www.crunchyroll.com/anime-news/2014/06/03-1/crunchyroll-now-available-on-chromecast

Chromecast SNES emulator

snes emulatorDe SNES is natuurlijk gigantisch leuk en heeft vroeger voor uren speelplezier gezorgd, een ideale app voor de Android is dus de SNES emulator. Met één druk op de knop cast jij alle SNES spellen vanaf je telefoon naar de tv waar jou Chromecast op aangesloten is, je telefoon/tablet zelf veranderd vervolgens in een in een controller.
Download SNES emulator hier:sorry link is kapot

Polaris Office

polaris office app

Tekstverwerken en tabellen maken doe je vaak op een klein scherm en als je plots wat voor je werk moet maken dan is het handig als je niet meteen je laptop erbij hoeft te halen, aan hoeft te zetten en alles klaar hoeft te zetten.

Door het gebruik van Polaris office kan jij meteen vanaf je telefoon of tablet op jou tv via de Chromecast gebruik maken van geavanceerde en gebruiksvriendelijke tekstverwerking.
Download Polaris Office: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infraware.office.link

Chromecast kopen?

Joy-it mini PC Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.