Android stick kopen

androidstick kopenJe wilt een Android Stick kopen maar waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk te weten wat je met een Android Stick wilt gaan doen en wat je er van verwacht.

Het kopen van een Android Stick is zo gebeurt maar je wilt geen spijt krijgen van je aankoop.

Er zijn vele modellen Android Sticks op de markt en allemaal lijken ze erg op elkaar. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

 

Mediaspeler

mediaplayerAndroid Sticks zijn voor veel verschillende dingen te gebruiken en ze zijn erg veelzijdig.

De meeste mensen kopen een Android Stick ter vervanging voor een Mediaspeler. Daar is de Android Stick erg geschikt voor omdat hij films en video’s kan afspelen op een hoge kwaliteit.

1080p Full HD of 3D films is geen enkel probleem. Er zijn veel video player apps en er is XBMC media center welke het extra leuk maken om films te kijken.

 

Smart TV

google cloud stick appsJe hebt een Smart TV en bent er ontevreden over. De ingebouwde Smart functie is langzaam en het besturen ervan is niet zo praktisch. Ook kent deze aardig wat beperkingen en is de app store vaak zeer matig.

Een Android Stick biedt hier zeker de uitkomst. Je kunt een Android Stick bedienen met bijna elk toetsenbord, controller, gamepad, muis of iets anders. Daarnaast is er de Google Play App Store welke +/- 700.000 apps biedt.

Keuze genoeg en veel is gratis te downloaden.

Het internetten op een Android Stick gaat stukken sneller dan op een Smart TV waarbij je ook nog eens je eigen web browser kunt kiezen. Aangezien Android al van Google is, is het een logische keuze om ook voor Google Chrome te kiezen. Deze web browser is snel en meteen gekoppeld met je Google account. Een Android Stick kopen is dus ook logisch als je al een Smart TV hebt. Eenmaal kennis gemaakt met de Android Stick wil je niet meer terug.

 

Wifi

Veel Android Sticks beschikken over een Wifi welke werkt op B/G band en de N-band. De B/G is eigenlijk de standaard welke werkt op een radio frequentie van 2,4 GHz en een android wifi analyzerdatasnelheid van 54Mb kan halen. Veel mensen hebben een router thuis die dit type ondersteunt. Het kan voorkomen dat je in een omgeving woont waar veel mensen een router thuis hebben. Dit kan uiteindelijk op elkaar gaan storen waardoor de signaal kwaliteit van je Wifi bereik afneemt. De Wifi N-band is relatief nieuw en werkt op een andere radio frequentie namelijk 5 GHz. Dit zorgt niet alleen voor minder storing maar het is ook een stuk sneller. Waar de 2,4 GHz band maar 54Mb kan halen, haalt de 5 GHz band 150Mb aan datasnelheid.

Belangrijk bij een Android Stick kopen is te letten op de Wifi ontvangst bij u thuis en of u in het bezit bent van een router welke 802.11 N ondersteunt. Het vervelende is namelijk dat de Android Sticks vrij klein zijn en de Wifi antenne dat ook is met als resultaat dat de Wifi ontvangst minder kan zijn dan verwacht. Beschikt u over een router met 802.11 ondersteuning dan zal dit probleem aanzienlijk minder zijn.

Meer te weten komen over Wifi dekking en problemen?

 

Processor

rk3188Je kunt een Android Stick kopen met een Single Core, Dual Core en Quad Core processor. Let hierbij goed op. Een Single Core processor is een verouderd type maar niet alle Quad Core processoren zijn sneller dan Dual Core processoren. Zo is bijvoorbeeld een RK3066 Rockchip 1.6 GHz Dual Core sneller dan een Freescale i MX6 1.2 GHz Quad Core processor.

De processor is een chip welke een CPU en GPU bevat. De CPU wordt gebruikt voor rekenkracht van apps. De GPU is de videochip welke bedoeld is voor de beeldweergave. Soepel HD films afspelen of gamen wordt door de GPU geregeld.

 

 

Wil je zien welke Android Sticks je kunt kopen bekijk dan onze Kopen pagina.