Android Media Center

android media centerAndroid Media Center – Wat is het en Wat kan het?

Goedkoop en eenvoudig een Media Center creëren? Dan is een Android Media Center iets voor u.

Een Android Stick maakt van je tv een Android Media Center waar je veel meer mee kunt dan een normale Smart TV.

Een Android Stick is daarnaast ook veelzijdiger omdat je er mee kunt emailen, internetten, bellen, gamen, chatten en nog veel meer.

Android / Windows / Raspberry Pi

android vs raspberry pi vs windowsEr zijn diverse mogelijkheden op de markt om van je TV een Media center te maken. Windows heeft hiervoor bijvoorbeeld een oplossing, namelijk de Windows Media Center. Als je aan Windows denkt dan denk je meteen aan een grote computerkast en die wil je niet naast je tv hebben. Daarnaast maakt een normale pc lawaai en verbruikt veel stroom. De Android Stick is hiervoor de oplossing. Hij is klein en makkelijk achter de tv weg te werken. Hij is energie zuinig en start ook nog eens sneller op dan een Windows pc. Een Android Stick heeft veel voordelen ten opzichte van een Windows computer.

De Raspberry Pi is lang niet zo volmaakt als een Android Stick en heeft lagere specificaties. Daarnaast heeft het ook niet alle extra’s die Android wel biedt.

Een Android stick is enorm veelzijdig

700000 appsEen Android Stick is enorm veelzijdig omdat er een Google Play Store bij zit waar je meer dan 700.000 apps kunt download. Meer en deel is gratis! Daarnaast zijn er ook een hoop app ontwikkelaars zoals XBMC welke buiten de Play Store om te downloaden zijn. Android is ook zeer gebruikersvriendelijk waardoor jong en oud er goed mee overweg kunnen.

 

Wat is een Android Media Center

Een Android Media Center is een Android Stick met Media Center software. De Media Center software zorgt voor een ware mediabeleving. De Media Center software is niet van alleen een maker te verkrijgen maar ook van meerdere. Een van de allerbeste is XBMC. De XBMC Media Center software is helemaal gratis en enorm krachtig.

xbmc android media center

android media center film info

Wat kan een Android Media Center

Een Android Media Center kan je TV omtoveren tot een Virtuele videotheek waar je film- en muziekhoesjes in beeld krijgt waaruit je kunt kiezen. Blader door je favoriete films en muziek heen en bekijk de cover/omschrijving. Met een klik speel je de film of het muziekalbum af.

Een Android Media Center is zeer uitgebreid omdat je ook films en series vanaf het internet kunt streamen of vanaf je eigen netwerk. Hierdoor heb je dus niet perse een eigen hardeschijf nodig waar alles op staat. Android kan tegenwoordig ook goed overweg met Cloud opslag.

Heb je zelf films gedownload en op een hardeschijf/pc of andere DLNA compatibel apparaat staan en je mist alleen nog de ondertitels dan kan de Android Media Center software XBMC de ondertitels, hoejes en informatie opsporen op internet.

De Android Stick is zelfs in staat om films en muziek te downloaden en op je hardeschijf te plaatsen. Zo kun je op een later moment je gedownloade media bekijken.

dlna android stick

Netflix

Ook Netflix is een soort van Mediacenter waar alle hoesjes in beeld komen. Je kunt een film of serie kiezen en die meteen afspelen. Voor Netflix heb je alleen een Android Stick nodig en de Netflix app die gratis is te downloaden in de Google Play Store. Alle films en series zijn Nederlands ondertiteld.

Android Media Center besturen

Er zijn verschillende manieren om je Android Media Center te besturen. Dit kan met een normale usb computermuis en toetsenbord, met een Flymouse en ook met je telefoon (smartfoon) of tablet. Als deze tenminste ook op Android draaien. XBMC heeft zelfs haar eigen app voor op je telefoon of tablet. Je kunt dus op je telefoon of tablet een filmhoesje kiezen en met een druk op de knop speel je hem af op je tv! Er zijn ook alternatieve remote apps voor XBMC

xbmc bedienen android stick

Beeld klonen

Met een Android stick / Android media center is het mogelijk om het beeld van je telefoon of tablet af te spelen/streamen. Bekijk je foto’s die op je telefoon of tablet staan. Filmpje kijken en zelfs gamen is ook mogelijk.

Hoeveel kost een Android Media Center

Een Android Media Center is niet duurder dan een normale Android Stick omdat de software gratis is. Android Sticks zijn er te verkrijgen in diverse variaties. Hierbij is processorkracht en geheugen bepalend voor wat hij kan. Vanaf €69,95 is er al een Android Stick die prima voldoet als Android Media Center. Bekijk hier de actuele prijzen van Android Sticks. Prijzen zijn inclusief verzekerd verzenden!

Een Android Media Center inrichten

XBMC is het meest gedownload wat betreft Media Center software. Navi-X, Icefilms , 1channel en Mashup zijn veel gedownloade add-ons welke vanuit XBMC zijn te installeren.

 

De Android stick zonder media center software

De Android Stick los van de Media Center software is al enorm veelzijdig. Ook als je geen films wilt kijken of muziek wilt luisteren is het een ware toevoeging in de woonkamer of slaapkamer.

Je kunt er prima mee internetten.  Even het nieuws bekijken, het weer of wat opzoeken. Wil je chatten of bellen met vrienden dan kan dat met Whatsapp of met Skype. Indien je een webcam aansluit kun je ook gratis met beeld bellen. Wil je een email versturen dan kan dat vanaf je eigen email adres. Er zijn honderden verschillende email programma’s beschikbaar in de Google Play.

Heb je zin om te gamen dan is dat ook mogelijk. Er zijn ook joysticks te verkrijgen waarmee je de Android Stick omtovert in een game console. Ideaal voor de kinderen en voor jezelf.

Op vakantie een TV aanwezig met HDMI aansluiting? Neem de Android Stick dan mee! Hij is klein en compact en kan ook zonder internet worden gebruikt. Is er wel Wifi dan ben je meteen online zonder gedoe.

Rate this post