Android 4.4 Kitkat Firmware voor MK908 (Beta)

mk908 kitkatVoor de mensen die een Tronsmart MK908 bezitten is er nu een Android 4.4 Kitkat firmware update. Let op: het gaat hier om een Beta update. Deze versie is nog niet perfect. Mensen die niet kunnen wachten en het risico aan durven kunnen de Beta uitproberen.

Voordelen van Android 4.4 Kitkat

De statusbalk is transparant gemaakt waardoor het beeld groter lijkt.

Android 4.4 gaat efficiënter om met het RAM geheugen. De MK908 heeft 2GB RAM geheugen dus grote performance verschillen zul je niet gaan merken waarschijnlijk.

De gebruikersinterface van Android 4.4 is vernieuwd en verbeterd. Android 4.4 zit intuïtiever in elkaar. Het terug vinden van apps is makkelijker gemaakt en iconen zien er mooier uit.

Android 4.4 kan ook beter omgaan met Cloudopslag. Denk hierbij aan Dropbox, Google Cloud en andere Cloud varianten.

De spraakherkenningsfunctie ‘Google Now’ is beter geïntegreerd voor spraakopdrachten. Om hiervan gebruik te maken heb je of een Flymouse nodig met microfoon, een webcam met microfoon of gewoon een usb naar audio stick welke een hoofdtelefoon en microfoon aansluiting heeft.

De wallpaper (achtergrondafbeelding) kun je previewen voordat je hem inschakelt.

Er zijn nog een aantal zaken welke verbeterd zijn in Android 4.4 maar niet heel erg van toepassing op een Android stick. Binnenkort komen er voor meer modellen firmware releases uit. Andere fabrikanten kunnen natuurlijk niet achterblijven. De strijd is begonnen!

Meer lezen over Android 4.4. Kitkat?

Niet met alle sticks compatibel

Let op: er zijn meerdere MK908 sticks in omloop van meerdere fabrikanten. Daarnaast zijn er meerdere versies van de MK908 uitgebracht. Deze firmware is een BETA Android 4.4 Kitkat voor de Tronsmart MK908 versie 1 en versie 3. Werkt je Wifi niet meer na het flashen dat heb je geen versie 1 of 3.

Firmware Downloads

Download Android 4.4 Kitkat Beta firmware voor Tronsmart MK908 (v1 & v3) <img file 293.66MB>

Download Flashtool (RKBatchTool v1.7) <rar 924.54KB)

Beta

beta firmware mk908Let op: het gaat hier om Beta firmware. Deze firmare is nog in testfase en niet officieel gereleased. Firmware upgraden en flashen is niet zonder risico. Als je het verkeerd doet dan brick je de stick. Voor de mensen die het toch niet kunnen laten en al wat ervaring hebben met flashen is deze firmware beschikbaar gesteld.

Tip: Zorg dat je originele firmware in bezit hebt voordat je gaat flashen. Dan kun je altijd terug.

Door firmware te flashen verloopt de garantie. Dit is dus op eigen risico.

 

Rate this post