Android 4.4. Kitkat in aantocht

android 4.4Android 4.4. Kitkat in aantocht

Op dit moment zijn de meeste Android sticks uitgerust met Android 4.1 en Android 4.2 Jelly Bean.

Het gaat er op lijken dat Android 4.4. Kitkat sneller op de markt gaat komen dan Android 4.3. Dit komt voornamelijk dat apparaten met weinig resources er meer profijt van gaan hebben.

Android 4.4. Kitkat zal het meeste nut gaan hebben voor de Dual Core Androidsticks met 1 GB geheugen. Kitkat gaat efficiënter om met geheugengebruik en het Android OS is ook lichter gemaakt. Met een processor die wat minder rekencapaciteit heeft is dit een uitkomst.

Quad Core bezitters met 2 GB Ram zullen geen grote veranderingen opmerking qua snelheid en performance. Wel zijn er veel leuke gadgets in Android 4.4. Kitkat ingebouwd en verbeterd.

Full screen

Er is een transparante statusbalk/notificatiebalk waardoor het beeld groter lijkt.

Vernieuwde gebruikersinterface

Gebruikers zullen Android 4.4. Kitkat als prettig gaan ervaren omdat de besturing weer iets verder is verfijnd.

speak nowSpeak now functie

De Speak now functie om spraakgestuurd te zoeken is verbeterd. Je kunt met stemcommando’s een bericht opstellen en versturen. Ook het surfen met spraakcommando’s is verbeterd. Sluit een usb microfoon of usb webcam aan om hiervan gebruik te maken. Ook zijn er flymouses zoals de Mele F10 pro of de Minix Neo A2 welke deze microfoon mogelijkheid bieden.

Infrarood functie

Een infrarood zend functie is nu ingebakken in de software waarmee je met een infrarood zender andere apparaten kunt bedienen zoals een tv. Je hebt hier in praktijk een usb infraroodzender voor nodig welke een dure aangelegenheid is.

Multitasken

Multitasken gaat nog sneller omdat het besturingssysteem lichter is gemaakt. Er is minder rekenkracht benodigd wat resulteert in snelheid.

Screen recorder

Voor de liefhebbers is er een screen recorder ingebakken waarmee je het beeldscherm kunt filmen. Dit filmpje kun je dan weer doorsturen naar je vrienden.

Audiofeatures

Er zijn meer audiofeatures ingebouwd waarmee je het geluid kunt beïnvloeden. Denk hierbij aan een toonregeling (equalizer) met bass versterking.

google cloudCloud oplossing

Android 4.4. Kitkat is nog beter ingericht om vanuit de Cloud te werken. Bestanden delen en beheren gaan nu nog makkelijker. Google Cloud, Dropbox en andere clouds worden beter ondersteund. Bestanden lijken hiermee lokaal op je Android stick te staan.

Officepakket

Android 4.4. Kitkat brengt Quickoffice met zich mee welke je kunt vergelijken met Word en Excel. De documenten kunnen zich in de Cloud bevinden welke je eenvoudig kunt bewerken en updaten.

Bluetooth berichten synchroniseren

Dankzij de verbeterde Bluetooth MAP support kun je nog sneller via Bluetooth berichten uitwisselen met andere Bluetooth compatibele apparaten.

Email app verbeterd

De standaard email app is verbeterd en gebruikersvriendelijk gemaakt. De nieuwe indeling krijgt toch iets meer weg van Microsoft Outlook.

Films en muziek zoeken

Met Android 4.4. Kitkat kun je sneller en eenvoudiger muziek en films zoeken op je systeem. Hiervoor is straks geen app meer voor nodig.

Achtergrond voorbeeld functie

Direct zien hoe je wallpaper er uit ziet op je bureaublad wordt makkelijker door de voorbeeld functie welke je een preview geeft. Je hoeft dus niet eerst een achtergrond te selecteren waarna je weer terug moet om de instelling te wijzigen.

Beveiliging opgevoerd

android 4.4.2Aangezien de dreiging op Malware en andere kwaadwillende apps blijft groeien moet Android zich ook gaan verdedigen. Het mooiste is dat je het liefst zonder virusscanners wilt gaan werken. Android heeft een nieuwe slimme truc bedacht waarmee rommel wordt gemeden. De grootste verandering zit hem in de Google Play Store zelf.

Android 4.4. Kitkat firmware downloaden

Op dit moment is Android 4.4. Kitkat firmware nog niet beschikbaar voor je Android Stick maar het gerucht gaat rond dat Rockchip al druk bezig is met de voorbereidingen.

Zodra er een Kitkat release is hoor je het van ons.

 

 

 

2 reacties

  1. Kan ik hiermee gratis de nederlandse zenders ontvangen? en is dit afhankelijk van de internet snelheid?

    • Gratis Nederlandse zenders kijken hangt af van je provider. Heb je Ziggo dan kan dat met een app. Net als Horizon tv van UPC. Sommige providers hebben daar dus apps voor.
      Streams zitten slim in elkaar zodat je bij een lagere internetsnelheid iets minder kwaliteit beeld krijgt.