3 manieren om een stabiel netwerk te verkrijgen

Veel mensen willen ook tijdens hun vakantie kunnen blijven internetten. In de afgelopen jaren is dit steeds makkelijker geworden! Denk bijvoorbeeld aan de WiFi-netwerken die je overal vindt, het verbieden van de roamingkosten die men voorheen moest betalen, enzovoorts. Helaas heb je in het buitenland niet altijd een stabiel netwerk. Daarbij zijn de openbare WiFi-netwerken niet altijd even betrouwbaar. Dit maakt dat bijvoorbeeld zakenlieden sneller voor een alternatief netwerk zullen kiezen. Welke opties zijn er, wanneer je een stabiel netwerk in het buitenland wilt kunnen gebruiken? In dit artikel zetten we drie van deze mogelijkheden voor je op een rijtje.

 

#1: een openbaar WiFi-netwerk gebruiken

De meest eenvoudige manier om te internetten in het buitenland, is het gebruik van een openbaar WiFi-netwerk. Dit kan bijvoorbeeld ook het WiFi-netwerk van je hotel zijn, die gekoppeld is aan een wachtwoord voor de gasten van het hotel. Houd er rekening mee dat een WiFi-netwerk een stabiel en veilig netwerk is voor het lezen van de laatste nieuwsitems, het volgen van een sportwedstrijd, enzovoorts. Privézaken kunnen beter op een van de twee onderstaande netwerkmogelijkheden worden afgehandeld. Zo weet je zeker, dat niemand met je meekijkt!

 

#2: een MiFi router aanschaffen voor privézaken

Een MiFi router biedt uitkomst, als je veilig en privé wilt kunnen internetten op een plek zonder veilige WiFi-verbinding. MiFi staat voor “mobiele WiFi” en werkt op precies dezelfde manier. Het verschil is echter dat je niet langer afhankelijk bent van andermans router, maar je eigen mobiele router meeneemt. Deze mobiele router dien je te koppelen aan een simkaart, waarmee je mobiele data kunt verbruiken. Het kan verstandig zijn om voor een prepaid simkaart te kiezen en maandelijks een databundel aan te schaffen bij je provider. In maanden dat je de MiFi router niet gebruikt, betaal je logischerwijs niet voor je bundel.

 

Een mobiel abonnement zou de beste optie zijn, wanneer je de MiFi router iedere maand gebruikt. Mobiele data is in een abonnement doorgaans iets goedkoper, dan bij een prepaid simkaart.

 

#3: maak van je telefoon een hotspot

De derde optie die je hebt bij het creëren van een veilig netwerk, is het openen van een hotspot op je eigen telefoon. In de instellingen van je Android-toestel zal je de mogelijkheid zien staan om zo’n persoonlijk netwerk op te zetten. Houd er hierbij rekening mee, dat het erg belangrijk is om voor een veilig wachtwoord te kiezen. Zo voorkom je dat mensen uit je omgeving ook kunnen inloggen op je netwerk. Daarbij is het verstandig om het netwerk na het gebruik hiervan weer uit te zetten.

 

Bij het creëren van een netwerk op je Android-toestel wordt er gebruik gemaakt van je mobiele abonnement. Wanneer je relatief weinig mobiele data in je abonnement hebt zitten, is het belangrijk om je verbruik goed in de gaten te houden. Zo voorkom je een hoge rekening! Het verbruik van mobiele data via een laptop is vaak groter, dan wanneer je dezelfde pagina’s op je mobiele telefoon bekijkt.

Rate this post